Thursday, June 28, 2012

Bantal Tungku Elektrik

Assalamualaikum..

Hai jenjiran...
hari ni Gadis nak story pasal bantal tungku elektrik ni pulak..
Gadis rasa dah banyak jual kat pasaran bantal tungku ni..
macam-macam jugak kegunaan nya..
dan yang pasti harga lebih murah la kan..
^_^

tetibe nampak tag offer...
mmg Gadis n husben rembat je la..
sbb sebelum ni mmg dah survey dah harga tungku bantal ni...
harga yang selalu Gadis survey RM35.00
kalau beli on9 tak termasuk harga postage...


tapi ni Gadis beli dengan harga RM22.00 je...
mmg dah banyak jimat dah kat situ...
selesai bab tungku ni..
^_^

mcm ni la rupenyer tungku bantal elektrik yang Gadis beli ni..
pada Gadis senang nak bawak...

Kebaikan :
- Saiz kecil dan mudah dibawa kemana-mana shj
- Sesuai untuk lelaki dan perempuan
- Material yang berkualiti
- Tahan panas sehingga 2-5 jam
- Hanya perlu dipanaskan selama 3-5 minit menggunakan charge elektrik mengikut kadar kepanasan yang dikehendaki


Fungsi :
- Sangat sesuai untuk ibu lepas bersalin dan dalam pantang
- Membantu mengurangkan senggugut
- Melancarkan pengaliran darah
- Mengecutkan peranakan
- Mengurangkan sakit urat, lenguh, tulang dan sakit badan
- Melegakan kembung dan sakit perut
- Memecah lemak jika digunakan selalu (kalau terasa berat badan meningkat)
- Membantu melawaskan proses perkumuhan


Cara Penggunaan :
- Pasang wayar dan plug dengan betul
- Lampu merah akan menyala apabila di switch on
- Apabila lampu merah sudah padam dalam 5 minit, tungku boleh digunakan
- Jika tungku terlalu panas boleh masukkan ke dalam beg yang disediakan

sumber google
contoh bila di cas..
^_^

k laa..
see u olls next entry..
^_^

p/s : kandungan dah 7 bulan pun still mual-mual tekak ni...huhu

16 comments:

maszull said...

assalamualaikum along...bagus juga ni senang x payah bakar kat dapur just panaskn je...:)

fifi tiez said...

sy pun belum beli lagi benda alah ni..tunggulah nanti2..hehe

cik gold said...

MG pon ada 1...syok digunakan bl period pain. dan kalau time tu sejuk sangat, hangatkan tungku ni dan letak lam slimut...memang selesa la bila tidoq..hehe

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam...

tu la..
dah senang dah..
x payah nak panaskan kat dapur...
terus leh pakai...=)

Gadis said...

@fifi tiez

boleh je...hihihi

Gadis said...

@cik gold

wahhh ye ker..
nnti Gadis nak try guna untuk kaki ni..

kaki dah kerap lengih2 dah ni...=)

Alynn Nyzaa said...

RM22??murah :)

ctmah said...

next week br nak cari kt GM klang..aritu dh survey, br RM15 dear

Taty Hasbi said...

waaahhh...mcm best je benda ni kak...nk jugak...tang bole kasi pecah lemak tu yg best tuuu...hahahaa...nak pki salu,bole kurus eyk..kihkihkih...

Anonymous said...

Salam sis,
ni beli kat mane yer ?
sbb biasa i servey RM50 paling murah.. :D

aTy _faRed~ said...

bantal ni lagi senang dari tunku yang berat tu tau...lelagi tu akak yang c-zer nih..:)

Gadis said...

@aTy _faRed~

tu la kak..
pikir punyer pikir..beli yang ringan je la..

senang...hihihi

Gadis said...

@Anonymous

waalaikumussalam...

gadis beli kat econsave jek..
hihihi...

tapi ada yang kata kat GM Klang lagi murah...
baru rm15 jek...=)

Gadis said...

@Taty Hasbi

tu la..
ingat nak sowh adik akk try jugak...
boleh bagi kurus bila tiap2 hari pakai...hihihi

Gadis said...

@ctmah

wahhh...
lagi murah...
nak pegi GM klang tu tak tau bile la pulak...hihihi

Gadis said...

@Alynn Nyzaa

yup dear..
tu yang Gadi samik jugak tu..
hihihi