Monday, October 15, 2012

Stroller Yang Tak Di jangka...

Assalamualaikum..

Alhamdullillah hari adalah hari terakhir Gadis berpantang  bersalin selama 44 hari...
tapi walaupun hari ni adalah hari terakhir husben Gadis cakap lajakkan tempoh berpantang..
biar betul-betul sihat dan ok..
^_^
nasihat suami wajib didengar..

Tapi walaupun hari hari last berpantang, semalam Gadis dah bawak Darwisy jalan-jalan dah..
sebelum ni dah banyak kali jugak bawak dier pegi jalan-jalan..
tapi tak de stroller lagi sbb belom beli lagi..
dah bila pegi jalan terpaksa dukung Darwisy, walaupun penat dukung mama nyer ni  berjalan nak jugak
sampai sekarang masih lenguh-lenguh lagi tangan ni..
hihihi..

Darwisy pantang kalau Gadis cakap nak ikut mama pegi jalan-jalan tak..
daripada ngantuk sanggup tak tido...
hihiih..

Semalam pegi JJ Bukit Indah..
dengan takde stroller nyer nak berjalan punyer la besar JJ tu..
ayah Gadis pakai baby carrier sampai sakit pinggang dah dukung Darwisy..
mane tak nyer budak makin membesar..
dah terasa berat dh bile dukung dier..

skali disbbkan penat punyer pasal..
ayah Gadis terus tengok stroller..
kebetulan JJ ada baby fair tapi sampai 14.10 je..
promoter tu kata dah less tinggal 129.00 je..
jenama Sweet Cherry...belek-belek & tengok ok je..terus bayar & Darwisy pun terus baring dalam tu..
dengan xde alas,xde bantal...hihih..
kesian anak mama ni yer..
beli pun tak di jangka tu yang jadi mcm tu...hihihi..
lagi pun adik Gadis yang no 2 tu belikan..
katanyer hadiah untuk Darwisy...
mamanyer lagi la suke kan..so mama tak payah beli lagi..
^_^


 ini la dier...
hadiah dari untie Darwisy..


muka terkejut bila 1st time masuk stroller...
hihii...
stroller akan di upgrade...

 muka senang hati dapat kete baru..
hihihi

Gadis punyer ucuk ucuk acam...
hihihi..
^_^


k laa..
see u olss next entry..
^_^


11 comments:

CikNaa said...

ciknaa de tengok stroller cenggini kat manjaku. nak beli jgak tp tggu gaji dulu.aritu tengok kaler kuning, 99rgt je tau gadis..

hayati hashim said...

Eh, smlm pn i bw Aisy g JJ bkt indah.. X teserempak pulak eh n xtw pn JJ ada bby fair... Btw, aisy n darwisy share bithdate la...

hayati hashim said...
This comment has been removed by the author.
yUmIe said...

smart stroller tu!!bile fold die mkn space x dlm kete??

Siti Nursyamimi said...

cepat nye masa berlalu..now dah besar n bam bam dah si darwisy ni..hehe

Shakina Farhan said...

smart warne die..rezeki baby..:)

Riana said...

ah..bestla tu darwisy nek stroller baru =)))

~ NANA ~ said...

wahhh rezeki darwisy kn? :)

cikpingu said...

dh bambam dh die... dpt stroller bru lg... :)

ctmah said...

kejap je dah 44hari kan :D

aTy _faRed~ said...

waaahhh...untung dapat stroller dah se kecit comel ni..tak ar penat dukung yer..)