Monday, September 30, 2013

Header Baru

Assalamualaikum...

Selamat Pagi wahai jenjiran...
sebelum pegi keje pagi ni..
Gadis update skit..

Cuti yang lepas kononnyer nak pegi baby fair..
tak sempat nak pegi nye..
dengan kete husben rosak..
so kiter jalan mana yang termampu je la..
hihihi...

so,tetibe ringan lak mulut ni ckp ngan adik Gadis tolong buatkan header yang baru..
Alhamdullillah dah siap dah..
Gadis buat yang simple dimple je..
malas nak pening pening kepala..
kiranya yang mane termampu dier buat je la...

bila dah siap..
adik Gadis terus mintak upah..
'Along belanja nasi goreng ayam,boleh?'
hihihi..
xde hal la..


Amacam jiran-jiran ok x?

k la..
see u olls next entry ye..
nak pegi keje dah ni..
daaaaa

^_^

Friday, September 27, 2013

1st Birthday Darwisy

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jiran-jiran ku semua..
hihihi..
pagi pagi lagi dah mengetuk keyboard ni..
sebab sekarang ni Darwisy pantang nampak komputer atau lapotop...
memang dah boleh usik dah..
dier je yang nak main..

31 August 2013 hari tu Gadis dah buat majlis ulangtahun kelahiran Darwisy yang pertama
sebenarnyer bezday Darwisy 2 September tapi buat kan awal sbb tarikh tu jatuh hari Isnin..
time tu kene cek up setahun lak tu..
tu yang buat awal bezday nyer..
hihihi...

 ni la kek 1st bezday boy

 tengok tu..
nak sambut bezday dier..
boleh plak dier nangis..
lepas je potong kek..
brg atas riba Gadis terus tido..
ngantuk rupenyer..
hihihi..

 Antara hadiah yang Darwisy dapat..
terima kasih ye..

Gadis n husband bagi kereta mainan kat Darwisy..
bukan main suka dpt naik kete tu..
kesian tgk Darwisy tgk budak budak main..
biar dier main puas puas kat rumah..
hihihi



Mama Darwisy memang sibuk..
sibuk memasak..
sibuk segala-galanya la..
hihihi...

Gadis masak laksa Penang
Rendang ayam
nasi himpit
mee hoon
dan ada makanan sampingan lagi..



eksen je muka dier dpt kete ye..
hihihi

Alhamdullillah ramai jugak la datang menyambut bezday Darwisy dan segalanya berjalan dengan lancar
sebenarnyer Gadis buat bezday Darwisy sekali dengan open house hari raya
hihihi...

Dah lama Gadis tak post gambar Darwisy kat blog kan..
sekejap je masa berlalu..
rase macam baru je lahirkan Darwisy...
huhuh..

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang pertama ucuk acam mama ni,...
Semoga menjadi anak yang soleh, dan baik dan segalanya yang baik..
Semoga murah rezeki dan dipanjangkan umo ye Darwisy..
mmmmmuuuuuuuuuaaaaahhhhhhh...

k laa..
see u next entry yer..
^_^

p/s : nak pegi baby fair kat Danga city mall minggu ni..jommm..!!!

Tuesday, September 10, 2013

Patut Tukar Atau Tak Patut Tukar?

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran...
Hari ni Gadis macam terpikir sesuatu plak tentang blog Gadis ni..
Ape dier ek?
sebenarnyer ader orang tegur..
pasal header Gadis tu..
''dah jadi mama still Gadis At Home lagi ke..''
huhuhu..
''tukar la Mama At Home lak..''

ini la header sekarang...

hihihi..

so apa pendapat jiran-jiran ku sekalian...
sama ada nak kekalkan
 ''Gadis At Home''
atau
''Mama At Home''

berikan undian anda..
hihihihi..
jadi senang untuk saya menukar header yang baru..
hihihi..

k laa..
see u ollss next entry..
nak pegi keje dah ni..
daaaaa....

p/s : kalau la kat opis tu sempat beron9 dah lame ku on9..
huhuhu


Monday, September 9, 2013

Lame Beno Tak Update...!!!

Assalamualaikum

Hai jiran-jiran Gadis semua..
MasyaAllah..memang dah berlapuk beno Gadis punyer blog ni..
memang tak sempat sangat nak update citer terbaru ni..
padahal tiap tiap hari ade citer terbaru dari Gadis..
tapi ntah kenape memang tak sempat nak pegang keyboard lappy Gadis ni..
sabo je la..


korang tengok tu ..last entry pun 24 Jun 2013 hari tu..
memang lame dah..
skang 9.03.2013 kan..
so Gadis akan cuba update citer terbaru Darwisy yang dah mencapai umo setahun pada 02.09.2013 hari tu..
huhuhu..
dah panjang akalnyer tu..
hihihi...

tengah hari skit Gadis update story lagi..

k laaa..
see semua nest entry yer...
^_^

p/s : walaupun x update tapi tetap blogwalking tau cuma tak meninggalkan jejak je..hihihi

Monday, June 24, 2013

Rindu nyer Rasa...

Assalamualaikum...

Sekarang ni bukan senang nak on9 macam dulu..
tapi walaupun sibuk Gadis gagahkan jugak nak menaip..
sebab bila kat tempat keje idea nak menaip tu ada tapi bila keje dtg menimbun jadi lupa terus apa yang nak dikongsikan ngan jiran-jiran..

Sekarang ni Gadis dah keje jadi Gadis terpaksa berjauhan ngan husben kat Pekan tu..
kadang-kadang rindu rasenyer nak balik zaman dulu...
zaman baru kawin..zaman pregnant..
pegi mana-mana husben mesti ada jugak..
tapi apakan daya mane boleh masa tu diputar balik..
huhuhu...



2 minggu sekali husben mesti balik JB..
huhuh..
tapi kalau dier balik tu macam rase sekejap sangat je rase nyer..
kaki tu rasa macam nak ikut husben balik jugak..
hihihi...
sabo je la..

Harap sangat yang husben akan dapat keje kat JB..
so lepas ni dah tak payah jauh-jauh...
kesian husben sorang-sorang kat sane..
huhuhu...


k la jiran-jiran ku..
Gadis gtg..
nak pegi keje dah..
see u next entry yer..
^_^


p/s : Minggu ni ade baby fair kat JB ni..kene kenyit kenyit mata kat husben ni..kihkihkih..




Friday, June 14, 2013

Saje Nak Review Klinik...

Assalamualaikum...

Selamat Pagi..
Seperti biasa sebelum pegi keje update blog dulu..
^_^

3 minggu yang lepas husben balik Jb..
skali husben demam plak..
panas lak tu..
cepat-cepat Gadis bawak husben pegi klinik..
dapat la mc 2 hari..
huhuhu...

Tapi yang paling best nyer tentang klinik ni..
memang dah macam rumah bila masuk dalam..
masuk je kene tanggal kasut..
dan boleh dikatakan cantik la decoration nyer..

jom tengok klinik nyer...

ini la klinik nye..
kalau sapa yang dok johor..berdekatan ngan taman perumahan mahsing kat kangkar pulai..
^_^

 reception..

 tempat menunggu

 ni pun tpt menunggu jugak..
husben dah tak tahan sampai baring je atas sofa tu..

tengok tu..duduk dah macam kat umah dier je..
hahahah....

doktor semua baik je..
layanan yang best..
harga pun berpatutan..
xdela sesetengah kllinik..caj nyer mahal benaw..
hihihi..


k laa..
Gadis gtg..
see jiran-jiran next entry yer..
^_^


p/s : nak masuk contest sis Safiyya ni x sempat lagi..balik kang mesti join jugak contest dier..^_^

Thursday, June 13, 2013

Nak Berjalan Sendiri Pulak...

Assalamualaikum..

Alhamdullillah kenyang sudah perut Gadis ni..

jadi lepas makan kiter update blog jap la kan..
hihihi...

2 minggu lepas bawak Darwisy jalan-jalan..
Darwisy pantang sebut nak jalan-jalan..sanggup tak tido..
lagi kalau nampak kiter pakai tudung..
lagi tak tentu arah dibuatnya..
macam la mama nyer nak tinggalkan dier..
hihih..

Sekarang Darwisy dah x nak dok walker sangat..
sekejap sgt rasenyer naik walker..
dier prefer nak jalan sendiri..
atau bergerak sendiri..
hihihi..

 Cak...!!!

 Tengok tu..
kiter yang ikut mane yang Darwisy nak pegi..
hihihi..
siap nak suruh kiter lepaskan tangan lak tu..


nak turun lagi tu..
x nak dokong dh..

k la..
see u next entry..
^_^


Dah Ada Gigi Dah...

Assalamualaikum...

Selamat pagi..
Gadis harap semuanya sihat sejahtera hendaknyer..

Sebelum Gadis pegi keje ni Gadis update entry dulu la..
hihihi

Sebenarnyer dah lama nampak perkembangan terbaru Darwisy ni..
seronok tengok perkembangan anak-anak ni walaupun setiap anak perkembangan nya berbeza..

Tapi yang paling comelnye bila tengok Darwisy dah ada gigi..
rase macam lagi seronok..
sbb bila nak makan dier belajar mengunyah guna gigi..
pastu tayang tayang gigi dier...

kadang kadang marah kalau kiter nak tengok gigi dier..
hihihi...

Sekarang Darwisy dah hampir 10 bulan...
sekejap nyer masa berlalu..

hye untie hye uncle..
Darwisy dah ada gigi..

ssh betul kalau nak amik gambar Darwisy senyum mcm ni..
^_^


k la..
Gadis gtg dulu..
bersedia untuk bekerja..
see u nest entry ya..

p/s : mama nye dah eksited nak belikan berus gigi dan ubat gigi..hihihi..sbb dapat free macam-macam kalau beli ubt gigi budak2 ni..



Wednesday, June 12, 2013

Yang Diidamkan Dah Berada Ditangan...

Assalamualaikum...

Setelah sekian lama Gadis tak berkongsi cerita suka duka dan lara kat dalam ni..
cewahhh...bajet retis je dak Gadis ni kan..
hihihi...

hari  ni Gadis akan start semula update apa yang berlaku sepanjang hidup Gadis..
In Shaa Allah..

Tengah bulan lepas..
Gadis dah dapat apa yang Gadis idamkan..
Akhirnya dapat jugak..

ini la dier...
Samsung Galaxy Camera

sebenarnya Gadis takde camera..
harapkan camera hp je..
kadang kadang payah jugak..
hihihi..

nak review pasal camera ni..
Gadis masih tak pandai sangat nak guna..
tapi boleh la kalau nak edit macam-macam dalam ni..

sebenar nyer camera ni best..
sebiji dah macam smart hp..
tapi cuma tak boleh buat call jek..
boleh facebook..boleh youtube,boleh instagram dan macam2 lagi la..

gambar memang tip top..
gambar HD..
dah macam tengok astro beyond HD..
hihihi..

Alhamdullillah semua rezeki Allah yang beri..
Gadis bersyukur sangat-sangat atas nikmatNya..

k la..
Gadis Got to go..
see you next entry..
^_^

p/s : semenjak keje ni..rancangan tv pun dh jarang tengok..huhuhu

Tuesday, June 11, 2013

Yeeehaaaa...!!!

Assalamualaikum...

Apa khabar jiran-jiran Gadis semua..
memang dah hampir sebulan Gadis tak jenguk blog kesayangan ni..
huhuhu..

memang tahap lama betul la..
balik keje je..nampak lappy memang rase nak menaip..
tapi bila dah mkn..bagi Darwisy mkn..
rehat terus tido skali dgn Darwisy...

Hari ni Gadis dapat menaip ni pun sbb Gadis mc hari ni..
sbb tak berapa sihat...
dh macam sakit org tua lak ni..
tekanan darah tinggi naik..
huhuhu...

Alhamdullillah dah normal balik..
lepas ni In Shaa Allah Gadis akan update seperti biasa..

k laa..
Gadis got to go..
see u next entry yer..
^_^


p/s : Dah lama tak update perkembangan Darwisy...grandma nyer je yang tolong update kan..
hihihi...dah semakin lasak dan lasak...

Monday, May 13, 2013

Kembali Bekerja..!!!

Assalamualaikum...

Hai buat jiran-jiran Gadis sekalian...

Gadis memang dah lama sangat tak update blog ni..
Laptop kat atas meja kecil Gadis ni dah lama terbiar..
ni baru la Gadis dapat on balik..
huhuhu..

Sebenarnya Gadis dah kembali bekerja setelah setahun lebih tidak bekerja..
maknenyer start dari sebelum kahwin lagi..
dah lama sangat rasenyer..
huhuhu..

Ramai jugak rakan-rakan Gadis yang bertanya tak balik Pahang ke..
macam mana rasa dok jauh ngan husben...
Darwisy tinggal dengan siapa..
Keje kat mana..
macam-macam persoalan la..
hihihi..

meh Gadis bagi jawapannyer ye..

Sebenarnye Gadis dah balik Pahang dah..
tapi hanya 2 minggu je dok Pahang..
sekali kereta Gadis rosak di bukit beruntung..dan kereta Gadis masih berada disana lagi..

selepas 2 minggu Gadis balik Pahang..
Gadis balik ke JB semula..
diatas sebab konon husben Gadis nanti nak amik kereta..
sekali bila husben hantar ke JB..
Gadis dipanggil untuk interview pada hari lahir Gadis hari tu..
dan pada hari yang sama Gadis diterima kerja kat company tu..
Alhamdullillah rezeki..
Tapi tu la..
berkorban untuk keluarga..dan suami pun izinkan Gadis keje di JB..
tapi jauh la kan..
huhuhu..
sedih sedih..

Darwisy?
Darwisy yang pasti mak Gadis yang jaga kat JB ni..
Alhamdullillah Darwisy ok bila mama nyer ni pegi bekerja..
dan yang paling best semenjak Gadis bekerja ni..
semakin kuat menyusu dan makan..
hihihi..

Gadis keje kat mane eh?
Gadis keje 1 company kat JB ni..
company construction..

Alhamdullillah semuanya ok..
2 minggu sekali husben akan balik JB..
huuhuhu...

 Disinila tempat Gadis bekerja..
^_^

First day keje..
memang cenoneng kejap la..
sebab xde pengalaman bekerja dengan company construction..
huhuhu..

ok la..
Gadis gtg yer..
^_^

Gambar xde kene mengene..
Bukti Gadis dah mengundi..
hihihih

Sempat update sebelum pegi keje..
hihihi..

p/s : Rindu nak balik rumah kat Pahang..

Wednesday, May 1, 2013

Happy Belated Birthday Gadis & Rezeki Sempena Birthday...!!!

Assalamualaikum..

Selamat Hari Pekerja
Hari ni 01.May 2013 adalah hari rehat untuk pada yang bekerja...
tapi ada juga yang kene laksanakan tugas pada hari pekerja..
Harap semuanya berjalan lancar ye bila di tempat kerja..
^_^

Sebenarnya seminggu yang lepas adalah Birthday Gadis yang ke 26tahun...
mana nak sempat update entry..
dengan Darwisy masuk hospital..
memang tak sempat la kan..
huhuhu...

nasib baik Darwisy tak keluar wad masa bezday Gadis..
kalau tak memang cenoneng kepala..
sebab tak cukup tido..
hihihi..

Sebenarnyer masa bezday hari tu 25.04.2013 Gadis dipanggil interview kerja..
Gadis pun pergi interview kol 2 petang..
lepas pegi interview terus pegi date ngan husben..
hihihi..
Darwisy kene tinggal ngan mak Gadis kejap..

Lepas je interview Gadis & husben pegi jalan-jalan...
ala-ala masa takde anak lagi la..
hihihi..

Sekali time tengah jalan-jalan..
dapat call..
dan call tersebut dari company yang Gadis interview yang mengatakan Gadis berjaya untuk interview tu..
so Gadis kene lapor pada 02.05.2013..
maknenyer esok la kan..
Alhamdullillah...
rezeki anak..dan hadiah untuk Gadis..
rezeki dari Allah..
^_^

Tapi tu la..
Gadis terpaksa berjauhan dengan husben la lepas ni..
dapat jumpa pun hujung minggu je..
huhuhu..
kesian husben..
tapi husben cakap takpe..
husben izinkan untuk Gadis cari rezeki..
Thank Sayanggg..!!!

Darwisy, Gadis dah tak risau BS lagi..
sebab mak yang akan jaga Darwisy..
Alhamdullillah..lega rasenyer..

Bezday sendiri buat kek sendiri..
hihihi..

k la..
Gadis akan update entry lagi ye nanti..
^_^


p/s : Lepas ni dah start keje...kene rajinkan diri update blog jugak...
^_^

Tuesday, April 30, 2013

First Time Darwisy Masuk Wad

Assalamualaikum...

Memang payah betul nak update entry..
maaf ye jiran-jiran..
bukan sengaja tak nak update..
tapi ada macam-macam kekangan yang terpaksa Gadis hadapi..
tu yang Gadis kekurangan masa nak update walaupun malam..

23.April 2013 hari tu Darwisy kene admit wad kat Hospital Sultanah Aminah (HSA)
Darwisy kene tahan wad sebab Gadis perasan macam ade kahak kat tekak dier..
sebab sebelum tu Gadis ada bawak Garwisy pegi klinik dan suspek ade bronchitis..
Ingat kan lepas makan ubat ok..
rupenyer tak ok jugak lagi..
batuk nye dahla..
kadang-kadang tak berhenti..
huhuhu..

Gadis memang kesian tengok Darwisy macam tu..
jadi Gadis cakap ngan mak n ayah nak pegi hospital terus..
senang kalau apa-apa hal..

Sampai hospital..
nurse cek suhu badan...
masuk bilik doktor..doktor suruh x-ray..
Darwisy dah menangis takut...
pastu bila dah buat x-ray, doktor suruh amik darah pulak...
part ni memang Gadis sedih sangat tengok Darwisy..
Gadis memang nak keluar air-mata tapi Gadis tahan je sebab Gadis kene kuat kalau tak Darwisy lagi sedih & nangis..
lagi plak time tu Darwisy tengok muka Gadis & tiba-tiba panggil mama mama mama...
sabar je la wahai hati time tu..
huhuhu...
sebak je rasenyer time tu...

barang-barang Darwisy Gadis pack kan dalam bag awal-awal sebelum pergi hospital..
senang..sebab takut kene admit wad..
sekali sampai hospital memang tepat jangkaan Gadis yang Darwsiy kene admit wad...
nasib baik barang Darwsiy semua Gadis dah siapkan..

Darwisy duduk wad Bunga Raya..
katil no 1..
sepanjang malam tu, Darwisy tido je..
tapi kejap-kejap bangun jugak sebab batuk..
tekak dier sakit agaknyer masa batuk..
huhuhu...
setiap 4 jam Darwisy kene sedut gas..
untuk cairkan kahak...
kata nurse la..
Gadis memang tak boleh tido sangat la..
Darwisy kejap-kejap tersedar...
mula-mula memang Gadis tido kat tepi katil je..
lama-lama sakit belakang...
terus naik katil tido sebelah Darwisy..
tapi tak boleh tido pun..
nak luruskan badan boleh la..
huhuhu...



gambar-gambar ni Darwisy baru masuk wad...
=(

Esoknya..
24 April 2013..Doktor round untuk cek patient...
sampai katil Darwisy...
Doktor cek x ray nyer..
dier cakap xde bronchitis..
cuma ade bakteria je..
maybe sebab Darwisy batuk dan berkahak..
nak kata Darwisy nafas laju pun tak..
yang paling best nyer masa doktor datang cek Darwisy,
Darwisy boleh lompat-lompat plak..
bukan main aktif lagi..
terus doktor cakap Dawisy dah boleh balik..
tak payah admit wad..
tapi sekiranya jadi semual kene dtg hospital semula..
huhuhu..
mintak-mintak lepas ni xdela Darwisy nak masuk wad lagi yer..

Tengah hari tu, husben sampai dari Pahang..
terus husben bayar bil & balik umah..
husben kononnyer sampai nak jaga Darwisy pulak..
skali kene balik dah..
hihihi..
bukan main suka lagi Darwisy nampak muka papa nye sampai kat hospital..
terus nak mintak dukung...
demam rindu papa nye kot..
huhuhu...

Tapi bila rumah demam Darwisy masih ada lagi..
on off je demam nyer..
menag Gadis tak pakaikan baju terus..
balutkan dengan tuala basah...
macam berkemban...
senang..
bagi Darwisy minum air badak...
Alhamdullillah badan Darwisy dah tak panas...

Sekarang ni yang tinggal cuma batuk je..
lagi bila time malam dan pagi..
menjadi-jadi batuknyer tu..
huhuhu..

sebab doktor dah cakap
batuk Darwisy memang boleh baik tapi makan masa skit untuk baik..
kene sabar skit ..


sekarang ni musim demam..
jadi Gadis nak pesan banyakkan minum air masak yer..
virus demam merebak berleluasa sekarang ni..


k laa..
kita jumpa next entry nanti yer..
^_^

p/s : semenjak Darwisy demam...Gadis , ayah, adik plak yang demam..cepat betul virus demam ni merebak...huhuhu... 

Tuesday, April 23, 2013

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...

Assalamualaikum...

Gadis kembali update entry ni..
Darwisy dah lena tido setelah penat bermain..
hihihi..

Gadis nak share satu petua ni..
Sebelum ni Gadis tengok Darwisy asyik meleleh je air liur nyer..
sampai Gadis tau nak buat ape dah..
nak kata mase pregnant tak dapat makan ape yang Gadis nak makan semua Gadis dah makan..
huhuhu...

Sekali mak Gadis pun bagitau yang mak terbaca kat blog Kak Intan berlian..
petua pasal air liur meleleh la ni..
hihihi..
Kak Intan la yang share petua ni..
sbb Kak Intan cakap petua yang dier buat menjadi..
jadi pun apply kat Darwisy...

petuanya adalah..:

Kalau pegi umah orang ,tak kisah la umah siapa tapi yang kiter kenal la kan..
amik kain langsir tuan tumah tu lap kan kat mulut anak kiter yang air liur meleleh tu..
tapi tuan rumah tak boleh tau..
buat sorok-sorok..
(langsir yang dah ready gantung kat umah tu)

Gadis buat kat umah sapa tau..
hihihi..
Gadis buat kat umah mak mertua kat Klang..
hihihi..
masa tu MIL kat dapur tgh masak..
sambil Gadis dukung Darwisy,sambil tu Gadis lapkan kat mulut Darwisy..
husben yang eksited suruh lap kat langsir..
huhuhu..

Alhamdullillah..
sekarang dah takde dah air liur meleleh macam dulu..
^_^

muka posing sowh amik gambar..hihih..

k laa..
see u ollss next entry..
^_^

p/s : jiran-jiran ade petua yang nak kongsi tak ngan Gadis berkenaan ngan anak..?
meh la kongsi

Monday, April 22, 2013

Darwisy Demam..

Assalamualaikum..

Hai jiran-jiran Gadis..
sekarang ni kalau nak update blog bukan main susah kan...
siang nak menaip tak boleh..
kene layan Darwisy...
pastu bila siang bajet dalam kepala nak menaip malam..
pun susah jugak..
sbb nampak bantal je..
rase ngantok je dengan tibe-tibe...
huhuhu..

Jadi ni Gadis dapat update sekejap sementara Darwisy dok ngan Grandma nye..
Darwisy tiba-tiba demam..
musim kot..
sebab anak-anak jiran kebanyakkannye demam..
sampai masuk hospital..

Darwisy tak terkecuali utk kene jangkitan virus demam ni..
pakej plak tu..
selsema,batuk semua siap..

Hari Sabtu Jumaat demam Darwisy tahap pada Gadis dah panas je rase nyer..
ikut suhu 39c
wow..
boleh dikatakan sepatutnyer mane-mane parents pun akan risau kan..
huhuhu..
so Gadis dengan mak pegi klinik zalina..
pada mulanya Gadis nak terus bawak pegi hospital..
tapi mak Gadis cakap kiter pegi klinik dulu..

Then pegi klinik..
doktor tu cek punyer la cek..
rupenyer Darwisy ade semput..
yang pasti papanyer dulu memang ade semput yang melampau mase kecik..
huhuhu..
tapi doktor tak panggil semput pada kanak-kanak..
diorg panggil bronchitis..
tu permulaan bagi penyakit asma..
mula-mula kami mmg dah syak
sbb nafas darwisy berbunyi..
bila batuk berkahak,pastu bila tgh pegang dier terasa ade lendir yang banyak..

So Gadis kene ambil langkah berjaga-jaga dari segi pemakanan Darwisy..
walaupun selama ni Darwisy makan bukan makanan yang sejuk..
huhuhu..

So sekarang demam Darwisy dah kebah..
Alhamdullillah lega rasenye..
tapi selsema,batuk, pastu bunyi kahak dier masih ade..
tapi Darwisy sekarang semakin aktif..
hihihhi..

gambar masa demam..
abis kene lumur dengan asam jawa..
ikut petua kak aty..
huhuhu..
mula-mula surut demam nye..
skali tiba-tiba panas balik..
tu yg terus bawak pegi klinik..

Sekarang tinggal kahak je..
makan ubat cair kahak pun tak jalan jgk..
huhuhu..
makan ubat semput pun tak jln jugak.
huhuhu..
kalau tak elok jugak memang Gadis akan bawak Darwisy pegi hospital utk buang segala kahak..

k laa..
Gadis got to go..
nanti Gadis update lagi..
^_^


p/s : Doakan Darwisy cepat sihat ye..aminn..^_^

Thursday, April 11, 2013

Dapat Walker Baru

Assalamualaikum...

Alhamdullillah baru balik Legoland..
sambil tu jenjalan la kan..
apa lagi..
hihihi..

2 Minggu lepas sebenarnyer citer ni..
dah lapuk dah..
hihihi..

Sebenarnyer Darwisy dah dpt walker baru ..
Atok & grandma nyer yang belikan..
diorg tengok Darwisy dok meyiarap & mengesot dengan lajunyer
takut habuk melanda kat badan Darwisy..
jadi atok & grandma nyer belikan walker.
hihihi..

 inila dier walker darwisy yang baru..
bukan tekun tengok atok pasang walker dier..
hihihi..


Darwisy yang pilih kaler tu..
3 kali Gadis dok tukar2 kaler walker tu..
dier tetap pegang kaler merah jugak..
hihihi..

hye untie & uncle..
Darwisy dah naik walker dah..
hihihi..

Tapi 3 hari jugak nak tunggu dier berani naik walker ni..
kalau tak asyik menjerit takut duduk dlm tu..
tah ape kene tah..
hihih..
lepas je 3 hari..
haaaa..siap semua tempat dier jelajah..
^_^

Terima kasih atok & grandma..
^_^

p/s : Jiran-jiran perasan tak ni walker yang jenis dulu-dulu tu..hihihi..memang Gadis yang nak walker pesen mcm ni..hahahhaha...

Produk : Bio Ion

Assalamualaikum...

Hai jiran-jiran Gadis sekalian...
Gadis kembali mengupdate entry..
^_^

Ni Gadis nak cerita pasal ruam-ruam Darwisy..
tapi xdela seteruk mana..
minor ruam je..
sebenarnyer Darwisy x pernah dapat alahan yang teruk dari segi mandian & pampers dier..
Alhamdullillah..
Gadis pun dah test segala produk yang dier guna semua ok je..
so Gadis stick pada satu produk je..
bukannyer ape..
malas nak mencari..
kadang-kadang ade certain barang ada kat sini..dan ade certain barang takde kat sini..

Gadis sekadar berkongsi dengan jiran-jiran produk yang Gadis guna untuk Darwisy..


inila rupe bentuk produk yang Gadis guna untuk Darwisy...

Apa kelebihannya ??
* Sekiranya anak kita ada ruam atau bintat kene gigit nyamuk atau semut..spray je trus..dalam masa 30 saat ruam dan bintat-bintat akan tenggelam..
Gadis dah try..Alhamdullillah memang tenggelam dan tak sampai 5 minit dah hilang..

* Produk ni tiada bahan kimia..dan tidak merbahaya pasa baby.

* Boleh juga spray pada tempat tido baby..macam kiter sembut febreeze kan..tapi febreeze ader bahan kimia & tak sesuai kalau kene pada baby..

* Spray ni khas untuk baby..

* Bahan ini adalah penghapus bakteria..


Yang ini pulak bukan untuk baby tau..
yang ini untuk orang dewasa macam kiter ni..

Apa kelebihannya ??

* Yang pasti lepas korang semua makan tangan mestila berbau kan..pakai sabun basuh tangan pun still masih berbau kan...kalau korang pakai spray ni..korang spray je kan tapak tangan & dalam masa 2 minit tangan dah hilang bau..Sudah semestila Gadis dah cuba tu sebab Gadis beli..hihihi..

* Untuk yang rase mulut berbau..yang tak berbau pun boleh jugak kalau nak guna..caranya korang spray je ke dalam mulut..In Shaa Allah dah x bebau mulut/.so selesa bila kiter nak berbual dengan orang kan..

* Yang pasti xde bahan kimia ...

* Kalau gatal-gatal kene gigit nyamuk atau semut, korang spray je..sebelum spray korang akan rasa gatal giler bila dah spray dah tak gatal..In Shaa Allah..=)

Alhamdullillah..
setakat Gadis dah guna memang ternyata berkesan la..
dah masuk 2 bulan Gadis guna spray-spray ini..
ade juga spray ni untuk binatang yang kiter bela..
untuk kucing ke..apa-apa je la..
spray je kat badan dier..
so bakteria akan hilang..
^_^

k laa...
see u ollss next entry..
^_^

p/s : jiran-jiran semua guna produk ape ye untuk anak kalau bab bintat & ruam ni?
nak pegi Legoland jap..hihihi




Wednesday, April 10, 2013

Kepada Yang Berminat Nak Beli Buku Nutritionists` Choice Cookbook

Assalamualaikum..

Ramai ibu-ibu sekarang memang ambil berat tentang pemakanan anak-anak..
Pada ibu-ibu yang dah kekurangan idea nak masak apa lagi untuk anak-anak, meh beli buku ni..

Untuk makluman, Gadis ada jual buku ni




Sebuah buku hanya RM 20.00 tidak termasuk postage

Buku ni memang bagus & best di beli..
^_^
Resepi pemakanan anak-anak dalam buku ini dari 6 bulan sehingga 6 tahun

Sekiranya berminat boleh terus email Gadis di 
nurulnia_0001@yahoo.com

atau 

PM Gadis di fanpage Gadis yer..
( LINK )

atau

PM Gadis di facebook...
( LINK )

Wednesday, April 3, 2013

Join Kelas Hiasan Kek

Assalamualaikum..

Dah petang-petang ni..
kalau dapat makan lempeng sedap jugak kan..
aisyyyy..
terliur plak tekak ni..
tapi malas betul rasanya nak buat..
hahhaha..

Patutnyer entry ni dah lama Gadis update..
tapi al-maklumla..
maca-macam perkara berlaku..
lagi pulak time Gadis pegi kelas ni Darwisy tengah demam..
lagi la nak update tu ke laut..
hihihi..
sekarang baru leh update..
^_^

Mula-mula Gadis pun tak tau pasal kelas hiasan kek ni..
tapi mak Gadis yang bagitau Gadis ade kelas ni..
yuran untuk kelas ni cuma RM10.00 sahaja..
tempat kat Taman Universiti Johor..
mula-mula macam tak percaya jugak sbb murah sangat..
sekali memang betul..
yang best nyer kelas tu kiter dapat kek sorang satu..
n hias ikut cara kiter..
n boleh bawak balik sebiji kek tu..
best betul..



 sempat posing dengan kek..
^_^

 antara kek peserta-peserta kelas
^_^

taaa daaa..
banyak corak yang boleh buat tapi sebab dah petang,buat je yang mana ok..
^_^

sesi bergambar
=)

Alhamdullillah..
banyak ilmu yang Gadis belajar dalam kelas ni..
memang Gadis akan praktikkan..
^_^

p/s : Tengah mengumpul segala buku jenis masak,kek & pastri..
^_^

Six Flags (Roller Coaster)

Assalamualaikum..

Hari ni Gadis nak share ngan jiran-jiran semua..
pernah naik roller coaster tak?
of course mestila ade yang dh pernah naik kan..
dan ada yang seriau nak naik..
tengok je dah gigil kepala lutut..
hihihi..

husben & adik Gadis relaks je naik Project X berkali-kali..
=)

Gadis sebelum ni memang tak pernah naik la..
tengok pun dah takut kan..
tapi hari tu husben ajak naik roller coaster kat Legoland..
dengan senang nyer Gadis kata ok jom..
agaknyer ader peneman...
sekali bila naik..haaaa..
baru tau kan..
macam nak terkeluar isi perut..
perut keras je..
hahahah..
muka dah pucat lesi..
tapi walaupun macam tu Gadis sempat habiskan semua roller coaster kat Legoland...
cuma lom dapat naik Dino Island je..
sbb kat situ kalau naik comfirm basah..
tu yang macam malas je nak naik..
hihihi..

Kat Legoland ade 4 roller coaster..
Project X, Dragon Beginner, Dragon Extreme & Dino Island...

Tapi kalau jiran-jiran nak tau..Gadis dengar citer la...
Six Flags akan dibuka di Nusajaya Johor..
memang berdekatan dengan legoland je tanah dier..
sapa yang suka roller coaster extreme memang tak sabar-sabar..
tapi kalau yang macam Gadis ni..
fuhhhhh...tu je la skali Gadis naik yang kat Legoland tu..
lepas ni dh tak nak naik dah..
hihihi..

Six Flags yang ader sekarang kalau tak silap Gadis kat Texas..

nak tau extreme ke tak..
jom Gadis tunjuk gambar..
^_^













amacam..???
ade berani nak naik???
Gadis memang tak nak naik dah..
adik-adik n husben Gadis yang relaks je muka bile naik..
siap leh lambai-lambai kiter kat bawah..
huhuhuhu..

k laaa..
see u olss next entry..
^_^

p/s : Hari tu pegi legoland ader sorang preggy women naik roller coaster yang Dragon extreme..
perghhh dasat arrrr...relaks je dier..hihihi..