Friday, May 11, 2012

Shopping Online : 1 ~ Botol Susu, Berus Botol & Carter`s Rompers

Assalamualaikum...

Alhamdullillah hari ni Gadis n baby sihat walaupun mood hari ni mcm x menentu...
nasib baik terajin nak update blog..
dulu bukan main rajin update, semenjak pregnant ni kurang sikit...
^_^

tapi dalam mood yang kurang baik ni ada jugak perasaan seronoknyer...
sbb hari ni dah terima barang yang Gadis beli dari on9..
kalau beli on9 ni memang macam x ingat ape dah...
bile nampak yang comel n berkenan je rase nak rembat je semua..
tapi x boleh gelojoh sangat..
kene bawak banyak bersabar..
^_^

Gadis ni mmg suke beli barang sikit-sikit...
nnti lama-lama makin banyak..
seronoknyer..
^_^
nak beli sekali gus semua memang banyak faktor yang perlu difikirkan..
lagi-lagi husben Gadis yang buzyness..
hihihi..

orang tua-tua kata tak elok beli barang baby lagi..
sbb masih awal..
tapi Gadis beli jugak..
tawakkal jek..
Insyaallah xde ape-ape...



comel je baju anak mama ni...
hihihi..
gender pun lom tau lagi main redah beli je ni..hihihi
Gadis beli saiz 0-6month
kang beli beso goboh plak..
tapi kene spare beli yang saiz beso jugak ni..
Gadis beli RM35.00 je..
tgh offer kata nyer..
^_^
Gadis survey pun kat sini yg tengah murah, x tau la kalau kat tpt lain ader lagi murah...
kalau M2b yang lain ader jual atau jumpe yang lagi murah inform la Gadis..hihih

ni link kedai on9 tu..


Sebenarnyer Gadis x reti sangat nak pilih botol susu ni..
mintak pendapat owner yang jual botol ni..
dier kata untuk newborn pun boleh gune untuk yang 260ml ni..
tapi nanti rasenyer kene beli yang 150ml tu jugak..
kesian anak mama kecik-kecik dah minum botol beso gedabak...
hahaha..
papa nyer ni la..
konon2nyer senang, nnti dh beso dh ade botol nyer..hihihi..
3 botol ni RM 69.00

owner shop ni pun peramah..
best jek..
^_^

ni link nyer..

berus botol ni pun nak beli on9 jugak ker?
hahahah..
buat lawak je la Gadis ni..
padahal kat luar punyer banyak..
nak buat mcm mane..
tgh eksited..hihihi..
husben pun ckp beli je la..
nnti x payah beli lagi..
RM11.00

ni link nyer..

rase happy je rase sbb dah start beli barang-barang baby..
mama nyer yang over..
bile dh beli siap cakap sorang-sorang bile la baby mama ni nak pakai plak..
hihihi..
mesti comel jek nnti...

k la..
see u olss next entry..

p/s : Grandmama nyer dah eksited nak buat bakul baby plak..^_^

16 comments:

**kami~nak~tawen** said...

waa...comey2 romper..anis ritu g borong romper kt plaza gm klang..lg gila soping..suma murah2...

Cikpuan rara said...

yelah.org2 tua takkan bg kite bli awal2.rara mmg xde bli pape ag skrg ni.sbb kami mmg dh decide nk tgu scan baru bli.heee.tp mmg excited kan.

Hasrina said...

wah best nya boleh beli banyak22

maszull said...

assalamualaikumalong...hahaha mmg eksited nak buat tapi kain nyer x beli lg nak buat mcm mana...

nanti bila grandmama dah beli kain nyer boleh la grandmama buatkan utk baby ye...:)

fifitiez said...

sy pun dah beli sparuh barang baby sedangkan beza seminggu jer dari awak.hehe..doa takde apa2 lah kan..

Gadis said...

@**kami~nak~tawen**

wahh..
ni yang nak pegi GM Klang jugak ni..
boleh pegi tengok romper baby..

murah nyer bape yek?

Gadis said...

@Cikpuan rara

ni belom scan lagi dah pegi beli..
nampak sgt x sabo kan..hihihi...

xperla..
saje beli utk puaskan hati ni..hihih

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam...

owhh ye ker..
nanti kalau dah dapat cari kain mesti cantik tilam tu..

suke baby nnti..hihih

Gadis said...

@Hasrina

mmg seronok...
hihihi//
x sabar nak tunggu baby pakai plak...hihihi

Gadis said...

@fifitiez

wahhh ye ker..
dah rase eksited nak beli kan..
hihihih

insyaallah..aminnn

**kami~nak~tawen** said...

kalo beli 2 3 pek harga die akan trn lg taw..jd murah..die kira hrga borong...aritu anis beli romper brand timberland kalo 1 pek rm30, tp kalo beli 3 pek jd rm18 jer...byk gile romper kt sana..mcm2 pilihan...set stoking baby yg 3d tu kan..ada katon comey2 timbul2, 1 dozen rm30 jer...murah...lg byk kita beli, lg murah kita dpt...

leeza said...

kite pon suke botol tommee tippee! ;p dah beli 2.. hehe~

aTy _faRed~ said...

romper hijau tu sebijik qaleef punyer..huhu..tapi ritu beli mahal sikit..hurrmm..membazir tol..romper2 ni besar gak tau..qaleef minggu depan masuk sebulan belum ley pakai lagi walaupon berat dah cecah 4 kg..hurrmm..tak per..ley simpan n pakai lame sikit nanti..:)

Gadis said...

@aTy _faRed~

wahhh ye ker...
nnti leh boleh pakai sesame...
hihihih..

owhh ye ker..
x per,nnti qalef mesti boleh pakai jugak..
cume belom masenyer lagi jek...
simpan je..^_^

Gadis said...

@leeza

wahhh dah beli jugak yer...
seronok kan bile dh beli...hihihi

Gadis said...

@**kami~nak~tawen**

time kasih for the info yer...
nnti nak pegi sane la borong baju baby banyak2...
bestnyer....^_^