Monday, September 2, 2019

Happy 7th Bezday Muhammad Darwisy Zulkarnain

Assalamualaikum

Genap hari ni Darwisy 7 tahun
Alhamdullillah membesar dengan sihat dan aktif


Cuma kebetulan bezday kali ni terkena demam chicken pox pulak

Tapi dah demam demam gitu pun ajak mama & papa nya celebrate bezday dia

1st ajak pergi tengok wayang
Nak tengok movie Angry Bird
Nak yang seat besar katanya


So Uyui booking ticket on9 MBO Aeon Dato Oon
Ambik Hall KECIL

Memang super best
Sebab dah macam tengok movie kat rumah, siap boleh baring, telentang, menyiarap semua boleh
Tak mahal pun ticket nya
1 seat tu cuma RM43.00 sahaja


Anak anak dah masuk situ
Tengok movie nya separuh
Yang lebihnya main playground dalam hall tu
Sebab hall KECIL tu memang sesuai untuk kanak kanak,bunyi pun tak kuat sangat & ada playground


Darleena oh Darleena
Pampers dah berat dia malas nak bangun
Tu yang dok baring je

Terus tanya staff MBO ada tak bilik untuk baby tukar diapers
Bila staff MBO kata ada je terus pergi mencari

 Bersih & wangi

 Sangat luas

Kalau papa nya yang tukarkan pampers memang saja main main je anak ank nk

Dah settle tengok wayang
Darwisy sibuk tanya, tak de kek untuk saya potong ke
Ternampak SDS terus je masuk
sebab kat kat situ boleh makan kek & lunch sekali


Kek Pilihan Darwisy
Rainbow Kek sebab dia nak sentiasa gembira
& tak boleh tengok warna warni gitu sebiji mama nya
Hahahaha

Cadangnya Uyui nak amik slice cake sahaja
Sekali Darwisy mintak yang sebiji cake tu
Mula mula macam tak percaya je Darwisy boleh habiskan sebiji tu


Sekelip mata habis ok !
Memang dia nak sangat rainbow cake tu
Alahai anak oh anak
Dah besar dah awak, rasa macam baru je mama lahirkan awak


Dah siap makan, Darwisy ajak pergi kedai Eco, Mr Diy
Katanya nak cari barang
Mama nya lagi la suka dengar nak pergi kedai sebegini
Hahahah

Rupanya Darwisy nak cari alat tulis
Kegemaran dia, memang sentiasa akan akan alat tulis
Layankan bezday boy sehari memang letih
Tapi asalkan Darwisy happy dah ok dah

Alhamdullillah



No comments: