Saturday, April 21, 2012

Kad Nikah Dah Dapat...

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran...
Gadis mmg malas betul nak update entry tau...
tapi kalau blogwalking n comment tu rajin la pulak..
hihihi..
suke menyinggah umah orang jek..
^_^

Baby pun sekejap jek dah 19 minggu..
Alhamdullillah...baby sihat tapi mama nyer je masih muntah-muntah...
huhuhu..
demi baby,mama kuatkan jugak diri ni...
^_^

Minggu lepas ayah Gadis tolong Gadis amikkan kad nikah kat pejabat agama Johor Bahru...
Alhamdulillah dah siap dah..
sekejap jek siap rupenyer x sampai 2 bulan pun mcm yang dikatakan oleh pegawai pej agama tu..
^_^

Tapi kad nikah tu x de pada tangan Gadis lagi sebenarnyer..
sbb mcm x brani nak sowh ayah Gadis poskan kat Gadis..
kang tetibe hilang plak..
haru jadinyer..
tunggu Gadis balik JB nnti la baru amik..
wat sementara ni Gadis cume pegang surat nikah sementara je dulu..
hihihi..

Mak Gadis yang updated dulu pasal kad nikah ni..
jadi amik gambar pun dari blog Mak Gadis jek..
^_^

nak buat kad nikah ni senang je..
pegi kaunter bagi sijil sementara nikah sbb untuk dapatkan sijil nikah yang asal bagi yang baru nak amik sijil nikah yang asal la...
kalau yang dah lame amik bawak je siap2 nikah asal...
then nnti pegawai tu bagi borang utk wat kad pintar..
isi borang tu selengkapnye yer..
jgn lupe gambar suami 2 keping (bersongkok) dan isteri 2 keping (bertudung)..
salinan sijil nikah asal 2 keping
salinan i/c suami dan isteri
dan bayaran sebanyak RM50.00
pastu bagi je kat peg pej agama tu..
nnti dier ckp pihak dier akan hantar surat atau call utk amik kad nikah
tempoh yang di beri 2 bulan..

ini la rupe kad nyer..
^_^

ok la...
see u olss next entry yer...
^_^

p/s : semenjak 2 menjak ni Gadis suke mkn asam & husben x pernah2 gigit jari sekarang ni suke gigit jari...ada orang kata baby gurl..Wallahualam..x kisah la baby gurl or boy janji baby sihat...Insyaallah...=)



18 comments:

Pink Lavender said...

wahh dah dpt kad nikah..
makneng xamek2 lagi u..
xsmgt dah sbb xrasa ada kepentingan lg..peyut kosong lg..=(

take care baby dlm peyut u yerr..

puan.mila said...

sonoknye dh siap..mila dh 2 bln lebih kawen xg amek2 pun lg..taking care dear:-)

miszatie said...

uuuuu,,huhuhu bestnye dpt kad dah...:)

mynameismy said...

Gadis duduk antara gapi ke? keje mane? dekat laaa... My duduk taman cempaka serendah je...:)

tapi my tak pernah lagi lepas dr taman cempaka tu hehehehe...

eh My pn lum buat lagi kad nikah. sbb tade mase nak pegi buat. kalau hantar wakil gi buatkan boleh tak ek? nk g buat nnti kena plak amik cuti lg... haish... my pn umah mak ayah kat johor.

Lea Isnawi said...

tak sabar nk kawennnn


#tertiba


hihihi

Munnafendy said...

noted =)

hasben gigit jari? hihi sweetnye..mcm2 kerenah eh..xkena kat ibu,ayahnye pulak

IntaNBerliaN said...

ooo awk pun prgnant ek.. samalah kita..hihii.. tp sy br je msk 3 bulan.. :-)

mg kandungan kita sihat sampai bersalin n seterusnya.. :-)

Diana @ bilakukatacinta said...

hai..

samelah kad kita (hehe..sy org kota) masa hubby buat, dia bawak gmabar yf tak pakai songkok..dlm rules kata dia nak pic pakai songkok kan? tp kami pujuk lah staff kat situ..at last dia terima gak pic hubby tak pakai songkok tu..

iedchan said...

beshnye da dapat kad nikah..i tak amik lgk.hehe

Gadis said...

Alhamdullillah...
tapi kdg2 ade ketika ade kepentingan nyer dear...
x kisah la janji semua nya dh selamat...

mekasih yer..=)

Gadis said...

@iedchan

dah boleh pgi amik dh tu...
senang x payah bawak surat nikah tu lgi...hihihi

Gadis said...

@Diana @ bilakukatacinta

wahhh..
pandai pujuk yer..
nasib baik peg pej agama tu ok..

janji dh buat kan..
hihihi

Gadis said...

@IntaNBerliaN

insyaallah...aminnnn...=)

Gadis said...

@Munnafendy

haah...
papa nye pulak yang buat perangai bukan2...hihihi

Gadis said...

@Lea Isnawi

opssss...
nakal yer...hihihi

Gadis said...

@mynameismy

haah...kiter dok dekat je kan...hihihi

Gadis said...

@miszatie

Alhamdullillah semuanya selesai...

Gadis said...

@puan.mila

mesti dah siap kad tu..
pegi la amik..
x pun call dulu tanyer dh siap ke belum...=)