Tuesday, February 11, 2020

Cheese Cake Kedai Eco Pun Sedap la !

2:22 PM 0 Comments
Haisyy tak jemu ke asyik pergi Kedai Eco je ?
Kadang kadang masuk Kedai Eco tu sekadar cuci mata je
Cuci mata ?

Kalau dah masuk kedai eco tu asalnya cuci mata boleh jadi 1 bakul penuh keluar kedai

Dasyat kan penangan kedai Eco
Tapi kali ni Ain dah tak sibuk nak cari barang lagi dah

Ada je barang baru
Tapi kita lupakan niat mencari barang baru

Kita cari bab makanan pulak
Asyik barang je pun bosan jugak kan


Sekali ternampak Cheese Cake
Tekak ni memang dah terasa nak makan
Nak buat malas, nak beli tu memang tak tercapai kek cheese tu sebab Darwisy nak kek ceklat
Mengalah sekejap 😅
#anakohanak


Ain beli terus masuk dalam ice box
Cheese cake kalau makan sejuk sejuk lagi sedap kan


Sekali buka sekali hadap
Sorang sorang makan 
Perrgghh memang sedap !

Tak rugi pun beli
Sebab RM2.10 je kan

Ini pun rasa tak cukup 1 pek..
Macam nak kena pergi kedai Eco lagi
Alasan sangat kan
🤣🤣🤣🤣

Korang kalau pergi Kedai Eco 
Ambil la satu masuk bakul
Sedap tau 😍

Tuesday, February 4, 2020

Review : Cotton Polo Shirt by Boxy.my

10:38 PM 0 Comments


Kelmarin dapat 1 parcel. Macam agak terkejut juga la sebab macam tak sangka yang Ain akan dapat parcel dari boxy.my secepat ni
Boxy.my adalah antara online shop yang ada di Malaysia
Dalam hati cepat nya sampai
Betul la dia kata fast shipping
Kalau dah dapat parcel tu memang eksited sungguh nak buka kan


Dapat sehelai microfibre Polo Shirt warna blue black.
Biasalah kita kalau beli baju ni memang tangan tu mesti nak rasa material kain kan
Betul tak?
Tapi kali ni 1st time rasa material nya memang tersangat la best kain nya
Jahitan nya kemas
Pakai time tengah terik panas pun rasa sangat sangat selesa



Pilihan size L, dan bila Mr Macho sarung je,memang cantik terletak kat bahu
Material nya tak panas,sangat selesa & yang paling penting tak melekat untuk kegunaan seharian.
Cuaca di Malaysia sekarang ni panas terik melampau bila sampai tengah hari.

Harganya memang sangat la tak sangka
Sebab murah sangat
Tak padan dengan kualiti

Mr Macho dah sibuk suruh beli lagi t shirt ni
Boleh bawak pergi kerja
Mana nak dapat t shirt cotton yang bawah RM20 tapi selesa nya macam pakai t shirt mahal.
Pilihan warna yang pelbagai buat pengguna rasa seronok nak pilih.


Nak cotton t shirt short sleeve,
Cotton t shirt long sleeve,
Microfiber short sleeve & long sleeve
Dengan harga yang sangat berpatutan memang sesuai untuk dijadikan baju family day atau team building

Berita gembira ! Sekarang ada promosi dari boxy.my
Untuk korang yang pertama kali shopping kat sini akan dapat kupon discount RM10.
Dah la shopping baju kat kat murah dapat pula kupon discount
Memang super berbaloi la kan


Kalau nak tengok pilihan baju korang
Boleh klik


Monday, February 3, 2020

Lirik Lagu OST Adellea Sofea

9:00 AM 0 Comments



Simpan sepiku
Simpankan semua
Jaga hatiku
Hingga ada yang berani dekat

Biar lebih yang ku tau
Untuk engkau ku pertahan
Agar kau bisa, terus denganku

Ku perlu kamu
Ku pujuk dendam
Dekap tanganmu tak pernah lagi mengundang getar

Hanya akuyg terlewat
Dan menghampakan harapmu
Agar kau mau
Terus tanpaku

Ku temukan hati ku denganmu
Jangan kau biarkan ku sendiri



Masih ada lagi cinta
Akan mengubah jalan ini

Biar lebih yang ku tau
Untuk engkau ku pertahan

Agar kau bisa, terus denganku

Ku temukan hati ku denganmu

Jangan kau biarkan ku sendiri

Masih ada lagi cinta
Akan mengubah jalan ini

Terik matahari, kan mengintai

Gelap yang sembunyikan teduhmu

Mana mungkin nak ku jawab
Jika kau kan tanya
Masih cinta denganmu..

Sunday, February 2, 2020

Lirik Lagu OST Seadanya Aku

9:00 AM 0 Comments


Ternyata
Inikah suratan
Takdirku temukan dirimu
Senafas mungkin
Bisa terlepas
Namun cintaku tetap bersamamu
Setiap... kata yang terungkap
Dalam ingatan cinta kita
Sinar matamu terlukis rasa
Kini kau telah menjadi milikku

Seadanya aku
Yang selalu bertemankan dirimu
Lupakan silammu yang kelabu
Bukannya engkau pinta.
Lepaskan sayangku
Segala tangisan dihatimu
Setia... akan ku setia
Menunggu ke akhirnya
Ternyata
Inikah suratan
Takdirku temukan dirimu
Senafas mungkin
Bisa terlepas
Namun cintaku tetap bersamamu

Saturday, February 1, 2020

Lirik Lagu Sinar Mata Hati OST Suri Katriana

9:00 AM 0 Comments



Lirik Lagu Sinar Mata Hati - Ernie Zakri

Andai kau merenung sinar mataku
Pasti kau kan  tahu wajah hatiku
Biar hilang dimata 
Namun cinta tetap ada
Kerna kita pernah rasainya

Maafkan lah aku kerna melukaimu
Tanpa kata biacara fahamilah aku
Kerna mendustaimu
Demi memeluk cinta bersama
Ke syurga...

Andai kau merenung sinar mataku
Pasti kau kan tahu wajah hatiku
Dengari lah kekasih
Suara jiwa ku yang merinduimu
Hanya lah dikau yang kusayangi

Maafkan lah aku kerna melukaimu
Tanpa kata biacara fahamilah aku
Kerna mendustaimu
Demi memeluk cinta bersama
Ke syurga...

Lihat ke mataku
Pandangi wajahku
Setulusnya usahlah lagi berpaling
Inilah sumpahku cari jawapanku
Meski pun terseksa

Maafkan lah aku kerna melukaimu
Tanpa kata biacara fahamilah aku
Kerna mendustaimu
Demi memeluk cinta bersama
Ke syurga...

Andai kau merenung sinar mataku


Lirik: Slen Fadzil
Komposer: Helen Yap
Penyanyi: Ernie Zakri