Monday, August 27, 2012

Akar Fatimah...

Assalamualaikum...

Salam Aidilfitri buat jiran-jiran Gadis semua...
seminggu lebih juga Gadis tak jenguk blog Gadis ni...
maklumla raya kan...
lagi plak dah nak dekat waktu bersalin ni...

ada juga jiran-jiran ingat yang Gadis dah bersalin..
tapi lom lagi..
tanda-tanda sakit dah ada tapi palsu je..
huhuhu..

rasa macam dah tak sabar nak bersalin ni..
buat semua perkara serba tak kene je..
sabar je..^_^

Sekarang ni Gadis dah stay kat umah mak Gadis di JB sehingga habis pantang...
tinggal la husben sorang-sorang kat Serendah tu..
hihihi..

citer pasal akar fatimah tu..
makngah Gadis bagi akar fatimah ni....
dier suruh rendam dan air nyer diminum..
dan kalau mase rendam tu tengok akar tu kembang orang kata cepat bersalin atau senang bersalin...
Insyaallah..aminnn...
tapi tu semua dah tertulis samada susah atau senang kita bersalin..

 ni masa baru rendam...


selepas 30 minit direndam...

k la..
see u olss next entry..
^_^

p/s : baby masih main-main lagi dalam perut ni..hihihi..tapi dah asyik menegang je ni...huhuu

12 comments:

fifi tiez said...

haah kan..dah nak masuk 9 bulan,asyik mengeras jer.bjalan pun macam siput..hehe.selamat bersalin.. :)

Wawa said...

woottt...woottt...cket je lg baby nak keluar...:)

Asz Miza said...

Sy pn da try rendam ari jumaat lepas kot..ke ari sabtu tak hengat plak..hahaha..dia kalau kurang ranting lagi cepat kembang..kalau banyak sikit lambat sikit la nk kembang betul2..aritu rendam amek masa dekat sejam jugak la nk kembang. Harap2 dipermudahkan lah..nk minum air tu tak mungkin kottt..tak berani. Haha,

Siti Nursyamimi said...

insyaallah..moga dipermudahkan segalanya..xsbr nk tgk baby GAdis..;)

adnil linda said...

beby yg nie selalu menegang tyme bring...aduhh...seksanye nk tdo...hehehe

~ NANA ~ said...

kalau cpt kembang, org ckp x lama sangat dh tu...hehe tak sabar nk tunggu ur baby pop out!

Gadis said...

@~ NANA ~

tu la..
ramai yang cakap mcm tu..
Gadis pun dh x sbr nak tunggu baby keluar...
=)

Gadis said...

@adnil linda

mmg betol pun..
time nak tido mmg tegang yang amat..
tido dh jadi x lena dah...=)

Gadis said...

@Siti Nursyamimi

aminnn...=)

sabar yer...

Gadis said...

@Asz Miza

owhhh ye ke...
Gadis dah banyak kali jugak minum airnyer..

Gadis said...

@Wawa

tunggu masa je ni...hihihi

Gadis said...

@fifi tiez

mmg betol pun..

sama la kiter yer...=)