Monday, May 7, 2012

Ubat Gigi Ibu Mengandung

Assalamualaikum...

1st skali Gadis memang malas sgt dah ni..
hihihi..
perkembangan baby Alhamdullillah sihat sahaja...
baby smakin kuat menendang dalam perut ni..
^_^
n perut mama nyer dah smakin membesar dan smakin x larat nak jalan...
tapi mama nyer ni tetap kuat jugak untuk buat keje umah n masak...
anggap mcm buat exercise harian..
xde la asyik nak baring jek..
=)

Tabiat baru Gadis n Gadis pun x pernah buat slalu pun..
tiba-tiba buat dengan selalunya..
nak tau ape...
pantang pegi toilet asyik nak berus gigi je kejenyer...
hahahah...
ubat gigi cepat sangat habis n asyik nak kene pegi beli jek..
husben pun pelik..
husben layankan jek...^_^

tapi hari tu baca paper tiba-tiba ternampak 1 artikel ni..
bagus jugak untuk ibu mengandung...

Gadis pun tak survey lagi kat pasaran harga ubat gigi ni..
atau pun selama ni Gadis tak tau ada ubat gigi untuk ibu mengandung...
m2b yang dh tau harganya boleh la inform Gadis ..
hihihi..

k la..
see u olss next entry..

p/s : nak survey botol susu baby kat internet ni...dah tengok brand Tommie Tippie..
agak-agak yang mana ok yer..???

20 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pakai ubat gigi pureen jugak
tp x sure harga
sbb beli ngan strech mark cream hr tue hrganye RM29....

Cikpuan rara said...

hehehe baru tau lak pasal ubat gg ni.

~ NANA ~ said...

dh try tp still muntah2 jugak masa berus gigi...hihi

cheQmOomOo said...

org pun baru tau ade ubt gigi utk m2b huhu

MissRhana said...

ehehe...pembersih sungguh m2b ni :) folo u babe

fifitiez said...

hai! sy pun peknen.esok masuk 20 minggu.hehe..

ubat gigi pureen ni, sy dah guna dah.dari kandungan 2 bulan kalau x silap. oklah utk i,at least tak muntah lagi time berus gigi waktu pagi..

Munnafendy said...

ada jugak eH? inngat susu je ada utk ibu mengandung =)

PUAN THALHA : said...

gadis, kite pun ada beli ubat gigi ni. tapi last-last tak pakai habes pun. pakai ubat gigi biasa baru cam best rasanya. hihi

Gadis said...

@PUAN THALHA :

owhh ye ker..
rase dier mcm x best ek..
hihihi...


nnti nak try jugak...=)

Gadis said...

@Munnafendy

ader jugak dear..
mule2 gadis pun ingat susu je yang ader utk ibu mengandung..

rupenyer ubat gigi pun ader jugak...=)

Gadis said...

@fifitiez

wahh..
kiter lebih kurang same la ni yer..
hihihi..

ader jugak yang kata still muntah-muntah bile pakai ubat gigi ni...

Gadis said...

@MissRhana

hihihi..
untuk baby semua boleh..

Gadis said...

@cheQmOomOo

kiter same la ni..
baru tau jugak..
tapi xper..
share info mane yang belom tau...hihih=)

Gadis said...

@~ NANA ~

maybe dier ikut pada mom tu jugak kot..
ada yang pakai ok jek..
ada yang kata x best..=)

Gadis said...

@Cikpuan rara

gadis pun baru tau..
kalau x mmg x tau...=)

Gadis said...

@e k i n ♥ y u s r i

owhh ye ker..
thanks for share info yer..=)

Asz Miza said...

Dia ada dua jenis kan..satu tube kecik sikit satu tube besar..saya beli yang tube besar harga dalam RM8++..kalau pergi expo boleh dapat lagi murah. :)

Gadis said...

@Asz Miza

owhh ye ker..
nnti nak try tengok jugak la..
thanks for the info yer..=)

leeza said...

dapat free smlm mase pergi baby expo! memng patut pakai sebab now gusi berdarah and gigi +gusi sakit :( nnt kite buat review ye :)

Gadis said...

@leeza

bestnyer dapat free...
okey nnti review yer...=)