Tuesday, April 23, 2013

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...

Assalamualaikum...

Gadis kembali update entry ni..
Darwisy dah lena tido setelah penat bermain..
hihihi..

Gadis nak share satu petua ni..
Sebelum ni Gadis tengok Darwisy asyik meleleh je air liur nyer..
sampai Gadis tau nak buat ape dah..
nak kata mase pregnant tak dapat makan ape yang Gadis nak makan semua Gadis dah makan..
huhuhu...

Sekali mak Gadis pun bagitau yang mak terbaca kat blog Kak Intan berlian..
petua pasal air liur meleleh la ni..
hihihi..
Kak Intan la yang share petua ni..
sbb Kak Intan cakap petua yang dier buat menjadi..
jadi pun apply kat Darwisy...

petuanya adalah..:

Kalau pegi umah orang ,tak kisah la umah siapa tapi yang kiter kenal la kan..
amik kain langsir tuan tumah tu lap kan kat mulut anak kiter yang air liur meleleh tu..
tapi tuan rumah tak boleh tau..
buat sorok-sorok..
(langsir yang dah ready gantung kat umah tu)

Gadis buat kat umah sapa tau..
hihihi..
Gadis buat kat umah mak mertua kat Klang..
hihihi..
masa tu MIL kat dapur tgh masak..
sambil Gadis dukung Darwisy,sambil tu Gadis lapkan kat mulut Darwisy..
husben yang eksited suruh lap kat langsir..
huhuhu..

Alhamdullillah..
sekarang dah takde dah air liur meleleh macam dulu..
^_^

muka posing sowh amik gambar..hihih..

k laa..
see u ollss next entry..
^_^

p/s : jiran-jiran ade petua yang nak kongsi tak ngan Gadis berkenaan ngan anak..?
meh la kongsi

10 comments:

Nurse & Engineer to be said...

comelnye die..geram tgok..kepale bulat.. mate bulat.. klu dpt beby camni mmg kne cubit je pp die :-)

mama ila said...

wahh..menjadi eh..nak try lah..hehehe..anak saya pun skang nie..asyik meleleh jer air liur..nak tumbuh gigi baru lagi kot..

Ailyl Rozanna said...

wah pertama kali dengar petua macam ni. ehehehe

CikNaa said...

oooo...gitu ekk..ok2.

Anak Lebah Comot said...

betul ker? leh try nie...

qasqas said...

betul ke gadi??air liur ank saya mmg meleleh je..smpi basah bju depan dia..nak cuba lah..tp langsir rumah sapa lah say nk cuba ni.hehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum....comelnya muka wat mcm tu hehehehee...;)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

mrs gold said...

kadang kadang petua ni cam x logik ja kan..tapi berkesan..:)

dhiera said...

aik.. macam tu je? boleh suggest dekat kawan sekerja.. anak dia air liur asyik meleleh je..