Monday, August 8, 2011

Meh Cek Tempat Mengundi Kat Sini...!!!

Assalamualaikum..
Selamat Pagi..
Hari ni dah puase ke 8 dah...
kejap bebenor rasenyer..

Hari ni Gadis nak citer pasal Pilihanraya yang akan datang..
jiran-jiran dah daftar mengundi x?
hope mane yang lom daftar tu pegi la daftar yer..
rugi rasenyer nnti..
bile dh daftar baru terasa diri tu dewasa...^_^
yang pasti Gadis dah daftar dah..
patutnyer ni kali kedua Gadis mengundi
tapi yang 1st tu x pegi daftar..ntah nape Gadis pun x tau nape Gadis x pegi daftar...huhuhu

Slip Pendaftaram Mengundi

pada sape-sape yang alamat pada IC lain dgn alamat semasa..
kene pegi JPN utk buat IC baru n baru leh daftar sebagai pengundi..
tu kalau mmg dh menetap lame la kat alamat semasa tu...

tapi kalau nak ikut alamat IC pun boleh jugak..
x yah renew IC dan daftar terus kat pejabat pos yang berdekatan
tapi time mengundi nnti kene mengundi ikut alamat IC..

Kerajaan mungkin nak senangkan pengundi..
so dier sowh pegi renew dulu IC tu..n daftar mengundi pun kat area tpt tinggal masing-masing..

tapi kalau x renew...kenela akur dgn alamat yang dh didaftar kan yer..
hihihi..

mcm Gadis la..tinggal kat Johor Bahru tapi alamat kat IC alamat Melaka..
so bile daftar kene ikut alamat Melaka..
& pegi mengundi nnti pun kat Melaka..
sbb malas nak pgi JPN tukar IC baru..mane taknyer,kalau pegi JPN mmg sehari pun x settle..
ramai sgt kat sane..
^_^



Gadis punyer masih dalam proses sbb baru pgi mendaftar..hihihi..

nak cek kat mane u olls kene mengundi x?
klik link ni...

14 comments:

~ NANA ~ said...

alamak!!!!

i x register pon lg...ngaaa~

PinKy MoMMa said...

mari mengundi! tentukan kepimpinan anda.cewahh ;p

Gadis said...

@~ NANA ~

haa..

baik cpt pegidaftar mengundi..

rugi kalau x mengundi..^_^

Gadis said...

@PinKy MoMMa

wahhh..kak diya...

gaya adh ader dh tu..hihihi^_^

NA said...

Melaka? Kawasan mana eh? Saya Melaka gak.

Maaf baru pertama kali komen rasanya :)

-wina1979-

Aisyah Ahmad said...

sudah mengundi eh silap sudah mendaftar..kali pertama nak jadi pengundi :)

aTy _faRed~ said...

dulu pernah dah sekali ade pengalaman mengundi..:)

Gadis said...

@NA

Melaka kawasan Bachang...

eh x la..
rasenyer ni dh masuk kali ke 2..
hihihi..^_^

Gadis said...

@Aisyah Ahmad

wahhh...

slamat mengundi...^_^

Gadis said...

@aTy _faRed~

maknenyer kali ni kali ke2 la ye..

mesti seronok kan..=)

anaztasias nora aira said...

nora dah daftar lama dah eheheh

gadis, nora nak email boleh? or boleh hantar email pada kerelnorawedding@gmail.com

nora nak tanya pasal kedai borong di kg jawa melaka tu.

thanks dear :)

Lea IsNaw! said...

oh! tak cek lagi
nasib baik gadis ingatkan

Gadis said...

@anaztasias nora aira

wahhh..bagus2...

boleh dear..
nnti Gadis emailkan ye..
=)

Gadis said...

@Lea IsNaw!

haaa..
baik pegi cek..

nnti dah rugi 1 undi...=)