Tuesday, October 11, 2011

DIY : Guest Book

Assalamualaikum..

Dah lame rasenyer Gadis x menulis entry...
biasela...ader time sihat...ader time x sihat...
ikut musim agaknyer...

Alhamdullillah beransur ok..
harap-harap pulih sepenuhnyer..
Doakan Gadis yer..

ok..
pagi ni Gadis nak reveal guestbook yang Gadis DIY minggu lepas..
Gadis citer satu-satu la yer..
^_^

first skali Gadis pegi buat hard cover utk guestbook Gadis tu..

ni page untuk guest sign..
colouring kan..
boleh dikatakan semua brg utk wedding Gadis berwarna warni...
dalam belum siap sepenuhnye..
^_^

Gadis pegi kedai ni nak cari hiasan untuk guestbook..
kedai ni kat bandar baru uda je..
betul2 tepi jalan..
best masuk kedai ni..
=)
round-round skali dah ternampak yang ok..
terus amik je la..
malas dah nak cari2 lagi..
hehehe..

reben 1 stengah meter

bunga seketul beso..hihihi..

pastu start men DIY guestbook..

tampal reben tadi tu ikut kreativiti masing-masing..
Gadis x kreatif sangat..
idea x banyak sgt..
tu yang Gadis tampal mcm ni je..
^_^

keliling buku tu Gadis gamkan reben tu..
hihihi..

taa daaa...
dah siap..
beso plak bunga tu kan..hihihi..
x pela...
cume yang Gadis tengah fikir skang ni pasal tulisan kat muka buku tu..
nak gune maker pen mcm besar sgt plak...
huhuhu

jiran-jiran ader idea x?
kalau ader tgglkan komen yer..
^_^

16 comments:

kaklong said...

CANTIK dan ringkas....terbaik la hasil tgn cik gadis ni
heheheh ;)

Renee Meow said...

wa smart lah black+gold.. suka.. ;) slalu nak buat hardcover ni brape eh kedai2 charge?? kertas kat dlm kite provide ker? o.O

Nurul Husna Abidin said...

cantiknye...guna maker pen pun ok..tp maker pen yg tirus...

Fariza said...

ada sikit persamaan. fariza pun diy guestbook. main taram je. hahahaha.
pandai buat bunga ros emas itu

My MoMoPi said...

Hi. Interesting entry.. sy pon ngah cri2 idea gak cam ner nk buat guestbook(GB) ni… ader 1 blog (cik zimie) yg bg bahan cute utk letak dalam GB ni.. sila laa usyar.. ni link die.. http://kahwinbetulbetul.blogspot.com/search/label/Guestbook

Gadis said...

@kaklong

Gadis buat yan biase2 je tu kaklong...

x kreatif sgt tgn ni...hihihi

Gadis said...

@Renee Meow

mekasih yer...^_^

kertas yang kat dalam tu Gadis sediakan sendiri..

kiter hntr kedai utk wat hard cover je...

nipis mcm tu Gadis tempah cume RM25.00 je..=)

bergantung kpd ketebalan buku...

Gadis said...

@Nurul Husna Abidin

mekasih yer..

thank for the info..

Gadis kene cari maker tirus la mcm ni..=)

rara pinkmafia said...

teringat kat guest book rara yg tak siap2 ag.hehehe

Gadis said...

@Fariza

wahh..mesti cantik jugak guesbook nyer kan...

xper..kalau tgn sendiri yg buat mmg puas hati..=)

Gadis said...

@My MoMoPi

thanks for the info yer...=)

Gadis said...

@rara pinkmafia

x per...
boleh teruskan usaha untuk menyiapkan guestbook..=)

me said...

cayalah....

Gadis said...

@me

^_^

~ NANA ~ said...

i hari tu pakai marker kaler gold utk tlis perkataan "guestbook" kat cover tu...hehe

Gadis said...

@~ NANA ~

tu la nana...

Gadis dah beli dh maker kaler gold tu..

tggl nak tulis je nnti..=)