Thursday, July 28, 2011

Dimana saya jumpe jodoh saya..?????

Hari ni Gadis nak cube untuk masuk contest yang di anjurkan oleh KUEH BAKAR...
url dier je dah buatkan perut Gadis ni lapar je..
hihihi...

tajuk contest yang dier buat...
``Dimana Saya Jumpa Jodoh Saya``

tanpa melengahkan masa..jom baca citer Gadis ni dulu...

Dimana Gadis jumpe jodoh Gadis?
ni kisah betul-betul tau..^_^
haaa...sebenarnyer Gadis jumpe tunang Gadis ni dah lame dah sebenarnyer..
sejak darjah 3 kat sekolah agama di Melaka..
yang pasti jumpe kat Sekolah Agama Melaka kat Bachang..
sape yang tau mungkin tau la..^_^
tapi waktu tu biasela..budak-budak yang masih mengalami sindrom nakal kan..kihkihkih..
yang pasti bukan Gadis la..of course la en.tunang..hahaha..

Actually, Gadis boleh ingat dier sampai sekarang hanya dengan satu jajan n satu kartun ni..
nak tau ape dier..ceklat CHoki-Choki ngan Garfield...
2 perkara ru mmg dh sebati ngan dier..
n kalau Gadis sebut-sebut je mmg dier akan tersenyum dengan tibe-tibe..
hahaha...

kenape dengan Choki-choki ngan garfield eh?
adalah satu hari tu, Gadis pegi skolah agama dlm kol 2pm mcm tu..bawak bekal choki-choki..
dengan eksen nyer Gadis makan kat dalam kelas..hahaha..
skali dtgla en.tunang time tu dgn kuncu-kuncu nyer tengok Gadis mkn dari jauh..
tibe-tibe dier dtg dekat Gadis,dier mintak ceklat tu dgn Gadis...
time tu Gadis kan budak-budak of course la x bagi kan..
sbb Gadis mmg x suke dier time tu..
Gadis mmg x nak bagi ceklat tu kat dier..
skali dier ckp ``ko x nak bagi x per..
tapi dh besar aku nak kahwin ngan ko``..hahahaha
Gadis ckp ngan dier ``eh x ingin la aku nak kawin ngan ko``hahah
Gadis ttp x nak bagi..skali dier rembat terus ceklat tu n lari keliling sekolah..
Gadis ape lagi la kan..
kejar dier satu skolah agama..
mmg menyirap tol la time tu..
dengan keadaan yang bengang Gadis tunggu  ayah amik dari balik skolah agama..
perghhh..dier boleh plak dtg ngan kuncu-kuncunyer tu..
``wei ain ko tunggu sape?`` Gadis pun dengan muke bengis n siap jeling lagi..``tunggu ayah aku la,yang ko sebuk sgt dah kenape?``
dier bleh plak ckp ``kalau ayah ko x dtg amik aku bleh tlg hantarkan``
ek eleh baru bawak basikal buruk ader hati nak hantar aku balik..dalam hati la Gadis ckp..hihihi..
balik je umah trus ckp ngan mak..budak ni bengong la ape la..
mak time tu senyum je la kan..hahahah

Garfield plak ???
ni lagi satu icon dier..
hahaha..
Gadis pegi skolah agama pakai beg GArfield..yela buku skolah agama x banyak mcm buku skolah pagi..
pakai beg kecik tu dh cukup dh..
Gadis pun dengan bangga bawak beg Garfield tu pegi skolah agama..
sbb kononnyer Gadis sorg je yang bawak beg tu..
skali dengan tibe-tibe lagi ....
dier dengan kuncu-kuncunyer dtg...
nak tau x kenape..??
dier boleh pakai beg garfield lebih kurang same mcm Gadis punyer..
perghhh time tu mmg rase nak tumbuk je muke dier..
budak lelaki yang paling menyibuk la penah Gadis kenal time tu..
dier siap bleh eksen ngan Gadis..
``ko igt ko sorg je ade beg Garfield,aku pun ader jugak..``
time tu Gadis mmg rase nak jahit mulut dier..
bengang tahap x tau ape lagi dah..
hihihihi...

semenjak dari hari tu..
Gadis akan jadi bhn kacauan dier dh kuncu-kuncunyer..
tapi Gadis jenis Gadis diam je..
skali Gadis geram mmg siapla kan..
hahaha...

dalam darjah 5 kat skolah agama..
Gadis dh x skolah agama..
so maknenye dah x jumpe dier dah..
dh xde dier nak kacau Gadis lagi time tu,.
time tu mane la heran..sbb budak-budak kan..
tapi skang bile Gadis tanyer en.tunang x rase aper2 ke time tu..
dier ckp maunyer x rase ape-ape..
dh x de sape dier nak kacau..
eleeehhh...^_^

then kitorg lost contact selame 15 tahun..
tanpa kabar berite..
kadang-kadang ader jugak Gadis bercakap ngan mak..
pasal dier la kan..
tapi pada Gadis teramatla mustahil utk jumpe dier balik..
tapi kalau ternampak dier Gadis mmg cam muke dier..hihihi
igt jugak tu..hahah

skali time tu tahun 2006, Gadis berjaya sambg blajar kat Politeknik Merlimau Melaka..
amik Mechanical Engineering...
bile dh habis minggu orentasi biasela..ader satu segmen 1 hari dengan budak senior..
Gadis pun tunggu  la kat area dataran Jabatan Mekanikal..
dah name pun mekanikal kan..
pelajar perempuan mmg teramatla kurang..
dengan tibe-tibe Gadis ternampak sorg jejaka ni..
muke mmg Gadis kenal sgt..
mule-mule igt2 lupe..
bile di riview balik...haaaaaaaaaaaaaa....
budak ceklat choki-choki ngan beg garfield..
hahaha..
Gadis dh nampak n dah kenal tapi Gadis x tegur pun..
maklumla kan..kiter ni junior..
dier tu senior..
kang org kata terhegeh-hegeh tbe2 ni ape hal kan..
kalau Gadis tegur dier igt x pe..
ni kang dier x igt..
buat malu je..hihihi..

sepanjang 1 sem tu banyak kali terserempak..
tapi dier x kenal Gadis ,maybe x cam la kot..
Gadis wat x tau je la..
sehingga penghujung sem 2..
Gadis ader event ngan Kelab Kebudayaan kat cafe..
skali dier masih dgn kuncu-kuncunyer..tapi bile dh beso ni kuncu-kuncunyer dh tukar org..hahaha..
tbe-tbe Gadis perasan dier asyik tgk je Gadis..
bukan Gadis perasan..tapi mmber Gadis pun ader tanyer Gadis..ko kenal ke mamat tu??
Gadis pun ckp la ..mane?mane?
Gadis saje je ckp mcm tu ..cover depan mmber..
skali Gadis tengok dier..dier tgh tgk Gadis..
Gadis terus pandang tempat lain..
Gadis ckp ngan mmber..`` ape plak x kenal ngan dier tu..kenal sgt dah...``hihihi
sbb Gadis mmg slalu nampak die tapix perasan Gadis..
mmbr ader tanyer jugak kat mane ko kenal dier..
Gadis pun jawab kenal time skolah agama darjah 3..
mmber Gadis ckp fuyyyyooooo...
cinta lame dah berputik la ni..
hahaha..
pada Gadis gaduh lame dh berputik..kihkihkih...
Gadis tersenyum je ni sambil menaip..
hahahah..

sambung citer tadi..
skali event Gadis pun dh habis..
kire bersurai la kan..
mak Gadis pun dh tunggu Gadis kat parking sbb nak balik umah..
Gadis pun terus je pg tpt parking..
masuk je kete Gadis terus ckp ngan mak..
mak, orang jumpe budak yg curi choki-choki ngan beg garfield tu..
mak gelak x benti-benti..
hahahahaha..

skali mak dh nak reverse kete..
gadis ckp ngan mak..
alamak, ader brg tertinggal plak kat tpt tadi..
Gadis pun pg balik..
skali rupenyer barang dier pun tertinggal jugak..
adessss...
Gadis x tau nak ckp ape dh..
dlm hati nak tegur ke nak tegur ke x..
last-last Gadis amik brg..
kami same-same nak tuju pintu yang same, Gadis terus tegur dier..
``awak Mohamad Suhaimi Mohd Khairuddin kan??``
dier kata ``haah tu saya``
perghh..dalam gaduh-gaduh dulu boleh igt nama penuh tu..haha
dier mcm terkejut jap..
dier pun ckp ``awak Nurul Ain Dzolkarnine kan``
perghhh dier pun igt name penuh aku..
dasat tol..
mmg lame gile x jumpe..
eksited giler la time tu..

then mase gadis sem 3, Gadis pun oficially jadi buah hati dier..
n perjalanan hubungan berjalan seperti sedia kala..
n x semua nya indah je kan..
kami break off semasa Gadis sem 4..
n masing-masing buat haluan masing...
Gadis mmg frust giler la time tu..
konon-konon 1st love..
hahaha..
jiwang la pulak..

then May 2009..Gadis attend for konvokesyen...
dalam kepala Gadis dh terpikir..
jangan jumpe dier lagi sudah la..
kalau boleh Gadis x nak jumpe dier..
actually..Gadis peringkat sijil je..
dier diploma..
hari kami konvo berlainan..
dier 1st day..
Gadis last day..
so x same..

Gadis time tu dh keje la...
nak cari ganti yang baru bukan senang..
sampai satu tahap mak Gadis risau takut gadis x kahwin..
padahal baru brape je umo..
tibe-tbe mak ckp..``ntah-ntah jodoh ko ngan suhaimi tu jugak kot``
Gadis terus cantas..cewahhhhh...`x nak la mak dier dier tu...`
mak senyum je..

kat opis dh eksited dh ni nak pegi konvo..
skali adik call..ckp ngan Gadis..
``along nak jumpe abg mie x?
Gadis pun..haaaaa??? giler ke aper?
x nak la along..``
dlm hati ,jantung semua dh laju je..
tgn dh sejuk dah..
mcm dier ader depan mata plak..
padahal adik Gadis yang nak jumpe..
huhuhu..
Gadis kat opis jadi x senang duduk la kan..
Gadis ckp ngan adik..``adik nak jumpe-jumpe la..
jangan nak libatkan along``
adik Gadis ckp `aii x kan gelabah kot``
hahahaha..

time tu dier dh sudah konvo..
Gadis esok nyer..
maknenyer kalau dier nak dtg  mmg jumpe punyer la..
tapi Gadis harapkan yang Gadis x jumpe dier..hihihi..
skali bile time gadis otw nak pgi rehearsal konvo tu..
selisih jalan ngan dier..

perghhhhhh..tuhan je yang tau ape yang Gadis rase kan..
Gadis cume ucap salam n dier senyum n dier terus pegi kat family Gadis n Gadis terus ke dewan..
hihihi..

esoknyer hari konvo Gadis..
dier dengan tibe-tibe dtg dengan bawak bunga segala bagai..
cehhh konon nak buat Gadis terharu la kan..
skali tengok dier siap bawak mak n kakak dier skali..
makk aihhh..tbe-tbe je jumpe family dier..
dh la xde ape-ape hbgn time tu..
hihihi..
last-last dengan fikir panjang n macam-macam la yang Gadis fikirkan time tu..
Gadis trime dier semula dlm hidup Gadis..

and finally kami bertunang 01.01.2011
dan InsyaAllah kami akan diijab qabul kan pada 19.11.2011 ni..
doakan kami berdua yer..aminnnn..^_^

Gadis xpandai karang ayat mcmdlm novel tu..biase-biase boleh la..^_^
takdir menentukan segalanya..kiter hanya merancang n Tuhan yang menentukan segala-galanya...

n kalau Gadis menang contest ni Alhamdullillah...
rezeki dari Allah..
tapi kalau x berjaya Gadis terima dgn hati yang terbuka..
^_^


22 comments:

maszull said...

wah...!!!dah boleh wat novel ni..."Cintaku Cinta mu"...hehehe...
Mr.Garfield n Mrs. Garfield...:)

Gadis said...

@maszull

tau x per...
mmg dh leh wat novel..=)

cik anis said...

sweetnya cerita cinta gadis..khusyuk anis baca sampai habis..hihi

semoga dipermudahkan segalanya..ameen.. ;)

~ NANA ~ said...

wahhh menarik! gud luck dear :)

kueh bakar said...

perghh lama tu...
rasa macam citer tentang bulan pule..hehe

okeh dah link.tq join.

semoga kekal.gumbira.

aTy _faRed~ said...

waaahhh...:) tu lar jodoh namenyer... [tetibe rase nak join kontes jugak..] ...;)

zimie said...

panjangggggg nye cite gadis ni.hehe

tapi walau ape pun sangat sweet nye cerita ni.serius!!ni baru betul cinta monyet yang menjadi.hihi semoga kekal sehingga keakhirnya.amin :)

oh semoga menang contest ini juga.hik

Gadis said...

@cik anis

time kasih cik anis sbb sudi baca sampai abis..

InsyaAllah ...aminnn..^_^

Gadis said...

@~ NANA ~

time kasih nana...^_^

Gadis said...

@kueh bakar

hihihi...
haah ek...Gadis pun baru perasan..

x sangke plak mcm citer tu..

time kasih...^_^

Gadis said...

@aTy _faRed~

haah kan aty..
kalau dh jodoh menyorok kat mane pun jumpe jugak..^_^

jom la join contest ni..

boleh kongsi-kongsi cerita..^_^

Gadis said...

@zimie

tu la..
seronok sgt menaip..
jadi panjang plak citer nyer..hihihi..

time kasih sbb sudi baca yer..

Insyaallah...^_^

eidA said...

best baca kisah u...

so sweet..nnt bila dah kenang2, mesti gelak sakan..hee

anyway I follow and link u..;)

Gadis said...

@eidA

mekasih sbb sudi membaca..

tu la sampai skrg masih teringat2 lagi ni..

thanks eida..^_^

e k i n ♥ y u s r i said...

dtg cni
follow dan link kamu

iyan shazlind said...

sweetnya cite korang berdua ni....semoga berbahagia hingga ke syurga bersama ya :)

Gadis said...

@e k i n ♥ y u s r i

thanks yaaa..=)

Gadis said...

@iyan shazlind

thanks yerr...Insyaallah..aminnn..=)

Lea Isnawi said...

cinta monyet menjadi cinta sejati

hehehe

sweet la akak

zatiey said...

wahhhh..so sweetttttttttttttttttttt...bestnye..hhihi..

#zatiey bce kisah ni smpai snyum sorg2

Gadis said...

@zatiey

thanks yer...wahh smpi senyum sorg2 yer...hihihi

Gadis said...

@Lea Isnawi

hihihi...=)