Wednesday, May 23, 2012

Kene Kuarantin Makan Jeruk

Assalamualaikum...

Alhamdullillah..
sekejap je masa sekarang berlalu...
dan hari ni hari Rabu dah...

semenjak 2 menjak  ni Gadis rasa badan macam tak sedap jek..
tekak rasa mual-mual jek....
bila dah rasa mual-mual, Gadis mmg nak cari jeruk je untuk legakan tekak ni...
husben pun layankan je isteri nyer ni...
huhuhu...

 sumber google...

pantang nampak jeruk mesti nak beli...

skali Gadis dapat info-info time mengandung jangan makan jeruk banyak sangat...
nnti baby lahir kene kuning yang melampau nnti...
husben dengar mcm tu terus kuarantin Gadis makan jeruk...
huhuhuh...
tu je la makanan pengubat tekak time loya...

skali husben balik keje belikan tembikai susu & mangga manis yang dah masak...
nak tak nak kene makan jugak...
Alhamdullillah..sambil makan ckp ngan baby dalam perut...
kita jangan makan jeruk lagi ye baby...
untuk kesihatan baby jugak nnti..
^_^



potong siap-siap letak dalam peti ais..
senang bile nak makan amik je..
^_^

Say `No` to jeruk..
hihihi..

k la..
see u olss next entry..
^^_


18 comments:

Wanieys said...

a'a time preggy xelok sgt mkn jeruk...:)

ctmah said...

yes!say no to jeruk.hehe
tp mase mula2 pregnant tu mmg suke mamam jeruk pun.curi makan sket2 :D

~ NANA ~ said...

nasib baik la i tak suka jeruk masa pregnant hari tu...hihi

Lea Isnawi said...

jeruk sedap

x mengandung pun asyik mengindam nak makan


hehehehe

Shakina Farhan said...

sama macam suami kina..mula2 tahu pregnant die la yang pegi belikan asam..bila die tau boleh efek baby terus haramkan..haha..bleh ganti dgn minum 100plus dear..

Pen Biru said...

assalam..anak mama masszull ek?,,heheh..

maszull said...

assalamualaikum along...terliur nyer grandmama tengok gambo jeruk kat atas tu sedap nyer kalau dpt makankan...:)

aTy _faRed~ said...

cakap jeruk jer dah kecur airliur..aty dah lame sangat pantang makan jeruk ni..since pegnan tak berani nak makan jeruk..lepas2 beranak ni pon kene pantang lagi..takut effect kat susu pulak..adeeyy...

leeza said...

hep! say no to JERUK ok~ hehe~ elok makan buah yeee ^__^

Gadis said...

@leeza

yeahhhh...=)

Gadis said...

@aTy _faRed~

xper...
tahan dulu yer aty,,
nnti dh cukup time dh boleh makan...

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam....

mak pun mane leh makan sgt...
nnti sakit perut jugak hihihi

Gadis said...

@Pen Biru

waalaikumussalam...

iyerrr sis..
anak mama maszull..hihih

Gadis said...

@Shakina Farhan

owhh ye ke...
same la kiter yer..

air 100 plus pun Gadis kurang minum...
banyak makan buah plak ni..

Gadis said...

@Lea Isnawi

amboi..bukan main lagi..hihi

Gadis said...

@~ NANA ~

wahh..bestnyer x trase nk mkn langsung...=)

Gadis said...

@ctmah

aiiippp...x leh curi makan...
hihihi

Gadis said...

@Wanieys

tu la...
mmg x leh makan sgt...hihi