Tuesday, June 26, 2012

Check Up 28 Minggu...

Assalamualaikum...

Hai jenjiran...
hari ni Gadis pegi check up baby 28 minggu kat KK Serendah...
pastu kene inject kancing gigi untuk dos yang kedua...
masa inject kali pertama hari tu lambat sikit sakitnyer...
yang kali kedua ni balik umah je dah terasa sakitnya....
memang badan jadi malas & nak baring je...
huhuhu..

Hasil check up..
Berat : 53.6kg (turun sikit dari 53.9) pelik lak..mcm mane leh turun, sedangkan makan elok je...
HB : 10.2 (menaik dari 9.8)
yang lain semuanya Alhamdullillah ok..
jantung baby pun ok..

hasil contengan nurse..
hihihi...

yang pasti nurse dah suruh kira peregerakan baby dah...
^_^
tempat mama plak menconteng nanti..
hihihi...

k la..
see u olls next entry..
^_^

p/s : bila la nak mendobi baju baby plak ni..huhuhu...





15 comments:

leeza said...

kite pon dh strt kire pergerakan baby, seronok :D siap buat jadual lain, nnt nak g KK baru tulis balik kat buku sbb xmo rosakan buku :p hihi~

Cikpuan rara said...

rara dh cucuk masa cek 6bulan ritu.lepas ni kena mengadap minum air gula lg skali sbb berat naik banyak.hee mst xsbr nk dobi kan.

fifi tiez said...

nak kena cuci baju awal ye?tak payah tunggu doktor suruh.kekeke..malasnya nak cuci baju kan..minta tolong suami jelah.barang baby suma dah lengkap ke?

cikpingu said...

mendobi time dh 7 8 bulan pun oke..
yg pntg larat...
pastu time nk mlipat baju bby 2...hehe

aTy _faRed~ said...

nak start mendobi baju anak memang malas..tapi biler dah start terus teruje..;) -lepas dah beranak..malas balik..hahaha

pipoq said...

masa isteri sy mengandung anak pertama dulu pernah jugak jadi gitu..tiba2 berat badan turun..bila sy tanya pd kenalan yang juga seorang doktor katanya tu normal sebab kekadang tu air ketuban tu yang menambah mengurang berat badan..

kalo bab tanda pergerakan baby tu, dua2 anak ni pun tak sempat nak sampai 12 jam..memang aktif sangat dalam perut mama diorang tu..

kaklong said...

buat satu2 ye mummy :)

Gadis said...

@leeza

wahhh ye ker...
sayang nak kotorkan buku merah yer..
nnti boleh buat kenangan kan...hihih

Gadis said...

@Cikpuan rara

owhh awal rara dah cucuk yer..
Gadis x pernah disuruh minum air gula lagi ni...
hihihi...

tu la..
mmg x sabar pun ni..
hihihi

Gadis said...

@fifi tiez

ntahla..
gadis cuci je la..
x payah sowh doktor suruh..
nnti senang..hihihi...

tu la..
rase malas nak dobi baju baby...

alhamdullillah dah lengkap jugak ..
tapi ada yang perlu disiapkan lagi..hihi

Gadis said...

@cikpingu

tu la..
ingat nak mendobi dah skrg tapi mcm malas sgt rasenyer...

tgh cari time rajin ni...

Gadis said...

@aTy _faRed~

owhh ye ker..
agaknyer Gadis nnti mesti mcm tu jugak kot..

memule je eksited..
nanti lame2 jadi malas jugak..
hihihi

Gadis said...

@pipoq

owhhh maknenyer normal kalau berat badan Gadis turun mendadak..

thanks for the info yer...
xdela risau sangat...

wahhh ye ker..
lebih kurang mcm Gadis la ni..
lom cukup 12 jam dah terlebih 10 kali geraknyer...

Gadis said...

@kaklong

wokeyh kaklong...=)

Pn. Sheila@CC said...

best gak klu berat turun ms pregnant... akak asyik terlebih berat jer dr awl pregnant lg... tau nk bt camana :(