Saturday, July 7, 2012

Kemas Sudah, Dobi Je Belum...

Assalamualaikum...

Baru berapa hari tak update tapi rasa dah lama tak update...
jari jemari ni malas betol nak menaip...
hihihi..
so selama tak update, Gadis cuma blogwalking je..
^_^

Gadis rasa sekejap je masa berlalu..
bukak blog skali tengok kandungan dah 30 minggu..
fuhhhh..
bila dah masuk ke angka 3 ni, biasanya kene get ready dalam macam-macam perkara dan kemungkinan..
so sentiasa fikir positive je walaupun mual-mual tetap ada...

70 hari lagi..
^_^

Gadis bangun je terus rasa nak kemas baju baby letak dalam bakul siap-siap..
mana yang dalam plastik lagi, harusla di bukak yek..=)

dalam plastik lagi barangnyer...
hihihi

separuh baju dah di lipat...
^_^

mana yang lipat masuk dalam bakul terus...
barut & napkin dah tak payah beli lagi..
turun menurun dari FIL punyer...
^_^

Baby bip ni main pakai beli je sbb boleh pakai ikut hari pastu colouring plak...
lagi buat Gadis suke kalau barang warna warni...
^_^

barang yang dah siap di kemas..
dalam bakul hijau tu bukan letak baju tau...Gadis punyer termos & brg2 yang seangkatan dengannyer...
=)

walaupun nampak sikit tapi rasa mcm banyak jugak la...
lagi plak barang baby ni comel-comel sangat...
hihihi...

sepatutnya dobi dulu baru lipat & letak dalam bakul kan...
ni dah terbalik..
lipat cantik2 baru nak basuh..
mood nak dobi baju baby lom sampai lagi..
maybe rase dah tak larat dah ni..
huhuhu..
nanti kalau dah dobi baru update lagi la..
^_^

k la..
see u olss next entry..
^_^

p/s : Selepas 2 kali scan akhirnya jantina baby Gadis adalah Baby Boy
Alhamdullillah...

28 comments:

Nurul Azelynn said...

tak sabarnyer nk jumpa darwisy..huhu..

Asz Miza said...

Hehe..sama la kita..lipat dulu then baru dobi..lepas tu baru letak dalam drawers baby and bag baby. :D Baby boy ye? Sama la kita :)

FUZY said...

wahhh dah 30w..mmg dah xjauh perjalanan..jgn lupa doby dlu k....kita xtahu tahap kebersihan baju tu....

fifi tiez said...

sy pun dah kemas camni.lipat2 tp belum cuci lagi..hehe..tahniah utk babyboy..

maszull said...

assalamualaikum along...wah !!! dah siap yer DZ punyer barang2 tu banyak juga nampaknya ...:)

cute2 nyer...:)

~misshuny~ said...

bestnyer baby boy..hehe..
selamat mendobi yer..

Syima Syaz said...

baguslah muat 1 bakul, senang....ni kita container besar..kena beli bakul mcm tu utk time pantang kang

nurul izayani said...

congrate gadis!!..bestnye baby boy :)

~ NANA ~ said...

i dulu punye la excited kalau kemas barang baby ni...skrg dh jadi malas la pulak...haha

BIE said...

kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

ctmah said...

selamat berkemas gadis.dobi cepat2.takut x larat plak time puasa nanti :)

qasqas said...

wah bestnya brg baby dh byk...selamat mendobi yer...:)

aTy _faRed~ said...

baby boy..qaleef dapat kawan baru ar..:) kalau pasal baby stuff..meamng suker sangat tengok..:)

Gadis said...

@aTy _faRed~

tu la kak aty...
qaleef mmg ada member la kalau mcm tu..
hihihi...

Gadis said...

@qasqas

Alhamdullillah..
ada la sikit2 barang nyer...=)

Gadis said...

@ctmah

tu la ..
mmg bercadang nak dobi awal pun...
senang nnti...=)

Gadis said...

@BIE

wokeyh...
jom kiter kongsi2 cerita...=)

Gadis said...

@~ NANA ~

owhhh ye ke..
ntah2 nanti Gadis pun lebih kurang mcm tu jugak kan..

memule punyer la eksited...hihihi

Gadis said...

@nurul izayani

mekasih./...=)

Gadis said...

@Syima Syaz

tu la...
senang muat 1 bakul..
senang nak bawak kesana kemari nnti..=)

Gadis said...

@~misshuny~

Alhamdullillah ...
^_^

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam...

tu la..
nampak mcm sikit tapi sebenarnyer dh banyak jugak...

mmg comel...=)

Gadis said...

@fifi tiez

baik cepat2 dobi..
nnti bulan pose lagi tak larat nak dobi...hihihi

Gadis said...

@FUZY

tu la..
dah lama lagi dah perjalanan ni...
harap semuanya ok jek..=)

Gadis said...

@Asz Miza

wahhh same la kiter baby boy ye..
nanti ada geng...=)

Gadis said...

@Nurul Azelynn

bawak bersabar yer..=)

leeza said...

insyAllah kite pon boy :p hihi~ geram tgk baju2 baby tu!.. :D

mynameismy said...

Gadis selalu beli barang2 baby katne ye selain wholesale? ada brg2 y murah ke kat area rawang/serendah?