Tuesday, January 3, 2012

Menyiapkan Crosstitch...

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran Gadis...
Gadis baru lepas bekpes..
Alhamdullillah kenyang dah..
Gadis bekpes dah macam makan tengah hari..
makan laksa + makan nasi siap lauk..
fuhhh..
memang kenyang..
pakej untuk tengah hari skali..
x payah mkn tgh hari ...
^_^

jadi sebelum Gadis mulakan aktiviti masa lapang Gadis..
Gadis update dulu apa yang Gadis buat...
sebenarnya Gadis minat buat Crosstitch...
memang melekakan dan kadang-kadang penat juga..
tapi bila dah siap memang seronok...

Dulu makcik-makcik rajin juga tempah ngan Gadis..
tapi mase tu xde blog..
jadi buat pun suke-suke...
gambar pun x snap...

sekarang pun kalau sape-sape yang berminat pun boleh juga nak tempah ngan Gadis...

yang paling latest Gadis dah siapkan pun ada juga...
^_^

taaa daaa..
dah siap..
cantik tak?
boleh jadikan perhiasan rumah...
^_^

sekarang ni Gadis tengah buat yang kat kain...
besar jugak la..
jenuh jugak nak menyiapkan..
tapi x pe..
dah siap mesti cantik jugak nanti..=)

ni bekas yang Gadis guna..
senang..x la hilang brg2 nyer..
^_^

 isi barang dalam bekas..

 baru siapkan sikit je bahagian tepi tu...

 zoom dengan lebih dekat bhgn yang Gadis dah siapkan..

 tali dengan bermacam-macam warna..
Gadis suke tengok..
warne warni...
^_^

 ini la gambar pemandangan yang harus Gadis siapkan...^_^

 ni petunjuk untuk pembezaan warna setiap kawasan...

 zoom dengan lebih dekat..
=)

ni adalah kod warna..

gigih menyiapkan crosstitch ni..
nanti kalau dah siap , Gadis akan review yer..
^_^

p/s : teringin nak makan meggi yang dimasak oleh adik saya...sedapppnyer...

k la..
see u olss next entry..
^_^

13 comments:

nurul izayani said...

uit..rajinnya gadis..
kagumm :)

mrs irmidrza to be said...

bestnye..mama miza pandai buat ni...ade gambar baby strawberry time miza kecik2 dulu...suke2...rajin betul..=)

maszull said...

assalamualaikum along...wah dah proses yer...nanti kita org gi sana boleh la nakmkn apa ckp jer ada chef import...:)

IntaNBerliaN said...

wah... cantik!! rajinnya awk buat semua ni..

~ NANA ~ said...

wahhhh lawa! suka g gambar rumah tu...kalo letak dlm frame, blh buat bisnes ni gadis :)

Munnafendy said...

mak aih...gigihnye..buat bnda ni mmg leka, tp bila dah siap puas hati =)

Gadis said...

@nurul izayani

xde wat ape2...tu yang merajinkan diri tu...hihihi

Gadis said...

@mrs irmidrza to be

owhhh ye ker...

mesti lagi terror ni..
hihiih..

saje nak membuzykan diri..
hihihi...=)

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam..

haah..dah dalam proses dah...
yahoooo...boleh makan ape je yer..
macam-macam nak mkn ni...=)

Gadis said...

@IntaNBerliaN

mekasih...

dah xde buat ape..
jadi boleh membuzykan diri...=)

Gadis said...

@~ NANA ~

mekasih nana...

memang pun nana..
kalau dah siap mmg boleh buat biznes..
tapi nak siapkan tu mmg makan masa yang lama...=)

Gadis said...

@Munnafendy

betul tu..
kalau dh siap memang puas hati n bangga...hihihi

corn helius said...

kat mana nk beli brg2 crossstich ni ye?