Wednesday, July 11, 2012

Selesai Mendobi

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jenjiran Gadis sekalian...
^_^

pagi-pagi nak story pasal mendobi baju baby hujung minggu hari tu..
sebenarnyer tak banyak sangat barang-barang baby yang Gadis siapkan..
tapi walaupun tak banyak tapi bila dok rendam, bilas , basuh & sidai memang terasa penatnyer...
tapi penat-penat pun rasa happy sangat...
hihihi...
dah tak sabar nak tunggu baby pakai plak baju-baju yang mama & papa siapkan untuk baby bila lahir nanti...
^_^

baru lepas soft spin..
guna washing machine je...
tak larat nak buat semua jadi mintak tolong washing machine je la..hihihi

mula-mula sidai kat depan..
bajet macam muat je..
skali bila husben tolong sidaikan mmg tak muat...
jadi kene pindah semua kat belakang...
^_^
*abaikan perut buncit husben ku..hihihi

 memang lagi rumit kalau basuh baju yang comel-comel gini...
=)

 kan senang sidai kat belakang...semua boleh sidai skali...
senang...
selama ni malas nak bukak pintu belakang tu yang jarang sidai kat belakang...
hihihi

 ^_^

 weeee...~ ~

tak de la banyak sangat..
tapi penatnyer tak ingat..
mane tak penatnyer sambil basuh sambil masak...
memang berganda-ganda la sakit kaki nyer...
sampai sekarang masih terasa..
sementara tengah larat ni baik basuh awal-awal...
lagi pulak dah nak puasa ni..
lagi la tak larat nanti...
^_^

kebanyakan M2b suka gune detergent ABD tu..
tapi husben nak yang ni..
husben cakap bau yang ni lagi sedap...
terpulang la..mane-mane pun boleh jek...
bila dah basuh bau nyer wangi jugak...
^_^

bila dah kering...
masa untuk melipat plak...
nasib baik la tengah rajin..kalau datang malas nyer mmg malas..
^_^

k la..
see u olls next entry...
=)

p/s : masa wat cek up hari tu nurse cakap kepala baby dah kat bawah...Gadis tengah sentiasa cakap ngan baby supaya kekalkan kedudukan tu sampai nak bersalin nanti...^_^
Moga semuanya di permudahkan...Aminnnn...

29 comments:

MrS dOdOt_ShyG said...

wahhhh.. comel2 bju beby sume.. hehe.. insyaALLAH pasti sumenye slmt dn berjalan dgn lancar.. amin.. gadis, nk tnye la.. kalu preggy bleh mkn VCO softgel tu x??

maszull said...

assalamualaikum along...hehehehe dah siap yer tunggu DZ kuar je...:)

leeza said...

bestnye sesi mendobi dah settel :p good mummy! leeza je belum.. baru part 1.. ceh bajek cm byk baju je :p hihi~ insyAllah hujung mggu ni abiskan :D xsaba!

S.n.Fariza said...

comelnya...
geram tgk brg2 baby.

ctmah said...

btol2..time puasa nnt takut tak larat je nk buat itu ini.bila dah smpai waktu, mau gelabah semacam kn.itu x buat, ini x settle :D

aTy _faRed~ said...

suker tengok baju baby bersusun2 jemur macam tu..comel jer rase..[sekarang malas nak basuh baju] ;p

fifi tiez said...

rajin betul..sy ni belum lagi.rasanya nak pakai mesin jugakla.guna yg gentle tu

pipoq said...

debaran semakin memuncak dah ye ? hehehe..ok la tu hasben rajin membantu..nanti bila baby dah lahir, lagi banyak perkara yang hasben perlu berikan bantuan..kena rajin2 tolong buat kerja rumah dari sekarang..nanti tak la kekok sangat..

nurul izayani said...

bestnye!! x saba nk tunggu turn iza mendobi plak, hihi

Halimaton Hanafee said...

seronok kan basuh baju baby...terbelek2 ms nak masuk machine..cium2 dulu...geram..hehe

Cikpuan rara said...

owh pakai sabun ni eh.rara x bli lg sabun basuh baju baby,cane nk basuh ni.heee

aneem said...

hui...rajinya
manyak nya baju bby
somel2 lak 2
moga gadis mudah bersalin
n sihat selalu bbynya
amin

mas saari said...

seronok sgt bila dah start mendobi baju baby ni, tak sabar nak tunggu baby lahir kan?

tak lama lagi turn akak pulak..hehehee

mrs gold said...

Gadis, bila ye awak start mula bl barang2 bebi ni :)

Gadis said...

@mrs gold

Gadis dah start beli brg baby masa kandungan 5 bulan lagi...
tapi beli sikit2 je dulu..
buat semangat...hihihi

Gadis said...

@mas saari

tu la kak..
mmg seronok sesangat...
takut nanti lepas dah ade baby jadi malas plak..hihihi...

xper nnti ade geng anak kiter..=)

Gadis said...

@aneem

heheh..
banyak tu je dah terasa penatnyer..
hihihi..

Insyaallah..aminnn..

Gadis said...

@Cikpuan rara

husben Gadis suke bau sabun ni..
mane2 pun boleh..
yang penting bau baby..
tu yg Gadis suke sgt..

xper..nnti bile dah beli boleh basuh yer...=)

Gadis said...

@Halimaton Hanafee

mmg seronok bile basuh baju baby...
sbb kecik sgt2 tu yang suke dok belek2 baju nyer..hihihi

Gadis said...

@nurul izayani

nnti dah dobi update tau...hihih

Gadis said...

@pipoq

haah..
mcm2 rase dh ader dh ni...
hihihi..

Alhamdullillah husben mmg rajin tolong Gadis...=)

Gadis said...

@fifi tiez

Gadis mmg pakai washing machine pun..
tapi bile time nak bilas n spin jek..

rendam tu gune tangan jek..=)

Gadis said...

@aTy _faRed~

hihihi...
mmg best bile tengok baju bersusun2 mcm tu..

Gadis said...

@ctmah

tu yang Gadis buat awal2 tu..
xde la kelam kabut nnti..
mau sume x kena..hihihi

Gadis said...

@S.n.Fariza

tu la kan..
sbb dier comel sgt...tu yang geram jek...=)

Gadis said...

@leeza

selamat mendobi yer...=)

Gadis said...

@maszull

waalaikumussalam...

haah..tunggu baby nak kuar je ni..=)

Gadis said...

@MrS dOdOt_ShyG

aminnn...

mmg boleh makan..
bergantung jugak dear..
tapi yang penting mintak nasihat doktor yer..

badan masing2 ni lain2...

Ros Anis Rusli said...

1st tyme basuh baju baby mang saited..sgup susun n sangkut satu persatu..bila dh slalu kna basuh baju baby..dh bosan..tambah2 stoking n bnda2 yg kecik2 tuh..rasa mcm nk kepit dekat penyepit byk2..bg cepat abis keje mnyidai..huhu