Thursday, March 25, 2021

Jom Try Restaurant Abu & Co !!

8:30 AM 0 Comments

 Memang dah rutin Ain setiap minggu, 

akan cari tempat makan yang kami 1 family tak pernah try lagi.

So kali ni kami try makan di Restaurant Abu & Co.

Kedai nya tak jauh pun dari rumah Ain, area Pulai Perdana 2 dan kedainya memang betul betul tepi jalan.

Sambil tunggu lampu traffic light hijau tu memang nampak dari tepi jalan.

Kedai makan nya nampak macam kedai makan hipster, pekerja pun semua beruniform warna hitam.

Suasana pun relax dan tak kelam kabut.

Sangat sangat best !!


Abu & Co ni ada menu western dan ala carte.


Darwisy tengah mencari menu idaman 




Harga pun harga mampu milik dan bila dah lepas maghrib lagi ramai yang singgah kat kedai ni.
Yang paling best tukang masak super pantas.
Sekejap je makanan dah sampai.



kan dah kata menu idaman Darwisy, Nasi Lemak
suka sangat nasi lemak..sampai Ain yang naik jemu..hihi..
rasanya serata kedai punya Nasi Lemak dia dah rasa.


Ain order Nasi Goreng Seafood.
Rasa dia memang sedap.
Tu tekak Ain la, kalau tekak orang lain Ain tak pasti lah..


Mr Macho order Nasi Goreng Chicken Chop,
Appearance nampak biasa biasa je
Tapi rasa sos Chicken Cop tu sedap tau.




Licin semuanya..
mana taknya semua tengah lapar sebenarnya..
hahaha


Lokasi : Simpang 4 Pulai Perdana 2
Bandar Pulai Jaya
Waktu beroperasi : Setiap Hari ( Jam 2pm  - 2am )

Dah kenyang,
minggu depan kita ke lokasi seterusnya ^_^

Nak tau kemana?








Monday, March 22, 2021

BUKU REKA DALAMAN IDAMAN KINI BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

1:51 PM 0 Comments

CABARAN MEMBINA IDW

Memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007, ketika masing-masing berikut 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam. Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai RM1.7 juta. 


Pada usia 24 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW. 


Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran. Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupu terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.



TRAGEDI KEBAKARAN

Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi ‘push factor’ untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW. Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.



FENOMENA COVID

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan ‘total lock down’ dan semua individu hanya duduk di rumah. Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik. Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga. Disebabkan ‘New Normal’ mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.



SERVIS EKSKLUSIF DAN HARGA YANG PERLU DIBAYAR

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi. Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti. Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik. Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik.



Setiap orang mengimpikan hiasan dalaman dengan citarasa masing masing. Ain 
sendiri pun tak terlepas dengan impian itu untuk dapatkan hiasan dalaman yang simple dan eksklusif.

Dengan adanya
buku dari IDW Design ni, Ain dapat merealisasikan impian Ain untuk terus belajar mengatur segalanya untuk dapatkan hiasan dalaman impian Ain.
200 pilihan design yang boleh anda pilih untuk dapatkan hiasan dalaman pilihan anda.



Dimana boleh beli buku "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN IDW ini?


Anda boleh dapatkan "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA SEKARANG!

RAYA PROMO RM 397 (HARGA ASAL: RM2897)


#IDWMalaysia
#IDWDesignCollection 
#FIRSTPLUGandPLAYINTERIORDESIGNBOOKINMALAYSIA
#idwdesignnbuild
#200exclusiveinteriordesignsin1book
#bestinteriordesigninmalaysia  
#houseinteriordesigninmalaysia  
#interiordesigninmalaysia
#topinteriordesigninmalaysia
#topinteriordesigninselangor
#topinteriordesigninshahalam
#minimalisthousedesign
#modernhouseinterior
#bohoroomdecor
#bohemiandecor
#contemporaryinteriordesign
#houseinteriordesigninselangor
#aestheticbedroom
#livingroomdesign
#bedroominteriordesign
#Interiordesignbumiputra
#outdoordecor
#famousinteriordesigners
#famousinteriordesignersinmalaysia
#artdecointeriordesign
#3droomdesign
#decorationdesign
#interiordesignnearme



Jom Dapatkan Buku Idaman Rakyat Malaysia !!!