Tuesday, August 27, 2019

Baik Korang Jangan Pergi Kedai Zon Jimat Pasir Gudang !

2:27 PM 0 Comments
Assalamualaikum

Baik korang jangan pergi kedai ni

Kalau tak memang poket tu akan tiba tiba jadi kosong

Hahahhahah

Alkisah pergi kawasan sini sebab ikut Mr Macho sebab ada urusan 

Sekali Mr Macho offer tanya nak pergi mana mana tak

Memang blink blink eyes tengok Mr Macho kan bila dier dah tanya gitu

Terus cakap nak pergi kedai zon jimat yang baru buka tu

Dengar khabar masa baru baru buka hari tu penuh giler

Masa Uyui sampai semalam sedang sedang elok je & tak ramai

Dapat parking depan kedai

Bukan senang nak dapat parking depan kedai ni

Papan yang Uyui memang dok cari setelah sekian lama

Seronok bila nampak papan tu

Seperti biasa la bekas tipuware memang sinonim dengan kedai Rm2


Bunga banyak pilihan dalam kedai ni

Kalau kat kedai Eco
Asyik tinggal bekas kosong aje












Daun daun ni tergolong dalam kawasan bukan harga rm2 ya kawan kawan

Kedai zon jimat memang ada kawasan yang bukan harga rm2

Darleena kalau dapat lepas macam gini memang merayau saja 

Darwisy pantang pergi kawasan alat tulis
Rambang mata terus

Kecek mama nya nak kan bola tak boleh tidak


Makanan ringan seperti biasalah
Banyak dan pelbagai jenis jajan

Puas hati dapat pergi dah

Yang pasti rm2 sahaja
0.10 takde ya

So lepas ni nak jelajah kedai ape pulak agaknya 
Hihihihi..

Monday, August 26, 2019

Family Day Dyson 2019

11:14 AM 0 Comments
Assalamualaikum

Cuti minggu yang lepas Uyui join Family Day Dyson

Tahun ni 1st time event nya di Forest City

Tak seperti tahun tahun lepas family day nya di Sport Educity Nusajaya

Tahun ni lebih santai sebab semua acara tepi pantai

Makan pun dah macam berkelah

Memang seronok, walaupun terik macam hape

Tapi berangin tu yang best tu

dah lama tak berkelah tepi pantai


Tahun ni dapat wrist band yang simple ja



Parking jauh juga nak menapak sampai ke dalam tu




Sesampai ja kitorang kat situ..

menu untuk sarapan pagi dah habis

Jadi boleh terus ambik set lunch

4 orang pakai wrist band

so boleh redeem 4 set sekali
Cepat & Pantas

Walaupun beratur panjang giler

Tapi sekejap je dah sampai turn

Antara menu menu yang Mr Macho ambil kat kaunter 

Nasi Ayam Hainan
Mee Rebus
Popiah Basah
Cendol
Bolognese Bun


Cari lokasi redup terus duduk makan

Enjoy !

Air 100 plus tu punya la banyak lebih

Tapi bawak stroller kecik je

Kalau bawa stroller besau

Memang dah macam beli kat mall dah 

hahahahah

Sebab memang boleh amik ikut suka hati je


Antara activity untuk kanak kanak

Beach Pool

Panas terik dok berendam dalam tu

Memang rentung




Last Game yang Mr Macho main

Kami sampai pun dah tinggal hadiah kecik kecik je

So main untuk seronok kan budak budak je

Hadiah pun tak dapat

Event tu habis dalam 1.30pm

Tapi kami tak sampai pukul 12.00 dah cau cin cau

Sebab budak budak dah tak tahan panas

Sibuk dah ajak balik

Hopefully tahun depan event family Day Dyson buat kat tempat lain pulak

^_^


Thursday, August 22, 2019

Blog Sudah Dijumpai !

9:37 AM 0 Comments
Assalamualaikum

Gembira macam nak lompat bintang rasanya bila blog yang dah ditubuhkan semenjak 2011 dah boleh aktif semula

Menggigil jari nak ketuk keyboard ni haaa bila nak log in

Bila berjaya rasa best giler
giler pun tak rasa macam gini kot

hahahahaha

2 hari dok mengadap blog lama tu je
blog yang baru dah dilupakan

Tapi masa blog ni lost in the jungle, ada blog baru yang dah tubuhkan tau
semua cerita semasa, perkembangan semasa update kat situ
^_^

Kalau ada cerita termiss kat sini semua update kat sana
tak berdaya nak copy semua lah masuk sini
Jari dah naik kejung ni haaa dok ngadap blog lama yng konon konon baru ni
hihihi

Takdelah dilupakan
Ain simpan lagi blog tu untuk refer something

Blog yang lagi satu tu nama nya
www.ainmama3d.blogspot.com



Terima kasih la kat adik yang bantu untuk dapatkan semula blog ni haaaa
^_^


Yabedaaabeduuuu !!!