Tuesday, September 13, 2011

Kembang menjalani rutin mingguan...Jom tengok..


Salam Aidilfitri...
ader lagi jiran-jiran Gadis yang masih mood beraye...
mane x nyer dgn jemputan open house yang sampai 13 umah sehari..
perghhh..mmg lemak..
huhuhu..

Semalam petang Gadis buat satu rutin yang biase..
dulu , kini, dan selamanya...
opssss....yang selamanya tu x la kot..
sbb bile Gadis dh kahwin dh ikut husband..
someone kene take over Gadis punyer rutin...

rutin ape ehh??
memandikan kucing Gadis yang bernama KEMBANG...

slalunyer kalau nak mandikan Kembang ni pagi2..
tbe2 smlm Gadis mandikan dier ptg..
menggigil badan dier ...
hihihi..

bile dier nampak Gadis masak air pastu siap amik tuala dier..
bukan main lagi dier lari n menyorok bawah katil..
Kembang ni x pernah kuar umah tau jiran2..
dier dok dlm umah je..
kalau dier terkeluar umah pun kejap je n x jauh mane..
bile dh kuar jadi mcm org jakun..
hahaha..

Kembang buang air kecik n besar pun dlm bilik air..
Alhamdullillah pandai..
hihihi..senang keje..

nak mandikan kucing ni kene dengan air suam..
nnti bile kiter mandikan, kucing tu x bising..
diam je bile kiter mandikan...
kalau x cayer tryla..
hihihi

jom tgk aksi2 Kembang nak mandi

 mandi time...
kasi wangi ...

 shampoo bdn kembang..
^_^

 ilangkan kuman2 yang melekat..


 kembang dh siapp..!!!
opsss..jgn tengok saya pakai tuala...
malu lah..
=)


 wahhh kembang..
dah kering sempat posing atas katil lagi yer..
hihihi..

 letih...
time to tido..


ni la shampoo yang Gadis gunakan untuk mandikan kembang...

mcm2 aksi..
^_^

ok la..
see u olss next entry..
nak pegi amik wedding guestbook yang dh siap..
yeeehaaaa...

18 comments:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

Time Blog Walking

waaa bagusnya...kasih mandi kucing..aku ada 5 ekor kucing di rumah...satu pun tak kasi mandi...maklumlah kucing KG heheh

Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........

http://cayob.blogspot.com/

honeybee said...

bagus jek kucing u kan....dok diam jek mase mandi...hehehhehehehe....

PinKy MoMMa said...

aduh baiknyer dia tak ngamuk ngamuk kan :)
bagus bagus..nak wangi kena duk baik baik hehe..

Ijah EmoTemo said...

comel nya kucing! :)

maszull said...

cute nyer kembang anak mama ...dah mangi yer...:)

Yumida said...

laaaa...sm la syampu kucing tu ngn syampu kucing kita...bau aloe vera kn...wangiiiii

Gadis said...

@C` Ayob-Ilmu Asas Hidup

Insyaallah nnti Gadis singgah yer..=)

Gadis said...

@honeybee

mmg dh dari kecik ajar mandi..tu yg dier dok diam jek...=)

Gadis said...

@PinKy MoMMa

tu la kak..dier x ngamuk2..tapi merungut je..=)

Gadis said...

@Ijah EmoTemo

mmg comel tpi kdg2 degil..=)

Gadis said...

@maszull

dah...=)

Gadis said...

@Yumida

same ye..

mmg wangi bau aloe vera..=)

mas saari said...

salam dik...akak singgah dari blog mama adik! salam kenal ye!

comelnya si kembang ni..senyap je dia kena mandi!

aimie amalina said...

singgah dari belog mama alonggg
heeee
rindulah kembg kat along nnti yeee
hehe
comei gileeee ahhh!

dah follow siniiii
salam kenaiii ye =]

iyan shazlind said...

nyenyak tido lepas mandi...:)

Gadis said...

@mas saari

waalaikumussalam...

wahh ye ke..
meh2 singgah..

mmg senyap je kak kalau kembang mandi..=)

Gadis said...

@aimie amalina

wahhh ye ker..
tau x per..
dah kahwin nnti x dpt mandikan kembang slalu..=)

Gadis said...

@iyan shazlind

mmg nyenyakk...=)