Tuesday, September 20, 2011

Doorgift dah siap...!!!


Salam Aidilfitri..

Pagi ni Gadis nak story tentang doorgift Gadis yang baru siap..
hehehe..
Alhamdullillah..
spttnyer dh lame dh siap..
tapi mood Gadis yang kadang-kadang ok...
kadang-kadang x ok..
mene dgn migrain nyer...
mane ngan...aihhhh macam2 sungguh..

dah lame proses nak buat doorgift utk guest ni..
VIP punyer lom lagi..
tgh pikir2kan..
hihihi..

awal bulan 3 hari tu Gadis sibuk buat TQ Tag..

ni la dier TQ Tag yang Gadis buat sendiri..
print out je..
pastu nak menggunting nyer jenuh..
sampai bengkak tgn..
1000 kpg bentuk love nak kene potong..
hihihi..
tapi Gadis rase happy..
tema doorgift Gadis : Warne Warni

mule igt nak gantung je kat beg..
tu yang kalau u olls nampak ader lubang kat tepi tu..
Gadis dh tebuk siap2..
skali dh sampai time mak n ayah Gadis cakap x yah gantung..
tampal je..lagi senang..
hihihi..
Gadis layankan je..

pastu mase bulan pose hari tu..
Gadis n family pegi Pontian..
ikut ayah atas urusan kerja
lepas abis tu pegi beli paper beg jap..
100 keping RM3.00 je..
murah kan..
then singgah Econsave nak cari lauk..
Gadis n adik jln tpt lain..
skali jumpe doily paper..
250kpg RM3.90 je..
ok la tu..
balik umah ape lagi kan..
terus buat keje..
x sbr2 la katekan..

 kerja tampal menampal giat dijalankan..
mula-mula tampal double tape kat love dulu..
n love tu akan ditampal atas doily paper..
boleh nak pakai gam biase tapi mak ckp nnti nampak x cantik..
ok..carry on je..


then kene tampal double tape kat doily paper untuk di tampal
kat paper bag plak..

ragam reben plak Gadis dah siap awal2 dh..
kalau x silap rayer kedua Gadis siapkan ngan mak Gadis..hehehe
dgn kes mahal n murahnye la..macam-macam[LINK]
senang dh siap awal2..nnti nak gam kan reben kat paper bag..


pastu proses menampal kat paper bag plak..

mula-mula eksited nak siapkan..
bile dh banyak2 naik letih n rase dh muak..
tapi mcm seronok plak..
sbb banyak warna..
Gadis mmg suke..

ni separa siap sebenarnyer...
tapi hampir nak siap jugak la tu..
dh siap dah tampal reben semua..

ni tali...
Gadis beli kat kedai Taman Universiti..
semeter RM0.50 je...
of course la pelbagai warne..
baru meriah...hehehe...
gadis nak letak kat paper bag tu..
nnti senang kalau tetamu nak bawak balik..
^_^

taaa daaaa..
dah siap dah doorgift Gadis..
ni mmg nampak kurus sbb Gadis x kembung kan paper bag tu lagi..
sbb x letak brg lagi..
awal sgt rasenyer...
hihihi..



banyaknyerrr..
lega bile dh siap..
mcm2 ragam nak menyiapkan paper bag ni...
klakor lak rasenyer..
^_^

opsss...
terlupe plak nak bgtau Gadis isi ape dalam aper bag tu..

Gadis isi buku Surah Yaasiin

spttnyer ader lagi yang nak diletak dalam paper bag tu..
tapi masih dalam perbincangan lagi..
hehehe..
nnti kalau dh capai kata persetujuan..
Gadis story yer..




24 comments:

miszatie said...

comelnye doorgift..kretiff!!

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/need-all-of-u-b2b.html

Nurul Husna Abidin said...

wah...cantiknye...nak 1... hehe

Fariza said...

gadis, cntik dan comel doorgift itu. nk 1. hik3. kreatif

adnil linda said...

comel la love2 tu...hehehe

honeybee said...

cantik...
gadis,

Honey nak tanye la...gadis beli doily paper tu kat pontian ker???

Kedai yg mane satu???
hahahahahaha....nak jugakkkkk..

rara pinkmafia said...

dear dollies tu u bli kat mana?share lah =( jenuh cr ni.... send kat comment box i.heee thnaks dear.

PinKy MoMMa said...

rajinnnnnnnyer ain :)
sangat kreatip..akak dulu kan tersengguk sengguk nak nyiapkan doorgift..balik keje dah penat..

sampai bawak gi opis pun ada huhuhu..buat masa lunch time :)

1000 tu bukan skit yer dik..caiyok!

Gadis said...

@miszatie

mekasih yer...=)

Gadis said...

@Nurul Husna Abidin

mekasih yer..

nak 1 yer..
jemputla dtg majlis nnti yer..=)

Gadis said...

@Fariza

mekasih yer..

boleh nak 1..
jemputla dtg nnti yer..=)

Gadis said...

@adnil linda

mekasih yer...=)

aTy _faRed~ said...

cutenyer doorgift..!! kalerful tq tag..:)

Gadis said...

@honeybee

mekasih...

Gadis beli kat pasaraya econsave ...
ader jual..
cube try pegi bhgn plastik2..
sure ader..

Gadis said...

@rara pinkmafia

owhh ye ker..

Gadis beli kat pasaraya econsave dear...

i dh comment dh kat u..=)

Gadis said...

@PinKy MoMMa

la ye ke kak...
hihihi...

tau x per kak..
1000 bukan sikit..
nampak je mcm sikit...hihih

Gadis said...

@aTy _faRed~

thanks yer...=)

~ NANA ~ said...

simple but nice! suka tgk :)

Gadis said...

@~ NANA ~

thanks nana...=)

L.e.e.z.a said...

comel and kreatif!! nak satu! ^__^

Gadis said...

@L.e.e.z.a

mekasih...

boleh dear..
nnti kenduri jemput la dtg yer..=)

Mizz Ryn said...

comel dear ... ryn pun minat jenis2 yg colourful ni .. menceriakan suasana .. hehe

Gadis said...

@Mizz Ryn

thanks yer...

wahhh same la kiter...

bile banyak kaler baru kiter rase happy kan..=)

Ijah EmoTemo said...

wah cantik nya! mmg kreatif habis ni :D

Gadis said...

@Ijah EmoTemo

time kasih yer...

alaa biase je ni ijah..
pandai skit2 je..=)