Monday, March 26, 2012

Teringin Nak Masak Sendiri Tapi Tak Boleh...

Assalamualaikum...

Hari ni Monday Blues..
biase orang yang bekerja akan rasa macam tu...
tapi Gadis yang dok umah pun rasa Monday Blues..
kemalasan tahap melampau...
[*bukan ke semenjak pregnant mmg pemalas...hihi]

Weekend lepas xde apa aktiviti sangat...
cuma teringin sangat nak makan laksa yang masak kat umah sendiri...
tak nak beli punyer...
*mengade kan...

yang pasti Gadis memang tak boleh masak...
tak tahan...huhu..
jadi husben yang la kene masak...
tapi Gadis yang kene guide...
hihihi..
kesian husben Gadis...
*mcm-mcm kerenah ibu mengandung ni...hihihi

jom tengok...
kihkihkih...

 ni yang paling Gadis tak tahan bau nyer...
muntah-muntah jadinyer...
hihi

 dah pandai dah...
hihihi...



 isi ikan yang dah blend

 dah siap...
^_^

dari dapur husben panggil...
''hney, laksa dah siap...meh makan...''

Gadis mmg suke...
rase pun mcm yang Gadis masak n mak masak...

p/s : Alhamdullillah berat naik tapi sekilo jek...^_^

25 comments:

S.n.Fariza said...

:) yummy :)
tp ada lama2 dh ok lah tu.
jaga diri tau.
rajin hubby you

eyryn said...

wah ! bestnye dye.. hehe :)

Fahz said...

alahan semasa preggy.sama mcm fahz.tak boleh bau "sambal ditumis' busuk sgt2.rajin en hubby dia cook ek..hehehehe

aTy _faRed~ said...

saye mase awla2 mengandung sampai masuk trimester ke-2 tak ley bau nasik yang ngah gelegak tu..nak termuntah...tapi makan kat luar pon tak selera jugak..jadi macamane..huhu

Wanieys Hashim said...

rajinya husband gadis :)
pandai pulak tu buat laksa^^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yummy. alhamdulillah kalau ellaki pandai msk.. hehe. beruntung!

Hana Soffelia said...

I pun xsuka msk since pregnant ni.. Tp semalam rajinkan diri jgak msk sbb husband nk mkn tomyam i. dah berbulan dia rindu msakan i. hehe

~ NANA ~ said...

wahhh untungnya ada husband yg blh tolong...hehe

lama x mkn laksa penang...teringin la pulak :)

Lea Isnawi said...

untunglaaa suami reti masak! jeles2..hehe

kaklong said...

mcm sweet jer....

kalo la kak long dah mengandung nnt, nak mt jugak la suami masakkan utk kak long...hokey tak?

hehehehe

biela bell said...

So sweet la kak!!!hehe

Gadis said...

@biela bell

hihihi..^_^

Gadis said...

@kaklong

mmg rase sweet kaklong...

walaupun gelakkan husben masak tapi mcm comel plak..hihihi...

boleh jek..
Gadis doakan kaklong cepat pregnant lepas ni..=) aminnn

Gadis said...

@Lea Isnawi

xper..
masak boleh blajar kalau x pandai..
hihihi..

insyaallah nnti mesti jumpe punyer tau lea...=)

Gadis said...

@~ NANA ~

Alhamdullillah..
bersyukur sgt2 nana..

teringin yer..
baik pgi cari kalau x kempunan nnti...=)

Gadis said...

@Hana Soffelia

tu la kan..
nak masuk dapur utk masak tu..
rase mcm ssh sgt..
n mmg x boleh pun..hihihi..

tapi bile husben tringin kesian plak kan..

xperla..kalau husben teringin maknenyer husben sayang kat kiter..

Gadis said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

Alhamdullillah...=)

Gadis said...

@Wanieys Hashim

alhamdullillah...
sesekali je husben Gadis masak..

kalau hari lain ,xde masa mmg mkn kat luar je...=)

Gadis said...

@aTy _faRed~

Gadis memule mcm aty jgk tau..
sensative tol hidung ni..
hihihi..

Alhamdullillah dh ok skit la skng ni..

Gadis said...

@Fahz

tu lagi kuat bau dier...
huhuhu..

Gadis pun x tahan sampai sekarang...hihihi

Gadis said...

@eyryn

hihihi...=)
terlebih mengade agaknyer Gadis...hihihi

Gadis said...

@S.n.Fariza

Insyaallah..

rajin skit2 je...hihih

Un Phat Lee said...

dem..ku hanye mampu melihat.nak buat tak reti

Gadis said...

@Un Phat Lee

boleh blajar...^_^

Leeza said...

ha! time ni la kite boleh extra manje dgn hubbykan kan =D leez slalu mintak nasi goreng je, pasni boleh la suruh