Tuesday, November 26, 2019

Resepi Sosej Blackpepper

2:30 PM 0 Comments
Assalamuaalaikum

Kali ni Uyui nak share menu kegemaran anak anak

Kalau Uyui masak ni bertambah tambah nasi diorang ni makan

Resepi Sosej Blackpepper

Bahan bahan

1 ulas Bawang putih hiris
1 biji bawang merah hiris
Sosej hiris serong
1 sudu kecil serbuk Blackpaper



Cara cara masak

1. Goreng sosej yg dah dihiris




2. Tumis bawang putih + bawang merah 
Tambah cukup rasa + secubit garam + 1 sudu kecil serbuk lada hitam

3. Siap tumis, masukkan sosej yang dah digoreng awal awal tadi

4. Ok dah siap !

Makan dengan nasi panas ni memang bertambah tambah nasi

Selamat Menjamu Selera
😍😍😍

Monday, November 18, 2019

Cuci Washer Guna Sabun Kedai Eco Je

10:30 AM 0 Comments
Hai hai hai

Kadang kadang dok rumah pun memang tak tau nak buat apa dah

Nak berjalan pun rasa macam malas je
Kalau dah datang malas nya tu
Memang kaki semua naik atas
Hahahaha

Penyudah nya, Uyui dok terpikir baik cuci washer ni
Nak cuci dengan pencuci mesin dengan sabun Kedai Eco



Dah lama membeli sebenarnya
Tapi ni baru nak guna
Memandangkan takde gangguan baju yang nak dibasuh
Jadi time ni la kan

Tak susah pun
Senang je
Tadah air dalam washer pastu masuk kan je sabun bebola dalam washer

Selepas tu Uyui biarkan dalam 4 jam or 5 jam.mcm tu bagi segala kerak keluar


Kisah selepas 4 jam
Haaaa kau
Bukan main banyak kerak keluar
Tiba tiba rasa rasa bahagia nampak kerak tu
Hahaha


Dah nampak kerak tu
Biarkan je washer tu buat kerje seperti biasa
Sampai settle

So terus hilang murung  seorang suri rumah
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Wednesday, November 13, 2019

Tahniah Mom To Be !

2:00 PM 0 Comments
Opsss bukan Uyui ya
Tapi untuk adik kedua Uyui

Ni surprise note untuk husband nya hari tu

Bakal menjadi ibu pada May2020
Insyaallah

Padahal anak no 2
tapi dipanggil adik, orang kata memang biasa
sebab adik Uyui yang no 2 jauh beza umur nya dengan no 3
agaknya perasan dulu dia la yang adik sampai bila bila
Sekali tengok mak Uyui mabuk mabuk mengandung lagi
hihihihi..

Photo by Pendita Photography

Selamat menjalani tempoh perjalanan yang indah untuk tempoh sepenuhnya menjadi ibu
Semoga semuanya dipermudahkan
Insyaallah
Amin


Monday, November 11, 2019

GUARDIAN MEMPERKENALKAN KOTAK BERTUAH YANG DIILHAMKAN DARI KOREA UNTUK SINGLES DAY 11.11

1:00 AM 0 Comments
GUARDIAN MEMPERKENALKAN KOTAK BERTUAH YANG DIILHAMKAN DARI KOREA UNTUK SINGLES DAY 11.11


Rangkaian produk Botaneco Garden Camellia & Rice Oils Menjadi Antara Barangan Penting Di Dalam Kotak Tuah (Lucky Box) Kesihatan & Kecantikan


Anda rasa bertuah? Guardian Malaysia akan memperkenalkan Kotak Bertuah (Lucky Boxes) yang diilhamkan dari Korea buat pertama kalinya ke seluruh negara pada 11 November bagi meraikan sambutan Singles Day.Ia juga sempena pelancaran rangkaian produk penjagaan rambut dan badan,Botaneco Garden Camellia and Rice Oils yang terbaru.

Apakah Lucky Box?
Kotak bertuah (Lucky Box) ini sangat popular di Korea,Jepun dan China di mana pelanggan harus membayar sejumlah wang untuk menerima nilai yang melebihi dua atau  kali ganda dalam bentuk produk daripada satu peruncit,semuanya dibungkus kemas di dalam sebuah kotak.Para pelanggan sememangnya menanti-nanti pelancaran Lucky Box ini kerana mereka mahukan lebih nilai dan kejutan !

Guardian Lucky Boxes boleh didapati di semua cawangan Guardian pada harga RM50,dengan menawarkan nilai RM100 serta nilai maksimum RM150 yang terdiri daripada produk kesihΓ tan dan kecantikan bersaiz penuh.

Singles Day, pada 11November menjadi hari membeli-belah secara offline dan dalam talian paling besar di dunia.Ia dipilih sebagai tarikh ideal untuk Guardian melancarkan Lucky Boxes yang pertama.



Produk Camellia &Rice Oils Botaneco Baharu Ada Di Dalam Kotak Anda?
Antara barangan yang paling dinantikan di dalam Guardian Lucky Boxes ialah rangkaian produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden yang baharu.Ia terdiri daripada syampoo,perapi,minyak rambut,perawat rambut,buih mandian,losyen badan dan krim tangan yang diilhamkan daripada alam semula jadi.Bukan semua kotak bertuah mempunyai produk ini,jadi pelanggan yang mendapati rangkaian produm ini sememangnya sangat bertuah.

Menurut Pengarah Pemasaran Kesihatan dan Kecantikan South East Asia Guardian Health And Beauty Sdn.Bhd, Cho Do Youn,barisan produk Botenaco Garden yang ekstensif dan mempunyai pelanggan yang setia,menjadikannya ia satu rangkaian Lucky Box yang cukup ideal.

"Botaneco Garden memiliki lebih 50SKU,sekali gus menjadikannya antara rangkaian produk mandian dan penjagaan badan berinspirasikan alam semulajadi yang paling ekstensif di Guardian.Ia sentiasa menjadi produk terlaris kerana dibangunkan untuk memenuhi keperluan penjagaan rambut dan kulit pengguna di Asia.Dihasilkan menggunakan ramuan organik dan disahkan mesra alam (ECO) dengan fomulasi yang bebas daripada bahan kimia berbahaya serta pakej yang boleh dikitar semula.Memandangkan semakin ramai rakyat Malaysia yang mengamalkan gaya hidup mesra alam,produk Botaneco Garden dilihat sesuai dengan keperluan dan gaya hidup mereka."


"Ini merupakan Lucky Box pertama daripada Guardian Malaysia.Kami yakin rangkaian produk baharu datipada Botaneco Garden ini akan menjadi kejutan istimewa di dalam sebahagian yang kotak yang dikeluarkan.Pelanggan akan menerima nilai berganda dan menjadi antara yang pertama untuk mencuba rangkaian produk ini,"jelas Cho.

Rangkaian baharu itu merupakan formulasi unik yang menggabungkan minyak benih Camellia seed oil dari Jepun yang menerima persijilan ECO 100% .Rangkaian produk ini mempunyai minyak bran beras organik dari India yang penuh dengan anti-oksidan untuk memberikan rambut serta kulit yang sihat.

Rangkaian produk itu terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut dan perawat rambut yang membantu menambah baik kondisi rambut rosak dengan lembut,selain meningkatkan kekuatan rambut.Tidak ketinggalan buih mandian,losyen badan dan krim tangan yang melembabkan kulit,sekali gus membantu menjadikan kulit lebih licin,selesa dan lembut.

Rangkaian Organic Camellia & Rice Oils Hair Botaneco Garden Untuk Membaik Pulih Kerosakan Rambut - Bagaimana ia berfungsi

Rangkaian penjagaan rambut empat langkah ini dikhaskan untuk rambut rosak.Diperkayakan dengan Keratin Tumbuhan,yang dapat membantu menambah baik kondisi rambut rosak dan meningkatkan kekuatannya dengan melancarkan kutikel rambut.Memandangkan rambut rosak biasanya kelihatan kering,rangkaian ini mempunyai bahan Panthenol yang membantu menambah baik kilatan rambut.Manakala Vitamin E pula membantu melindungi folikel rambut daripada kerosakan radikal bebas.

Formulasi ini bebas daripada parabens,silikon,pewarna alkohol,minyak mineral,petrolatum,DEA dan lanolin.Jadi pengguna boleh berasa yakin apabila memilih produk kecantikan berasaskan kepada alam semula jadi daripada Botaneco Garden.

Untuk mendapatkan hasil terbaik,gunakannya sebagai satu regim penuh.Mulakan dengan syampu dan perapi,kemudian sapu dengan minyak rambut sebelum dikeringkan untuk mendapatkan rambut yang licin.Perawat rambut pula perlu digunakan seminggu sekali.

"Rangkaian Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oils memang idea untuk mereka yang mempunyai kutikel dan rambut rosak seperti bercabang.Di samping mereka yang mahu meningkatkan kekuatan rambut kerana produk ini dihasilkan untuk menangani dan membantu masalah-masalah yang dihadapi ramai.Ia juga lembut bersama wangian yang mengasyikkan," kata Cho.

Rangkaian Melicinkan Tubuh Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oil Body-Bagaimana ia berfungsi
Rangkaian produk mandian Botaneco Garden Camellia & Rice Oils khas untuk mereka yang mahukan kulit lebih licin kerana ramuan-ramuannya mampu menyegar,mengekalkan tona kulit sihat memulihara keanjalan kulit serta melembab untuk kulit yang lebih licin,lembut dan selesa.Ia didatangkan dalam bentuk buih mandian,losyem badan dan krim tangan.

Ia diperkayakan dengan Keratin Tumbuhan untuk membantu mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit.Penambahan Niacinamide menyumbang kepada kulit yang tiada cela,kuat dan sihat.Anda dicadangkan supaya menggunakan rangkaian penuh produk ini,bermula dengan buih mandian yang difomulasikan bebas daripada pareben dan sabun.Diikuti oleh losyen tangan yang diformulasikan bebas daripada petroluam dan tidak melekit untuk melembab serta melicinkan kulit dengan lembut.

"Pelancaran Botaneco Garden Lucky Box dengan produk yang sesuai untuk rambut rosak dan melicinkan kulit yang anda perlukan dilihat tepat pada masanya serta menawarkan nilai hebat.Dapatkannya untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah.Ia hadir dalam satu kotak minimalis yang boleh diguna semula.Pergi ke Guardian dan tengok tuah anda !," kata Cho.

Produk-produk rangkaian Botaneco Garden Camellia dan Oils dijual pada harga RM20.70 untuk syampu sesuai untuk rambut rosak (500ml) dan perapi rambut (500ml).Manakala minyak rambut (95ml) berharga RM19.60 dan RM16.50 sebotol untuk perawat rambut (225ml).Rangkaian produk penjagaan badan seperti buih mandian (500ml) ditawarkan pada harga RM20.70 sebotol,losyen badan (400ml) berharga RM16.90 dan krim tangan (60g) RM9.80.Produk-produk ini boleh didapati di kedai dan e-stor Guardian diseluruh negara.

Kotak-kotak Guardian Lucky boleh didapati diseluruh negara pada Singles Day 11/11/2019.Stok adalah terhad,jadi dapatkan segera untuk melihat tuah anda.

Ikuti http://www.instagram.com/mybotanecogarden untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai Boteneco Garden.