Wednesday, November 28, 2012

Menan Baru...

Assalamualaikum...

fuhh..
dah bersawang dah blog Gadis ni..
tak sempat nak update apa-apa lagi buat masa sekarang...
Gadis tengah sibuk mengemas nak pindah..
tu yang blog pun terabai..
ni ada time..
Darwisy pun tido..
mama nyer apa lagi kan..
cepat-cepat la update entry..

Semalam pegi Tesco Bkt Sentosa..
niat tu nak beli brg dapur..
tapi lain pulak yang dibeli nya..
papa Darwisy yang sibuk sgt nak beli..
pastu siap tunjuk Darwisy..
Darwisy dgn muka comel nyer asyik dok tengok je playgym tu...
tu yang buat papa nyer lagi kuat nak belikan..
hihihi...

ni la rupenyer menan Darwisy..
hihihi..

sampai rumah terus dok letak menan ni kat dier..
hihihi..

tengok tu mata ladybird ngan Darwisy dah dekat same..
papa nyer nak lady bird padahal anaknyer mase kat Tesco dok tengok yang alas nye gambar teddy bear tu je..
boleh je la..
no hal..
janji leh buat merangsang minda dier dengan menan-menan yang tergantung tu...

letak je terus tengok je menan yang tergantung tu..
hihihi..

 mengeliat dulu sebelum main..
hihihi..

 cakkkk....
^_^

Darwisy nak cuba pegang..
gud boy..=)

k laa..
see u olls next entry..

p/s : brg nampak sikit..sekali bila kemas boleh tahan banyak...

Saturday, November 24, 2012

Tolong LIKE ye..

Assalamualaikum..

Selamat pagi jiran-jiran semua..
Alhamdullillah pagi ni hujan...
sejuk je..
Darwisy pun syok je tido..
mama nyer apa lagi kan..terus on lappy..

Gadis ader join contest utk Darwisy..
saja sekadar cuba-cuba nasib..
tapi nak mintak tolong jiran-jiran LIKE gambar Darwisy ye..
^_^

Kalau jiran-jiran nak join pun boleh juga.
pegi je kat link tu..=)

Step 1 :
Like our BAYI-IBU.COM FANPAGE

Step 2 :
Like gambar Darwisy

Terima Kasih banyak-banyak pada uncle & untie semua yang LIKE gambar Darwisy ye...
^_^

k laa..
see u olss next entry ye..
^_^


Wednesday, November 21, 2012

Alhamdullillah Rezeki Anak...Pindah..????

Assalamualaikum...

Alhamdullillah kenyang sudah perut ni...
maklumla dah tengah hari ni memang perut akan berdondang sayang...
hihihi...

Lepas makan je tadi, husben msg yang pihak DRB HICOM (Volkswagen) -Pahang dah call suruh lapor diri pada 17hb Disember 2012 ni...
Alhamdullillah...syukur Alhamdullillah...
rezeki anak...
sebenarnyer semalam husben Gadis pegi interview kat sane...
hari ni dah call suruh lapor diri..
seronok memang la seronok..dapat offer lebih dari Perodua..hehehe
tapi apa yang bermain kat fikiran Gadis ni adalah PINDAH...

fuhhhh...
of course la dah kene start kemas barang yang ada kat umah ni..
huhuh..
nampak macam sikit...tapi rasenyer kalau di kemas ni boleh tahan banyak la jugak...
xperlaa..nak buat macam mana..
baru eksited nak hias rumah..
skali kene pindah..
dah tak jadi dah..

pindah rumah baru, baru boleh start hias rumah yang baru..
nasib baik rumah sewa kat sana dah ada..
senang sikit...
kalau tak, nak mencari area sane..diorang kata boleh tahan susah jugak la nak cari rumah sewa area Pekan tu..
hiihih..

kalau kaki dah terkeluar maknenyer Darwisy dah bangun..
sebelum dier merengek...Gadis settlekan blog dulu..
hihihi..

k laa..
see u olls next entry yer..
^_^



Wordless Wednesday : 22 ~ Fuyoooo....!!!

Assalamualaikum...

Terima kasih pada semua yang wish anniversary pada entry yg sebelum ni yer...
aminnnn...

Gadis bawak Darwisy jalan-jalan pegi OU minggu lepas..
ni papa nyer punyer keje..hihihi

bukan main lagi anak bujang sorang ni...
=)

k laa..
see u olls next entry...
^_^

Monday, November 19, 2012

1st Anniversary..

Assalamualaikum...

Alhamdullillah hari ni genap setahun usia perkahwinan Gadis & hasben..
yang paling best skali bila ada anak..
lain rasanyer...
seronok tengok keletah dier yang makin hari makin comel & makin membesar...
^_^

husben Gadis memang akan baca & intai blog Gadis..hihihi
so dengan kesempatan tu Gadis nak ucapkan

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang pertama buat suami ku Mohamad Suhaimi...Terima kasih sebab menjadi seorang suami & papa yang banyak berkorban untuk keluarga kita...
Semoga perkahwinan yang dibina bahagia hingga akhir hayat, murah rezeki, panjang umo, & sentiasa sihat sejahtera & sentiasa diberkati dalam apa jua yang dilakukan...
Hney luv you sooooo muccchhhhh sayanggg.....


Menyakat, berkawan, bercinta, putus cinta, bercinta balik, bertunang, berkahwin & sekarang dah ade anak dah...
Semua dah tertulis...nyorok & lari ke mane pun...jodoh, ajal semua dah ditetapkan oleh Allah...
^_^


 Zaman blajar..
ni pun jumpa balik setelah lama tak jumpa dari sekolah rendah...=)
bercinta bila jumpa balik..
2006

 jumpa semula time konvo selepas putus selepas habis belajar...
kawan semula
^_^
awal 2010

 Bercinta semula...
2010

 Dah bertunang..
2011


 Sah sebagai suami isteri
2011

Bakal mama & papa
2012

Dah jadi mama & papa..
 Sept 2012

comel 2 beranak ni...
hihihi...
=)

gambar time sekolah rendah je xde..
kalau ada memang boleh buat tersenyum..

k laa..
see u olls next entry..
^_^


p/s : Plan nak masak ikan siakap sweet sour ni..nyummy...=)

Dah Cukur

Assalamualaikum...

Alhamdullillah ..dapat jugak diberi kesempatan nak update blog...
bajet hot plak kan...
ada ke orang yg nak baca entry Gadis bila entry diupdate...
hihihi..
x kisah la...
blog ni akan jadi kenangan sampai bila-bila...
kira diary di alam maya..

Hari Jumaat hari tu husben Gadis dh cukur rambut Darwisy...
dah botak dah dier..hihihi



taaa daa...
sudah botak...hihih

k laa..
see u olls next entry
^_^

Thursday, November 15, 2012

Spontan Khamis : 2 ~ Nyenyak Betul tido dalam buai

Assalamualaikum...

Salam Maal Hijrah buat jiran-jiran..
^_^

pagi-pagi dah bangun..
lepas mandikan terus nak tido..
^_^

k laaa..
see u olls next entry..
^_^


Tuesday, November 13, 2012

Dah Ada Facebook..???

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran..
pheewww...
nak update entry dari sehari ke sehari..
bukan main la payah...
Darwisy dah makin besar ni makin banyak ragamnyer..
hihhihi..

Sebenarnyer Darwisy dah ada facebook nyer sendiri dah..
bukak acc facebook ni pun idea untie dier tu..
time tu baru berpantang baru 2 minggu..
dah tak de keje, tu yang bukak acc facebook nyer..
hihihi..

uncle & untie..
meh la add Darwisy kat facebook yer..
hihihi..

ni link nyer
k laa..
see u olls next entry yer..
^_^


Thursday, November 8, 2012

Spontan Khamis : 1 ~ Amboi, bukan main lagi yer...

Assalamualaikum..

Selamat pagi jiran-jiran...

Bukan main lgi anak bujang Gadis sorang ni...
^_^



k la..
see u olls next entry...
=)


Saturday, November 3, 2012

Dah Pandai Nak Layan Bercakap...

Assalamualaikum..

Dari pagi tadi Gadis dok upload video Darwisy yang dah nak pandai layan kiter bercakap..
seronok tengok dier dah pandai macam-macam...

Grandma nyer yang sibuk suruh upload video Darwisy..
rindu teramat kata nyer..
Al-maklum la..cucu sulung yang pertama..
lelaki pulak tu..
adik beradik Gadis semua perempuan..
tu yang bila dapat cucu lelaki bukan main seronok lagi grandma & atok nyer...hihihi...

Bila Gadis agah dier mmg dah pandai nak layan kiter jugak..
tapi video kat bawah ni, video Darwisy konon-konon tgh cakap ngan patung Garfield..
hihihi






k laa..
see u olss next entry..
^_^

p/s : pantang cakap nak jalan-jalan dengan Darwisy..time tido pun sanggup tak tido..hihihi

Friday, November 2, 2012

Genap 2 Bulan

Assalamualaikum...

Selesai sudah keje memasak,mengemas & membasuh...
Drwisy tido je cepat-cepat buat keje..
kalau tak memang nak melayan kerenah dier yang comel tu jek..
hihihi..

Alhamdullillah hari ni genap 2 bulan Muhammad Darwisy Zulkarnain..
dah pandai macam-macam dah..
bila Gadis agah dier,dier pun macam nak cakap jugak..
hihihi..
dah pandai senyum-senyum bila tengok kiter..
yang paling klakor nyer, kalau bangun pagi tu kene senyap-senyap & nyorok-nyorok ..kalau tak Darwisy nampak Gadis terus nak suruh dukung dier..huhuhu..
bertuah punyer anak tau..
^_^

Tapi yang paling Gadis macam terasa cepat sangat bila Darwisy dah asyik dok mengiringkan badan dier..kononyer nak meniarap la tu..
hihihi..
cepatnyer...xperla..
bila time Darwisy nak mengiring Gadis tengokkan je kot-kot dier berjaya dalam misi dier tu..
hihihi..




k la..
see u olss next entry yer..
^_^

p/s : Minggu depan cek up 2 bulan kat KK Serendah...

Follower Yang Ke 500

Assalamulaiakum..

Selamat pagi ye jiran-jiran ku sekalian..
sementara Darwisy dah tido balik ni baik Gadis cepat2 jengah blog kejap..
hihihi..

Entry terpantas ni..
hihihi..
Alhamdullillah selama Gadis berblog ni..follower Gadis sudah mencapai 500 dah..
bukan Gadis nak eksyen tapi sekadar berkongsi...
sepanjang Gadis berblog ni x pernah lagi review blog followe..
Terima kasih kepada semua yang sudi follow blog Gadis ni..
walaupun ader yang jarang komen,kerap komen n ada yg tak komen langsung tapi sekadar singgah dah syukur Alhamdullillah..=)

1st time ni nak review blog..
Hari ni Gadis nak review follower Gadis yang ke 500..


Sebenarnyer Gadis baru join giveaway Eqbal Zack untuk entry sebelum ni..
jadi masih baru untu mengenali Eqbal Zack ni..
so jiran-jiran Gadis jom singgah ke blog beliau..
^_^

k la..
see u olls next entry..
Darwisy dah celik mata pulak..huhuhu

Thursday, November 1, 2012

"Happy Birthday Eqbal Zack (Giveaway)"

Assalamualaikum...

Jarang betul kalau malam-malam nak tulis entry ni..
tapi bila terbaca entry mak Gadis, Gadis mcm berminat plak nak join giveaway ni..

Kalau ader jiran-jiran Gadis yg nk join..
klik sini tau.. ^_^

hadiah-hadiahnyer mmg menarik perhatian Gadis..
apa salahnyer mencuba kan..
jommm join...


PRIZES

 TWO[2] winners 
Him/her will receive a Black Wallet and Red Purse by Alain Delon (Original)


FOUR [4] winners

It’s the original miniature from DKNY and RALPH LAUREN!
Join now, because FOUR [4] of you (him/her) will win a bottle!


TEN [10] winners

TEN [10] PARTICIPANTS will receive Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Fridge Magnet


RULES 
Please read carefully, as I reserve the right to disqualify any incomplete entries. 
1. Be a follower of www.eqbalzack.com
2. Write a simple blog post (Bahasa Melayu/Bahasa Inggeris) about this giveaway. You can copy and   
    paste your entry from here. The title of your entry will be: "Happy Birthday Eqbal Zack (Giveaway)"
3. Come back here and leave the permalink (URL) in the **comment box.
4. Send me an awesome “Birthday Wish” (Bahasa Melayu or Bahasa Inggeris) via CONTACT FORM.
    It is better to use a CONTACT FORM for this purpose to avoid plagiarism. I will pick the BEST   
    wishes!
5. This giveaway runs from today until 12 November 2012 (11:59PM).
6. Winners will be announced on the 19 November 2012 (10:00 AM).

**If your comment doesn’t show up right away, don’t worry I may have to approve it first!

Good Luck everyone!




Resepi Aiskrim Goreng

Assalamualaikum..

Pagi-pagi Gadis dh post entry pasal aiskrim..
mmg sedap..
tapi Gadis tak makan aiskrim sangat lagi..
masih berpantang makan..

Maaf pada Husna & Mrs Yana sbb lambat sangat bagi resepi...
Gadis pun tiru google je..hihihi..
tapi ape salahnye kalau nk berkongsi kan..

 mula-mula letak apa-apa perisa aiskrim yang kamu suka..

 bila dah letak aiskrim, letak 1 lagi roti atas nyer..
macam nak buat berger...

 ambik apa-apa cawan untuk takupkan antara aiskrim dan roti tu..

 lepas dah takupkan..
buang lebihan roti yang kat tepi tu..
ambil yang tengah-tengah jek..
jadi mcm pau..

 dah sedia untuk digoreng..
tapi sebelum goreng sejuk beku kan dulu dalam peti ais dalam masa 2 jam..
biar sampai aiskrim tu betul-betul keras masa nak goreng..

 panaskan minyak & goreng..
taa daa..dah siap digoreng...

mcm ni la rupenyer bila nak dimakan..
memang sedap..
nyummy...
^_^

k laaa..
see u olls next entry..


p/s : Rasa mcm nak buat kek pulak...sedappp..esok Darwisy genap 2 bulan...