Wednesday, April 4, 2012

Wordless Wednesday : 14 ~ Susu Ibu Mengandung

Assalamualaikum...

Susu ni la yang Gadis minum sepanjang pregnant..

 mula-mula tanyer husben ni susu budak  sbb 4+ ke atas..
pastu tanyer kat kedai, untuk ibu mengandung pun boleh minum..
^_^

Sebelum ni Gadis minum macam-macam jenis susu ibu mengandung..
semuanya muntah balik...
sampai tak lalu nak minum susu..
bila Gadis minum susu  ILHAM ni, Alhamdullillah tak muntah-muntah pun..

Bila belek-blek kotak baru perasan yang susu ni ada terapi Al-Quran..
Ada 3 perisa, Ceklat, Madu & Vanila...

Untuk baby yang baru lahir punyer susu pun ada jugak...
nnti pgi try tengok laman web dier kt kotak tu tau utk info lebih lanjut..
^_^

p/s : ni dh bukan Wordless Wednesday dh ni..panjang betul bercerita...M2B yang lain minum susu ape yer?
^_^

24 comments:

Leeza said...

gadis beli kat mane? boleh try ni.. leez pon xlalu minum susu ngandung, leeez minum fresh milk Dutch lady je :)

e.t.t.y said...

minum susu low fat dutch lady je. haha.

~ NANA ~ said...

wahhh 1st time tahu pasal susu ni...thnx 4 da info :)

PinKy MoMMa said...

ooo ibu preggy pun leh minum eh ain..baru akak tau..nnt kalau preggy lagi skali leh la cuba..oopppsss lmbat lagi kot hehehe

Lea Isnawi said...

xpenah jupa pulak susu ni

btw, moga kak gadis sehat2 sokmo :)

MissRhana said...

something new ni!!! :) i dl minum anmum je..

Fingertips Shop said...

belum start minum lg heeee~

miszatie said...

wahhhhh dpt lg bestnyeeeee

hye salam perkenalan dr b2b atie..
keep in touch ya!

mynameismy said...

my lum start minum susu pun. sbb tatao nak minum apa..dah la susu mahal2...kang beli tak lalu minum plak..-..-

Puan Simply Syeeda said...

pernah terbaca ttg susu ni.ingatkan susu utk budak. brape harga susu ni eyh??

mas saari said...

kat mana nak beli susu ni?
akak ni langsung tak boleh minum susu.. masa anak sulung ngan anak kedua hanya minum soya je!

kali ni naklah try minum..

Gadis said...

@mas saari

owh ye ke kak..
Gadis plak x leh minum susu soya...
huhuhu..

susu tu ader jual kat halal mart..=)

Gadis said...

@Puan Simply Syeeda

x la dear..
utk ibu mengandung pun boleh minum...

harganya rm49.90 =)

Gadis said...

@mynameismy

mmg pun..
skang susu sume mhl2..
kalau x leh minum mmg rase bazir sgt...=)

Gadis said...

@miszatie

hhihihi...
salam perkenalan jugak...=)

Gadis said...

@Fingertips Shop

jom start minum susu...=)

Gadis said...

@MissRhana

tu la..
ader org kata anmum pekat ye susunyer...

tu yg mcm x jdi nk minum..=)

Gadis said...

@Lea Isnawi

mekasih lea...=)

Gadis said...

@PinKy MoMMa

haah kak..
ain doakan akk preggy...=)

Gadis said...

@PinKy MoMMa

haah kak..
ain doakan akk preggy...=)

Gadis said...

@~ NANA ~

same2 nana...=)

Gadis said...

@e.t.t.y

wah..lgi sng..
x yah bancuh dah..hihihi

Gadis said...

@Leeza

Gadis beli kat halal mart..
tapi cuba cari kat kedai susu islamic..

kdg2 ader..
wahh sng tu...x yah bancuh lgi...hihi

Baby Things N' About said...

hye m2b...visit me k :)