Saturday, November 29, 2014

Crosstitch yang ke 2

Assalamualaikum...

wahhh
lega rasanya bila crosstitch lagi satu dah siap...
rasa sangat puas bila dah siap...
cuma nak cari bingkai nye tu payah skit..
husband kata nak tolong  buat kan untuk Gadis..
kita tunggu bila masanya yang husband akan tolong buat kan...
huhuhu...

ini la dia hasil yang kedua..

"Bismillahirrahmanirrahim''

kalau dah buat benda ni memang akan dok mengadap benda ni je kan...
huhuhu..
yang penting Gadis rasa dapat release kan tension bila buat cross stitch ni...
^_^

k la..
Gadis nak pegi cari pattern yang cantik cantik lagi..

p/s : ada jiran jiran Gadis yang nak join Gadis buat cross stitch ni?
jommm...

Saturday, November 15, 2014

Crosstitch Dah Siap...!!!

Assalamualaikum...

Hari ni Gadis nak update entry pasal crosstitch Gadis yang entah berapa lama baru nak siap..
huhuhuh...
Mungkin sapa yang pernah follow citer Gadis akan tau sejak bila Gadis start buat crosstitch untuk gambar ni..
Gigih ok nak menyiapkan,.
tapi bila dah siap rase sangan puas hati...
lega yang teramat sangat..
hihihihi...

yang paling penting Gadis buat dan siapkan crosstitch tu di office...
memandangkan boss x kisah..
dier pun relax jek..
so bila time xde keje je terus capai siapkan sikit sikit crosstitch Gadis yang tertangguh...

jom tengok crosstitch Gadis yang dah siap ni..

taaa daaaa...
dah siap....
tinggal nak ari frame pulak lepas  ni...
ngehngehngeh...

k la..
Gadis nak out dulu..
nak sambung untuk next project..
nanti Gadis share lagi..

p/s : frust sbb keluaran tudung AJ untuk minggu ni dapat sehelai jek..

Saturday, November 8, 2014

Dah Hilang...!!!

Assalamualaikum..

Hye semua..
Laptop Gadis rosak, jadi yang tinggal cuma hard disk nye jek...
huhuhu..
jadi susah Gadis nak update macam dulu..
seronoknyer sentiasa update macam dulu..
ada je idea idea yang nak di share..
sekarang ni dah susah sikit 

Bila Gadis bukak je blog Gadis rupanya bloglist kawan kawan Gadis dah hilang...
sedih betol..
dah tak boleh nak nak singgah blog kawan kawan semua...

Gadis nak mintak tolong ye kawan kawan..
tolong tinggal kan link blog masing masing ye..
sebab dah hilang..
huhuhuhuhu...

Terima Kasih ye..

k la..
Gadis nak bye bye dah..
daaaaa..

p/s : nak update kat mane lepas ni ye..

Friday, August 29, 2014

Jemputan Majlis Ulangtahun Kelahiran

Assalamualaikum...
Hye jiran jiran..
Selamat pagi...

Pagi ni Gadis nak menjemput semua rakan rakan blogger yang berkesempatan untuk datang ke majlis ulangtahun kelahiran Darwisy yang ke-2..


Jom memeriahkan lagi majlis...
Jemput datang tau...

P/s : anak tak sibuk apa pun..mama yang macam macam nak pikir..hihihi..

Thursday, July 10, 2014

Belum Siap???

Assalamualaikum
Wahai jiran jiran ku sekalian...

Dah lama Gadis tak updated blog ni tau..
Sunyi sepi macam kene tinggal...

Latest story tak ada yang menarik sangat pun...
Biasa biasa je..
Cuma Darwisy semakin membesar dan semakin macam macam pandainya...
Hihihi...

Nanti Gadis story pasal Darwisy ye...

Hari ni Gadis nak story pasal crosstitch yang dah lama Gadis tinggalkan....
Sebenarnye Gadis beli set crosstitch ni time tu baru seminggu kahwin..
Pastu terus dah terbiar...
Buat sikit sikit jek...
Huhuhu...

Sekarang ada masa...
Jadi Gadis siapkan...
Tapi Gadis siapkan kat ofis...
Bos pun ok & no problem...
Janji keje DONE..

Jom Gadis tunjuk gambar..
Tak siap lagi pun..
Tapi ada la progress nya...
Hihihi...




Taa daa....
Tak banyak sangat kan progress nya...
Gadis akan cuba siapkan ...

K laa..
See u olls next entry yaa...

P/s : belum siap yang ni dah berangan nak beli corak baru...hihihi...

Tuesday, May 6, 2014

Jualan : Tudung Aidijuma WL

Assalamualaikum...

Apa kabo jiran jiran Gadis semua...
Hopefully semuanya sihat sihat belaka...

Hari ni Gadis nak beritahu yang Gadis ada jual tudung bawal Aidijuma...

Meh Gadis tunjukkan tudungnye...


Berminat nak beli ??

Harga seperti yang tertera di gambar tau...
Tapi kalau nak dpt best price boleh pm Gadis kat page atau wassap Gadis 0197019384 untuk dapatkan best price...

Sementara stok ada lagi ni...!!!

Ok la...
Gadis nak minta diri dulu..
Sebab ni bersiaran lintas langsung dari office.
Hihihi...

P/s : baru nak berjinak jinak dalam dunia perniagaan...

Wednesday, April 30, 2014

Sudah Jatuh Ditimpa....????

Assalamualaikum...

Wahh,...
Hari ni Gadis dapat MC..
sebenarnyer dari semalam Gadis dah dapat MC..
sebab ape MC?

disebabkan kerusi tu la Gadis MC sampai 2 hari..

Ceritanya time lunch makan Pizza..
sekali dengan tak diduga..
Gadis baru nak amik Piza..
grakkkkkkk...!!!
gedebuk jatuh terduduk Gadis..
Masyaallah..
Tuhan je yang tahu betapa sakit nya pinggang hingga ke tulang pinggul..
sakit sangat rasenyer...
jalan dah macam ape tah..
huhuhu...

Nasib baik la rakan sekerja ada waktu tu..
tolong Gadis time tu...
fuhhh..
pastu terus terbantut selera nak makan..
huhuhu..

Nak buat macam mane kan..
dah memang tertulis nak jadi mcm tu..
lembut sangat kot kerusi tu..
tapi sebelum ni memang ok je bila Gadis duduk..
kali ni plak nak terkena kat Gadis..

xpela..nak buat mcm mane kan..
Gadis redha..
huhuhu..

ok la..Gadis nak berehat hari ni..
keadaan masih tidak stabil ni..
huhuhu..

p/s : Alhamdullillah masih merasai nikmat yang Allah pinjamkan..

Friday, April 25, 2014

Heppy Bezday To Me..!!!

Assalamualaikum...

Hopefully semuanya sihat..
nak update blog on off jek..
payah betol skang ni..

sementara Gadis cuti ni..
terpaksa menyempat kan diri untuk update blog..

Gadis baru lepas siapkan kek bezday sendiri..
teringin rasenyer nak buat kek..
tangan tu terus je gapai apa yang boleh dijadikan kek..
hahahaah...



Taaa Daa..
Dah siap...
Jemput makan ye semua...

Heppy Bezday To Me..!!!

p/s : Nak Hadiah boleh tak? (malu jek..lariii...)

Wednesday, April 16, 2014

Zikir Harian

Wordless Wednesday


Tuesday, April 8, 2014

Seronoknya kalau....

Assalamualaikum...
Berceloteh lagi Gadis kali ni...
Dah kat off tak buat ape ni haaa...
kerje pun dah settle...
so update sekejap apa yang terdetik di hati & minda...

Tengok tajuk entry je dah terlintas macam-macam kan...
Tapi Gadis boleh terlintas seronoknya kalau Gadis jadi seorang suri rumah
sepenuh masa... 
Pastu biznes-biznes on9...

Bukannya rasa tak bersyukur...
Gadis rasa bersyukur sangat dengan apa yg Gadis ade sekarang ni...
cuma terdetik dihati...
seronok tengok Kak Diya @ Kak Aty jadi suri rumah sepenuh masa
pastu siap boleh buat biznes on9 yg makin meletop
skrg ni... fuhhh~
mmng salute la...
kagum sgt.. smbil tu boleh buat home school lagi...
Dasyat...
boleh dijadikan ibu icon di zaman serba canggih ni...

Dulu Gadis seorang fully housewife,
so kononnya rindu zaman bekerja dan di samping itu dapat pegang
duit hasil titik peluh sendiri kan...
Boleh beli macam-macam kalau teringin...
Agak-agak terasa nak beli itu ini boleh je beli... hihihi...

Seronok memang seronok tapi bila kat off asyik dok teringat anak je...huhu..
Dok fikir je... tapi Gadis ni bukanla yg jenis tunjuk perasaan Gadis ni...huhu..
pelik betul kan...hihihi...
Tapi takpelah Gadis akan usaha untuk satu tujuan yg Gadis impikan...
Hopefully satu hari akan menjadi kenyataan..
Amin...

time dah takde keje kat off so kitorg memang bergambo je la...
kuikuikui

K la...
see u olls next entry..
daaa....

p/s: Teringin jgk nak biznes tapi masih memikirkan nak jual apa..ngehngeh..

Monday, April 7, 2014

Assalamualaikum

Assalamualaikum..
Dah lama rasanye tak update blog ni....
bersarang dan kalau dah boleh berkulat, memang akan tumbuh kulat + lumut..
hehehe...

Sekarang ni memang xde masa rasanye nak update blog..
pegi keje, balik keje, husband dan anak...
memang penat rasanya..
mana ibu, mama, ummi yg berjaya boleh update setiap hari memang Gadis salute la...

2hb Mac 2014 haritu genap Darwisy setahun 6 bulan...
semakin bijak, cerdik dan macam-macam lagi la...


Alhamdulillah Darwisy membesar dengan baik sekali...
sekarang ni tengah demam, biasala demam nak besar agaknye...
Bersyukur bila husband Gadis pun dah bekerja di Johor..
no more PJJ buat kami...

Tapi kami masih tinggal di rumah mak ayah sebab susah nak cari umah sewa dan harga sewa umah kat sini sangat mahal...
susah nak cari sewa yg murah...
teringin juga nak duduk umah sendiri tapi terdapat beberapa perkara kekangan untuk kami...

Kerja Gadis pun Alhamdulillah semakin maju dan melangkah setapak ke hadapan untuk mencari lebih pengalaman..
Harapan agar semua berjalan dengan lancar...
Bila dah kerja kadang-kadang bosan, kadang nak marah, kadang bosan,
kadang macam-macam kerenah lah... 
biasalah dah nama pun keje...
mana ade senang semuanya... kan...

Rasenye hari ni Gadis sempat update banyak ni je...
biasa la update kat off..
time kat umah mmng x sempat nak update...

k lah...
see uolls next entry...
InsyaAllah Gadis akan cuba update dan kongsi cerita dgn jiran-jiran lagi ye...

p/s : Ramai yg tanya bila Darwisy nak ada adik...hehe.. belum ada rezeki lagi...