Thursday, December 27, 2012

Disebabkan Domain Baru, Hilang Semua BLoglist...!!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jenjiran Gadis semua...
^_^

Semenjak 2 menjak ni Gadis rajin tengok email..
hihihi..
selalu kalau bukak tapi xde email yang baru pun masuk..tu yang malas nak tengok..
jadi semenjak daftar nak domain baru minggu lepas..
tu yang asyik dok tengok email je..

Alhamdullillah..
Gadis dah bertukar domain dari 

gadisathome.blogspot.com
kepada 
www.gadisathome.my

Tapi yang buat Gadis rase x best nyer sbb semua bloglist Gadis hilang...
adessss...
nk perubahan kan...
huhuhu..



Pada semua jenjiran Gadis tolong tinggalkan link kat blog Gadis semula yer...
Gadis nak baca entry korang ni..
huhuhu

^_^

k laa..
see u olss next entry..
=)

p/s : tak cukup tido ni..malam tadi mengemas all out untuk pindah ke pahang hari ahad ni...^_^


Monday, December 24, 2012

Nak Domain Free..!!! Meh Terjah...!!!

Assalamualaikum...

Walaupun tgh sibuk packing barang nak pindah ni..
tapi blog tetap kene jengah..
kalau tak banyak entry jiran-jiran tertinggal..
no no no..
hihihi...

pagi-pagi lagi mak Gadis dah msg Gadis..
nak domain free tak..
alaa..yang mcm blog femes-femes tu...
xxxxxx.com.my
Gadis tengah nak domain free terus bukak laptop..
mandikan Darwisy pastu susukan dier terus bukak laptop...

Untuk permulaan free untuk pendaftaran domain baru..
harga asal rm200.00
so tgh promosi ni baik grab cepat-cepat...

permulaan free dalam masa setahun..
dan untuk tahun ke seterusnya hanya rm20.00 shj...

so jom terjah blog ni..
ikut langkah-langkah yang dier ajar..


cepat-cepat yer..
sampai 25 Disember 2012 je..
k laa..
see u olss next entry..
^_^


Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday : 23 ~ The Rock ^_^

Assalamualaikum...

Hari tak payah taip entry panjang-panjang..
^_^

Mata kononnyer nak mcm The Rock..
hahhah..
agaknyer time Gadis pregnant dulu husben suka tgk WWF pastu buat kening The Rock..
hahhaha..

Tapi jari tetap nak masuk mulut..
^_^

k laa..
see u ollss next entry..
=)

Tuesday, December 18, 2012

Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jiran-jiran ku..
^_^

Pagi-pagi ni dah nak tanya pendapat jiran-jiran semua...

Mana satu yang menjadi pilihan..
Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama..??

Kalau beli beg berjenama harganya memang ratus kadang-kadang sampai ribu..
tapi kalau ada duit tak jadi masalah kot..
untuk diri sendiri..

Kalau yang takde jenama harganya jauh lebih murah daripada yang berjenama..
silap-silap kalau beli yang jenama dengan harga rm500 la kononnye, yang tak jenama boleh dapat 10 handbag dengan pelbagi warna, corak ikut citarasa kita...

Yang pasti boleh tukar-tukar selalu..
kalau yang jenama dapat 1 je, pakai sampai habis baru dapat beli yang baru..

Tengah dok fikir-fikir jugak ni kan..
tapi Gadis tak pernah beli beg jenama sampai yang diluar kemampuan Gadis..
time belum kahwin dulu bukan main lagi..
keje lak tu..
setiap satu bulan perkara yang Gadis akan beli handbag & kasut & baju..
memang seronok..
pegang duit sendiri..
takde jenama tapi cantik memang beli aje..
=)

bila dah kahwin, dah anak plak tu..
handbag kalau boleh nak beli yang besau..senang nak letak botol susu,diapers & apa keperluan kalau nak berjalan..
senang & tak payah bawak banyak2 beg..
hihihi...

lagi pulak zaman sekarang ni banyak beg yang murah-murah tapi cantik..
lagi kalau pegi GM Klang..
hahhaha..

Kalau dah jadi suri rumah ni..
x nak la mintak lebih-lebih kat husben..
kalau husben bagi kira reward untuk kiter..
Alhamdullillah...

Tapi macam teringin jugak nak pakai beg berjenama macam zaman anak dara & time keje dulu kan..
hihihi..
kalau kasut Gadis tak kisah sangat ..
janji sedap dipakai..
^_^

Masih memikirkan yang mana menjadi pilihan..
=)

k laa..
see u olss next entry..
^_^


p/s : Hari ni nak masak Tom Yam Campur...sedapppp....=)

Monday, December 17, 2012

Jalan-Jalan, Makan-Makan, Menan Darwisy

Assalamualaikum...

Alhamdullillah masih berpeluang bernafas di muka bumi Allah...
bersyukur padamu Ya Allah

pagi-pagi Gadis dah update entry ni..
biasala, kalau Darwisy dah tido mmg senang skit keje mama nyer ni..
masak untuk tengah hari, pagi2 tadi Gadis dah siapkan..
kemas umah & segala macam keje semua DONE !!!

untuk entry Gadis yang bekerja atau suri rumah tu..
semua bagi komen membina untuk Gadis buat pilihan samada nak bekerja atau suri rumah..
jadi Gadis dah buat pilihan...
dah pilihan tu Gadis akan usahakan sehingga Gadis berjaya...
Insyaallah..aminnnn...

opsss...
hari rabu yang lepas bezday husben Gadis...
dengan best nyer husben cakap 
``tak payah masak la hari ni hney..
sayang belanja makan, ``
isterinya ni senyum sampai ke telinga la kan..
hahhaha...

mula-mula husben bawak jln kat Wangsa Walk Mall
pastu Kitorg pegi JJ Rawang yang dekat je tu..
dapat jugak berjalan kan..
hihihi..
dah sampai terus makan..
makan kat Kenny Rogers
sebenarnyer Gadis pernah makan sekali je..
tu pun ntah zaman bila...
ni kali kedua..
makan ngan husben ngan Darwisy..

Darwisy mula-mula baik je...
bila feel dier dh dtg..asyik nak pegang je..
dah tak nak dok stroller...

 mase ni mood dier ok lagi..

haaa kan dah...
``mama, Darwisy tak nak dok dalam stroller..``
sabor je la..
makan dah kene gilir2 ngan husben..

 sedappp...
^_^

 ^_^


husben kene pegang Darwisy dulu..
Gadis dah sudah makan baru la Gadis pegang Darwisy..
tengok tu,bukan tau dok diam-diam..hihihi
Darwisy2..

lepas makan kitorg round-round dulu..
pastu Darwisy dah ngamuk nak tido..
dah terus xde nak jln-jln lagi..
masuk kete terus tido..
tapi husben sempat ajak singgah Tesco jap..
katanya nak beli Darwisy menan..
layankan je..

sampai je Tesco..
Darwisy fresh balik...
diam je & biasala dier..jari sentiasa di mulut..
hihihi..

sampai tempat menan..
ada offer plak khemah budak-budak & bola nyer skali..
husben terus amik je la..

ada macam-macam bentuk..
nak kete jugak..
bila tunjuk kat Darwisy bentuk kete ni..
bukan main suka lagi dier..
hihihi..

Khemah tu harga sebelum offer 79.90
dah offer tinggal 39.90

bola tu sebelum offer 39.90 (100 biji)
dah offer tinggal 19.90

tapi dah cakap ngan husben..
x yah bukak dulu la..
rumah tengah sibuk nak pindah...
faham-faham je la kan umah nak nak pindah mcm mane rupenye..
dah sampai umah kat Pahang tu baru kita bukak..
hihihi..

k laa u olls..
see u next entry yer..
^_^

p/s : kalau dinding warna kuning, langsir sesuai kaler ape?
dalam kepala nak buat tema hitam kuning ni..^_^
ada cadangan tak ?

Thursday, December 13, 2012

Spontan Khamis : 3 ~ Meniarap????

Assalamualaikum...

Hari ni  mmg spontan Khamis..
Darwisy bagi hadiah bezday untuk papanyer semalam...
hihihi....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Surprise papa....!!!!

 yeay..
Darwisy dah besar skit...hihihi

geram tengok Darwisy..

k laa..
see uolls next entry..
^_^

Wednesday, December 12, 2012

Selamat Hari lahir buat suamiku...

Asslamualaikum...

Juz nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat suami ku yang tercinta
semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki..
n moga ikatan perkahwinan yang kita bina bahagia hingga jannah...
aminnnn...


k laa..
see u olss next entry..
^_^

p/s : Husben nak belanja makan...yeeehaaaaa..=)

Tuesday, December 11, 2012

Bekerja @ Suri Rumah

Assalamualaikum..

cenoneng-cenoneng bangun pagi tadi dengan tiba2...
tiba-tiba pening kepala...
opssss jangan fikir lain yer..
tido salah bantal agaknyer..
hihihih..

dah lama sebenarnyer Gadis dok pikirkan hal ni..
selepas pindah ke Pahang, Gadis nak meneruskan hidup sebagai suri rumah atau pun bekerja...
mase pregnant dulu mmg dah cakap ngan husben nak keje lepas habis pantang nanti...
tapi bila masa tu tiba, hati ni jadi berat plak dengan tiba-tiba...
berat hati bila pandang muka Darwisy..
Tuhan je yang tahu mcm mana perasaan tu..
huhuhu...

bukan berat hati apa pun..
cuma memikirkan nak hantar rumah pengasuh kat sana..
dengan zaman sekarang yang macam-macam..
adoiii..
macam-macam rasa dalam hati ni..
huhuhu..

kalau tanya husben, dier cakap tak kisah..
kalau jadi suri rumah lagi bagus..
dah memang anak tu dengan kiter je kan..

tapi kekadang terasa nak pegang duit sendiri jugak...
teringan time bujang dulu..
bekerja & pegang duit sendiri..
best woooo...
tiap-tiap bulan bertukar je, baik handbag,baju & kasut..

kalau tanyer pendapat mak Gadis..
dengan senang nyer mak cakap..
buat biznes je la..
masa fleksible..
anak sentiasa dengan kiter..
idea yang bagus jugak tu
tapi bila dah bukak biznez ni, kene rajin 200%..
hihihi.
Gadis tengah dok pikir2kan biznes apa yang bagus untuk masa hadapan kami sekeluarga..
jiran-jiran ader cadangan tak?

buah hati pengarang jantung mama ni..
ucuk ucuk acam mama ni..
doakan yang terbaik untuk mama & papa yer sayang..
untuk kamu juga nanti bila dah besar..
Insyaallah...aminnnn...

k la..
see u ollss next entry..
^_^

p/s : nak sambung kemas barang nak pindah...=)




Wednesday, December 5, 2012

Nak Let Go Botol TT..

Assalamualaikum...

Selamat Pagi jiran-jiran semua...
pagi ni Gadis nak let go pre-loved botol Tomee Tippee...

Botol TT yang 260ml ade 2 botol yang Gadis nak let go..
botol ni dah digunakan tetapi masih dalam keadaan baru sbb Darwisy gune botol ni hanya 2 kali je..
lepas tu Gadis guna botol TT yang kecik..sbb terasa besar sangat botol nyer yg ni..
Darwisy dah la kecik je..
x kene ngan orang..
huhuhu


Kuantiti yang nak di jual : 2 botol Tommee Tippee (260ml)
Harga : RM 15.00 untuk 1 botol (tidak termasuk postage)

kalau ada sesiapa yang berminat nak beli botol ni
pm Gadis kat Fb Gadis yer..



Tuesday, December 4, 2012

Tutup Awal La Pulak...

Assalamualaikum..

Semalam genap Darwisy umo 3 bulan..
Alhamdullilah..
dah macam-macam pandainyer...
^_^

Minggu yang lepas Gadis balik umah mak mertua kat Klang..
kalau dah balik Klang ni Gadis memang ajak husben berjalan je..
yela asyik pegi Tesco & JJ Rawang jek...
tukar angin plak...

masa sampai umah mak mertua tak terus pegi..
dah nak balik Rawang baru la nak pegi..
biasela kalau dah sampai umah mertua...buzy melayan budak-budak..
yang kiter ni of course la berbual je kan..
sampai terlupa..
niat di hati ni nak pegi GM Klang yang baru bukak kat tempat baru..

kitorg pegi jenjalan masa dah nak balik Rawang..
dalam kol 6.30 baru bertolak..
skali sampai GM dalam lepas maghrib mcm tu...
biasela hari cuti kete mmg banyak...

bila dah sampai kitorg pun bersemangat la ni nak masuk GM..
sekali tengok kedai semua tutup jek..
macam x bukak lagi tau..
skali rupenyer kitorg ni yang kuno..
GM Klang tutup pukul 7.00pm..
adoiii..kecewa nyer rase..
huhuhu..

patutla mase nak parking, jem jalan org nak balik
rupenyer mmg dah tutup..
mmg la diorg  semua balik..
hahahah...
sabo je la kan..

Gadis pun tak tau samada GM yang bangunan lama pun tutup waktu yang sama...
kalau tutup waktu yang sama, memang Gadis n husben yang tak tau waktu perniagaan nyer..
hihihi...

 Masa ni baru sampai..
eksited siap amik gambar..


 Sekali bila masuk je dalam bangunan ni..
ini yang terjadi..
hahaha..
frust..

Darwisy & papa sempat amik gambar lagi..

Last-last kitorg pegi JJ Bukit Tinggi je..
biasela punyer ramai orang..
apa yang Gadis nak dari pregnant adalah Donut Big Apple (Iceberg)
hihihi..
time pregnant nak cari donut ni macam-macam halangan..
adesss..
last-last skrg baru dpt makan..
terus jamahkan kat mulut Darwisy..
sikit je buat rasa-rasa..
^_^


 Darwisy pun nak jugak ke???
hihihi

Nyummy...
^_^
Iceberg mmg sedap...
sejuk & cair bila masuk mulut..
hihihi..

k la..
see u olls next entry..
=)

p/s : kan best semua negeri ada GM...hihihi
Gadis otw nak pegi bawak Darwisy cek up 3 bulan...


Wednesday, November 28, 2012

Menan Baru...

Assalamualaikum...

fuhh..
dah bersawang dah blog Gadis ni..
tak sempat nak update apa-apa lagi buat masa sekarang...
Gadis tengah sibuk mengemas nak pindah..
tu yang blog pun terabai..
ni ada time..
Darwisy pun tido..
mama nyer apa lagi kan..
cepat-cepat la update entry..

Semalam pegi Tesco Bkt Sentosa..
niat tu nak beli brg dapur..
tapi lain pulak yang dibeli nya..
papa Darwisy yang sibuk sgt nak beli..
pastu siap tunjuk Darwisy..
Darwisy dgn muka comel nyer asyik dok tengok je playgym tu...
tu yang buat papa nyer lagi kuat nak belikan..
hihihi...

ni la rupenyer menan Darwisy..
hihihi..

sampai rumah terus dok letak menan ni kat dier..
hihihi..

tengok tu mata ladybird ngan Darwisy dah dekat same..
papa nyer nak lady bird padahal anaknyer mase kat Tesco dok tengok yang alas nye gambar teddy bear tu je..
boleh je la..
no hal..
janji leh buat merangsang minda dier dengan menan-menan yang tergantung tu...

letak je terus tengok je menan yang tergantung tu..
hihihi..

 mengeliat dulu sebelum main..
hihihi..

 cakkkk....
^_^

Darwisy nak cuba pegang..
gud boy..=)

k laa..
see u olls next entry..

p/s : brg nampak sikit..sekali bila kemas boleh tahan banyak...

Saturday, November 24, 2012

Tolong LIKE ye..

Assalamualaikum..

Selamat pagi jiran-jiran semua..
Alhamdullillah pagi ni hujan...
sejuk je..
Darwisy pun syok je tido..
mama nyer apa lagi kan..terus on lappy..

Gadis ader join contest utk Darwisy..
saja sekadar cuba-cuba nasib..
tapi nak mintak tolong jiran-jiran LIKE gambar Darwisy ye..
^_^

Kalau jiran-jiran nak join pun boleh juga.
pegi je kat link tu..=)

Step 1 :
Like our BAYI-IBU.COM FANPAGE

Step 2 :
Like gambar Darwisy

Terima Kasih banyak-banyak pada uncle & untie semua yang LIKE gambar Darwisy ye...
^_^

k laa..
see u olss next entry ye..
^_^


Wednesday, November 21, 2012

Alhamdullillah Rezeki Anak...Pindah..????

Assalamualaikum...

Alhamdullillah kenyang sudah perut ni...
maklumla dah tengah hari ni memang perut akan berdondang sayang...
hihihi...

Lepas makan je tadi, husben msg yang pihak DRB HICOM (Volkswagen) -Pahang dah call suruh lapor diri pada 17hb Disember 2012 ni...
Alhamdullillah...syukur Alhamdullillah...
rezeki anak...
sebenarnyer semalam husben Gadis pegi interview kat sane...
hari ni dah call suruh lapor diri..
seronok memang la seronok..dapat offer lebih dari Perodua..hehehe
tapi apa yang bermain kat fikiran Gadis ni adalah PINDAH...

fuhhhh...
of course la dah kene start kemas barang yang ada kat umah ni..
huhuh..
nampak macam sikit...tapi rasenyer kalau di kemas ni boleh tahan banyak la jugak...
xperlaa..nak buat macam mana..
baru eksited nak hias rumah..
skali kene pindah..
dah tak jadi dah..

pindah rumah baru, baru boleh start hias rumah yang baru..
nasib baik rumah sewa kat sana dah ada..
senang sikit...
kalau tak, nak mencari area sane..diorang kata boleh tahan susah jugak la nak cari rumah sewa area Pekan tu..
hiihih..

kalau kaki dah terkeluar maknenyer Darwisy dah bangun..
sebelum dier merengek...Gadis settlekan blog dulu..
hihihi..

k laa..
see u olls next entry yer..
^_^



Wordless Wednesday : 22 ~ Fuyoooo....!!!

Assalamualaikum...

Terima kasih pada semua yang wish anniversary pada entry yg sebelum ni yer...
aminnnn...

Gadis bawak Darwisy jalan-jalan pegi OU minggu lepas..
ni papa nyer punyer keje..hihihi

bukan main lagi anak bujang sorang ni...
=)

k laa..
see u olls next entry...
^_^

Monday, November 19, 2012

1st Anniversary..

Assalamualaikum...

Alhamdullillah hari ni genap setahun usia perkahwinan Gadis & hasben..
yang paling best skali bila ada anak..
lain rasanyer...
seronok tengok keletah dier yang makin hari makin comel & makin membesar...
^_^

husben Gadis memang akan baca & intai blog Gadis..hihihi
so dengan kesempatan tu Gadis nak ucapkan

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang pertama buat suami ku Mohamad Suhaimi...Terima kasih sebab menjadi seorang suami & papa yang banyak berkorban untuk keluarga kita...
Semoga perkahwinan yang dibina bahagia hingga akhir hayat, murah rezeki, panjang umo, & sentiasa sihat sejahtera & sentiasa diberkati dalam apa jua yang dilakukan...
Hney luv you sooooo muccchhhhh sayanggg.....


Menyakat, berkawan, bercinta, putus cinta, bercinta balik, bertunang, berkahwin & sekarang dah ade anak dah...
Semua dah tertulis...nyorok & lari ke mane pun...jodoh, ajal semua dah ditetapkan oleh Allah...
^_^


 Zaman blajar..
ni pun jumpa balik setelah lama tak jumpa dari sekolah rendah...=)
bercinta bila jumpa balik..
2006

 jumpa semula time konvo selepas putus selepas habis belajar...
kawan semula
^_^
awal 2010

 Bercinta semula...
2010

 Dah bertunang..
2011


 Sah sebagai suami isteri
2011

Bakal mama & papa
2012

Dah jadi mama & papa..
 Sept 2012

comel 2 beranak ni...
hihihi...
=)

gambar time sekolah rendah je xde..
kalau ada memang boleh buat tersenyum..

k laa..
see u olls next entry..
^_^


p/s : Plan nak masak ikan siakap sweet sour ni..nyummy...=)

Dah Cukur

Assalamualaikum...

Alhamdullillah ..dapat jugak diberi kesempatan nak update blog...
bajet hot plak kan...
ada ke orang yg nak baca entry Gadis bila entry diupdate...
hihihi..
x kisah la...
blog ni akan jadi kenangan sampai bila-bila...
kira diary di alam maya..

Hari Jumaat hari tu husben Gadis dh cukur rambut Darwisy...
dah botak dah dier..hihihi



taaa daa...
sudah botak...hihih

k laa..
see u olls next entry
^_^

Thursday, November 15, 2012

Spontan Khamis : 2 ~ Nyenyak Betul tido dalam buai

Assalamualaikum...

Salam Maal Hijrah buat jiran-jiran..
^_^

pagi-pagi dah bangun..
lepas mandikan terus nak tido..
^_^

k laaa..
see u olls next entry..
^_^


Tuesday, November 13, 2012

Dah Ada Facebook..???

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran..
pheewww...
nak update entry dari sehari ke sehari..
bukan main la payah...
Darwisy dah makin besar ni makin banyak ragamnyer..
hihhihi..

Sebenarnyer Darwisy dah ada facebook nyer sendiri dah..
bukak acc facebook ni pun idea untie dier tu..
time tu baru berpantang baru 2 minggu..
dah tak de keje, tu yang bukak acc facebook nyer..
hihihi..

uncle & untie..
meh la add Darwisy kat facebook yer..
hihihi..

ni link nyer
k laa..
see u olls next entry yer..
^_^


Thursday, November 8, 2012

Spontan Khamis : 1 ~ Amboi, bukan main lagi yer...

Assalamualaikum..

Selamat pagi jiran-jiran...

Bukan main lgi anak bujang Gadis sorang ni...
^_^



k la..
see u olls next entry...
=)


Saturday, November 3, 2012

Dah Pandai Nak Layan Bercakap...

Assalamualaikum..

Dari pagi tadi Gadis dok upload video Darwisy yang dah nak pandai layan kiter bercakap..
seronok tengok dier dah pandai macam-macam...

Grandma nyer yang sibuk suruh upload video Darwisy..
rindu teramat kata nyer..
Al-maklum la..cucu sulung yang pertama..
lelaki pulak tu..
adik beradik Gadis semua perempuan..
tu yang bila dapat cucu lelaki bukan main seronok lagi grandma & atok nyer...hihihi...

Bila Gadis agah dier mmg dah pandai nak layan kiter jugak..
tapi video kat bawah ni, video Darwisy konon-konon tgh cakap ngan patung Garfield..
hihihi

video



video


k laa..
see u olss next entry..
^_^

p/s : pantang cakap nak jalan-jalan dengan Darwisy..time tido pun sanggup tak tido..hihihi

Friday, November 2, 2012

Genap 2 Bulan

Assalamualaikum...

Selesai sudah keje memasak,mengemas & membasuh...
Drwisy tido je cepat-cepat buat keje..
kalau tak memang nak melayan kerenah dier yang comel tu jek..
hihihi..

Alhamdullillah hari ni genap 2 bulan Muhammad Darwisy Zulkarnain..
dah pandai macam-macam dah..
bila Gadis agah dier,dier pun macam nak cakap jugak..
hihihi..
dah pandai senyum-senyum bila tengok kiter..
yang paling klakor nyer, kalau bangun pagi tu kene senyap-senyap & nyorok-nyorok ..kalau tak Darwisy nampak Gadis terus nak suruh dukung dier..huhuhu..
bertuah punyer anak tau..
^_^

Tapi yang paling Gadis macam terasa cepat sangat bila Darwisy dah asyik dok mengiringkan badan dier..kononyer nak meniarap la tu..
hihihi..
cepatnyer...xperla..
bila time Darwisy nak mengiring Gadis tengokkan je kot-kot dier berjaya dalam misi dier tu..
hihihi..




k la..
see u olss next entry yer..
^_^

p/s : Minggu depan cek up 2 bulan kat KK Serendah...