Thursday, April 11, 2013

Produk : Bio Ion

Assalamualaikum...

Hai jiran-jiran Gadis sekalian...
Gadis kembali mengupdate entry..
^_^

Ni Gadis nak cerita pasal ruam-ruam Darwisy..
tapi xdela seteruk mana..
minor ruam je..
sebenarnyer Darwisy x pernah dapat alahan yang teruk dari segi mandian & pampers dier..
Alhamdullillah..
Gadis pun dah test segala produk yang dier guna semua ok je..
so Gadis stick pada satu produk je..
bukannyer ape..
malas nak mencari..
kadang-kadang ade certain barang ada kat sini..dan ade certain barang takde kat sini..

Gadis sekadar berkongsi dengan jiran-jiran produk yang Gadis guna untuk Darwisy..


inila rupe bentuk produk yang Gadis guna untuk Darwisy...

Apa kelebihannya ??
* Sekiranya anak kita ada ruam atau bintat kene gigit nyamuk atau semut..spray je trus..dalam masa 30 saat ruam dan bintat-bintat akan tenggelam..
Gadis dah try..Alhamdullillah memang tenggelam dan tak sampai 5 minit dah hilang..

* Produk ni tiada bahan kimia..dan tidak merbahaya pasa baby.

* Boleh juga spray pada tempat tido baby..macam kiter sembut febreeze kan..tapi febreeze ader bahan kimia & tak sesuai kalau kene pada baby..

* Spray ni khas untuk baby..

* Bahan ini adalah penghapus bakteria..


Yang ini pulak bukan untuk baby tau..
yang ini untuk orang dewasa macam kiter ni..

Apa kelebihannya ??

* Yang pasti lepas korang semua makan tangan mestila berbau kan..pakai sabun basuh tangan pun still masih berbau kan...kalau korang pakai spray ni..korang spray je kan tapak tangan & dalam masa 2 minit tangan dah hilang bau..Sudah semestila Gadis dah cuba tu sebab Gadis beli..hihihi..

* Untuk yang rase mulut berbau..yang tak berbau pun boleh jugak kalau nak guna..caranya korang spray je ke dalam mulut..In Shaa Allah dah x bebau mulut/.so selesa bila kiter nak berbual dengan orang kan..

* Yang pasti xde bahan kimia ...

* Kalau gatal-gatal kene gigit nyamuk atau semut, korang spray je..sebelum spray korang akan rasa gatal giler bila dah spray dah tak gatal..In Shaa Allah..=)

Alhamdullillah..
setakat Gadis dah guna memang ternyata berkesan la..
dah masuk 2 bulan Gadis guna spray-spray ini..
ade juga spray ni untuk binatang yang kiter bela..
untuk kucing ke..apa-apa je la..
spray je kat badan dier..
so bakteria akan hilang..
^_^

k laa...
see u ollss next entry..
^_^

p/s : jiran-jiran semua guna produk ape ye untuk anak kalau bab bintat & ruam ni?
nak pegi Legoland jap..hihihi




5 comments:

Siti Nursyamimi said...

brp hrga ni? n beli kat mana? wahhh! good info ni..thanks!

S.n.Fariza said...

hi. nk beli kt mana produk ni?

Nurul Husna said...

beli kat mana ni gadis? bagus utk baby kan

PinKy MoMMa said...

biasa akak guna aloe vera..yg ni tak pernah cuba..nnt blh try hehehe

Aty_Fared said...

Mcm besh jer..nak beli kat ner? Umah mak akak bnyk nyamuk...qalef tu asik ar kene bintat sane...sini...